Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Volvo Concept 26

25 Νοέ 2015

Volvo Concept 26

Η καμπίνα ενός αυτόνομου οχήματος από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η Volvo, γνωστή για την εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης στα οχήματά της, παρουσίασε το Concept 26 – ένα πρωτότυπο εσωτερικό αυτοκινήτου που ενσωματώνει το όραμά της για το μέλλον.

volvo-concept-26

Το εσωτερικό δεν υιοθετεί ακραίες λύσεις, αντιθέτως κάνει χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας με ένα τρόπο που φαίνεται ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος μέσα στην αμέσως επόμενη γενιά κάποιου sedan της Volvo.

Το ενδιαφέρον πρωτότυπο μας αποκαλύπτει τα σχέδια των μηχανικών και σχεδιαστών της Volvo για την εμπειρία του οδηγού μέσα σε ένα από τα μελλοντικά της μοντέλα, εστιάζοντας στη δημιουργική απασχόλησή και την ανάπαυσή του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έτσι ώστε να μη νιώθει πλήξη ή κούραση. Αρκετές από τις τεχνολογίες που βλέπουμε εδώ, είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν και στo επερχόμενο S90, τη ναυαρχίδα της εταιρείας που θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος.

Η Σουηδική εταιρεία ανασχεδίασε τα καθίσματα από το μηδέν, βελτιώνοντας σημαντικά την εργονομία τους. Το κάθισμα του οδηγού μπορεί να κινείται εμπρός πίσω και να ανακλιθεί σε διάφορες θέσεις, δίνοντάς του τη δυνατότητα να καθίσει πιο άνετα ή ακόμα και να αναπαυθεί ξαπλωμένος, καθώς το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την οδήγηση. Αντίστοιχα το τιμόνι υποχωρεί όταν δε χρησιμοποιείται, ένα ανακλινόμενο τραπεζάκι εμφανίζεται από την πόρτα, ενώ οι οθόνες αφής έχουν την τιμητική τους, προσφέροντας σύδεση στο διαδύκτιο για δουλειά, επικοινωνία, ψυχαγωγία και ενημέρωση των επιβατών.

Παρών και εδώ το σύστημα IntelliSafe Auto Pilot που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παίρνει τον έλεγχο του οχήματος όποτε αυτός το επιθυμεί πιέζοντας τα αυτάκια πίσω από το τιμόνι, ενώ ταυτόχρονα μέσω του πίνακα οργάνων, τον προετοιμάζει για τις ενέργειές που πρόκειται να κάνει το αυτοκίνητο ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων ή να θορυβηθεί από τους ελιγμούς ή τη συμπεριφορά του “αυτόματου πιλότου”. Να θυμίσουμε ότι η Volvo έχει θέσει ως στόχο από το 2020 και μετά, κανένας άνθωπος να μη χάνει τη ζωή του μέσα σε κάποιο από τα νέα μοντέλα της.

C26  Volvo Cars

Η καμπίνα προσαρμόζεται στις τρεις διαφορετικές “καταστάσεις”, κάνοντας το ταξίδι πιο ασφαλές και ευχάριστο για τον οδηγό.

volvo-concept-26-is-the-rational-approach-to-the-whole-self-driving-conundrum-video_4

Ολόκληρο το δεξί μέρος του ταμπλό περιστρέφεται κατά τη διάρκεια της αυτόνομης οδήγησης, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη εντυπωσιακή οθόνη που επιτρέπει τη δημιουργική απασχόληση των επιβατών, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Δείτε αναλυτικότερα όλα τα χαρακτηριστικά του Concept 26 στα παρακάτω βίντεο. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπίας εδώ.

 

 Facebook Comments