Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Varsovia Concept

04 Σεπ 2016

Varsovia Concept

ένα πολυτελές υβριδικό σεντάν σε μορφή πρωτοτύπου

Η νεοσύστατη Varsovia Motor Company από την Πολωνία παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο που δεν είναι άλλο από το Varsovia Concept. Στόχος της εταιρείας είναι να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο σε κανονική κλίμακα και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, να προχωρήσει σε μικρής κλίμακας παραγωγή (μέχρι 50 οχήματα ετησίως) από το 2018.

varsovia-concept (1)

Το πολυτελές υβριδικό σεντάν σχεδιάστηκε από το Kadler Design Studioμε έδρα το Warsaw. Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του ήταν η γοργόνα Sawa κάτι που φαίνεται από τις ανάγλυφες επιφάνειες που παραπέμπουν στην ουρά της.

varsovia-concept (6)

Το όχημα κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρων, όμως κάτω από το καπό βρίσκεται και ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια για την φόρτιση των μπαταριών. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 350km ενώ αν μπει στην εξίσωση και ο κινητήρας μπορεί να φτάσει και τα 850km με γεμάτο ντεπόζιτο.

Το βάρος του πρωτοτύπου προβλέπεται να φτάνει τα 2.000kg ενώ η επιτάχυνση 0-100km/h θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά κατα πολύ τα 200km/h. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο μιας και αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια σχεδιαστική μελέτη.

Το αμάξωμα και αρκετά δομικά στοιχεία είναι κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά που αποτελούνται από βιοδιασπώμενες ίνες ώστε να έχουν τη μικρότερη δυνατή αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει καθόλου πλαστικό, και όλα τα υλικά προέρχονται από τη φύση  (ξύλο, δέρμα με υδροφοβική επικάλυψη για την αποφυγή μόλυνσης, αλουμίνιο, ασήμι και ορυκτά πετρώματα).

varsovia-concept (8)

Στην καμπίνα, την παράσταση κλέβουν οι δύο αναδιπλόυμενες και διάφανες οθόνες 19 ιντσών που σε συνδυασμό με τον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή και το premium ηχοσύστημα, χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία στους πίσω επιβάτες κατα τη διάρκεια του ταξιδιού είτε μιλάμε για δουλειά, είτε για ψυχαγωγία.

varsovia-concept (7)

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα σύστημα από αισθητήρες και κάμερα, μπορεί να αντιλαμβάνεται την συναισθηματική κατάσταση των επιβατών, διαμορφώνοντας ανάλογα την ατμόσφαιρα (φωτισμός, μουσική κτλ). Τα κλιματισμόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, αποτελούνται από 9 μέρη που προσαρμόζονται αυτόματα πάνω σε κάθε σωματότυπο.

varsovia-concept

Σε περίπτωση που τα σχέδια της εταιρείας για περιορισμένη παραγωγή του οχήματος ευδοκιμήσουν, το κάθε μοντέλο θα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Μπορεί το πλάνο να είναι φιλόδοξο όμως δεν μπορούμε παρά να υποστηρίζουμε αντίστοιχες προσπάθειες των “μικρών” που προσπαθούν να εισέλθουν στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.Facebook Comments