Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

VW T1 Revival Concept από ανεξάρτητο σχεδιαστή

13 Φεβ 2016

VW T1 Revival Concept από ανεξάρτητο σχεδιαστή

Μια ακόμη εντυπωσιακή δημιουργία του David Obendorfer με ρετρό στοιχεία.

Ο David Obendorfer είναι ένας βιομηχανικός σχεδιαστής που ασχολείται με το σχεδιασμό πολυτελών σκαφών, όμως έγινε διάσημος στο διαδύκτιο για τις ρετρό προτάσεις αναβίωσης ιστορικών μοντέλων διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια από το κοινό.

Σήμερα, μας παρουσίασε την τελευταία του δημιουργία, το Volkswagen T1 Revival Concept, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του υπάρχοντος VW Transporter T6 και αναπολεί το θρυλικό T1 του 1950 προσπαθώντας να φέρει κάτι από το χαρακτήρα του στο σήμερα.

VW T1 Revival (6)

Το T1 Revival ενσωματώνει με μοντέρνο τρόπο όλα εκείνα τα σχεδιαστικά στοιχεία που έκαναν το πρώτο T1 τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο όπως τα στρογγυλλά φωτιστικά σώμματα, τα πολλά παράθυρα, τις καμπύλες γωνίες και φυσικά τη χαρακτηριστική διχρωμία με το σχήμα V στο εμπρός μέρος.

VW T1 Revival (5)

Στο πίσω μέρος τα κάθετα φωτιστικά σώμματα και οι καμπυλωτές γωνίες είναι άμεση αναφορά στο Τ1. Η μοναδική ένστασή μας για τη ρεαλιστικότητα της πρότασης του ανεξάρτητου σχεδιαστή αφορά τον πίσω προφυλακτήρα που είναι τοποθετημένος πολύ χαμηλά και ίσως δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας για τα σημερινά οχήματα.

VW T1 Revival (10)

Το όμορφο ταμπλό στο εσωτερικό ακολουθεί τις ρετρό γραμμές του εξωτερικού ενώ παράλληλα ενσωματώνει αρκετά στοιχεία και από τη σημερινή σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen και πιο συγκεκριμένα την πιο πρόσφατη γενιά του Beetle.

VW T1 Revival (1)

Ο σχεδιαστής βασίστηκε στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του σημερινού Transporter T6, μεγαλώνοντας όμως το μεταξόνιο κατά 7cm για να πετύχει το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

VW T1 Revival (3)

Όπως βλέπετε οι διαστάσεις και το μεταξόνιο έχουν σημαντική διαφορά με το αρχικό σχέδιο (μήκος 4848mm/πλάτος 1983mm/ύψος 1905mm). Το εμπρός μέρος έχει μεγαλώσει αισθητά, ώστε να χωρέσει ο οριζόντια τοποθετημένος κινητήρας του T6 αλλά και για να δημιουργηθεί η απαραίτητη για τα σημερινά δεδομένα ζώνη παραμόρφωσης, θυσιάζοντας τον cab-over χαρακτήρα του αρχικού μοντέλου.

 

 
Να τονίσουμε ότι οι προτάσεις του David δεν έχουν κάποια σχέση με τα επίσημα σχεδιαστικά κέντρα των εταιρειών, αφού τις δημιουργεί ως ανεξάρτητα project στον ελεύθερο χρόνο του. Η Volkswagen άλλοστε, παρουσίασε τον Ιανουάριο στη CES του Las Vegas, τη δική της εκδοχή αναβίωσης του δημοφιλούς van, με τη μορφή του ηλεκτρικού Budd-e Concept που μας προετοιμάζει μάλιστα και για μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο μας).

Παρόλα αυτά για τους ρομαντικούς και τους λάτρεις του ρετρό, τα λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα του David Obendorfer είναι υλικό φαντασιώσεων οπότε ας δούμε συνοπτικά τις καλύτερες δουλειές του, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε σε αναλυτική παρουσίαση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του (δείτε εδώ), ακόμη και αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρουν το δρόμο προς την παραγωγή.

Renault R4

Για τον David Obendorfer όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν η εικονιζόμενη πρόταση του για αναβίωση του Renault 4, διακρίθηκε ως φιναλίστ σε διαγωνισμό του Designboom. 

Fiat 127 Coupe (3)

Με οδηγό τις γραμμές του Fiat 127 από τη δεκαετία του ’70, ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό compact μοντέλο για το σήμερα, με σπορ χαρακτήρα, το οποίο παρουσίασε το 2013. Οραματίστηκε μάλιστα και μια έκδοση Abarth, για τους φίλους του σκορπιού.

BMW CS Vintage Concept

Η CS Vintage Concept είναι ένα coupe μοντέλο που σχεδίασε ο David Obendofer με τα σήματα της BMW, υιοθετώντας τις γραμμές των BMW E9 series (1968) και BMW 2000 CS (1965), δύο πανέμορφών δημιουργημάτων του Giovanni Michelotti στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.Facebook Comments