Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

H παραίτηση του CEO της VW και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

23 Σεπ 2015

Η παραίτηση του CEO της VW και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Η γερμανική εταιρεία περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της

Οι επιπτώσεις του σκάνδαλου της VW σχετικά με τους ρύπους έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και οδήγησαν σήμερα στην παραίτηση του Martin Winterkorn, CEO του VW Group.

472220042

O Winterkorn φεύγει μετά από 8 χρόνια παραμονής του στην κορυφαία θέση μιας από τις ισχυρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Ακολουθεί η δήλωση του Martin Winterkorn:

“Είμαι σοκαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Πάνω από όλα έχω μείνει άναυδος με το ότι μια κακοδιαχείριση τόσο μεγάλης κλίμακας ήταν εφικτό να γίνει στο Volkswagen Group.

Ως CEO αναλαμβάνω την ευθύνη για τις ανωμαλίες που παρατηρήθηκαν στους πετρελαιοκινητήρες και ζήτησα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να κάνει δεκτή την παραίτησή μου. Προχωρώ σε αυτή την πράξη για να διαφυλάξω τα συμφέροντα της εταιρείας, παρόλο που απο όσο γνωρίζω δεν έκανα κάτι λάθος από τη μεριά μου.

Η VW χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα και από άποψη προσώπων – ανοίγω το δρόμο για μια νέα αρχή με την παραίτησή μου. Πάντα με οδηγούσε η επιθυμία να υπηρετώ αυτή την εταιρεία, και ιδιαίτερα τους πελάτες και τους εργαζόμενούς της. Η Volkswagen ήταν, είναι και θα είναι όλη μου η ζωή.

Η διαδικασία της διαλεύκανσης της κατάστασης και της διαφάνειας πρέπει να συνεχιστεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι το VW Group και η ομάδα του θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη σοβαρή κρίση.”

volkswagen-ceo-martin-winterkorn_100190045_m

Ο CEO προέβει και σε δημόσια συγγνώμη μέσω του παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στο Youtube:

Οι τελευταίες εξελίξεις:
Το σκάνδαλο που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις της EPA στην Αμερική, έχει γίνει πρώτο θέμα στον παγκόσμιο τύπο και η ζημιά στη δημόσια εικόνα της VW είναι ανυπολόγιστη με τη γερμανική εταιρεία να έχει χάσει το 20% της κεφαλαιακής της αξίας (κάτι που μεταφράζεται σε μείωση ύψους 15.6 δις ευρώ).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνολικά 11 εκατομμύρια οχήματα που φορούν τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα Type EA 189, είναι εξοπλισμένα με το κακόβουλο λογισμικό. Η ανάκληση όλων αυτών των οχημάτων θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 6.5 δισ ευρώ.

Το λεγόμενο “engine management sofware“, ήταν σε θέση να αντιλαμβάνεται πότε το αυτοκίνητο περνούσε από έλεγχο ρύπων, ρυθμίζοντας τις εκπομπές βλαβερών ουσιών έτσι ώστε να παρουσιάζονται μικρότερες από ότι πραγματικά είναι.

Η VW δήλωσε ότι το εν λόγω λογισμικό δεν υπάρχει στους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαική αγορά.

volkswagen-r-line-range-2

Σκοτεινό το μέλλον του γερμανικού κολοσσού που θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να “καθαρίσει” την εικόνα του στο αγοραστικό κοινό.Facebook Comments