Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Ultra Trail Marathon Du Mont Blanc

28 Αυγ 2015

Ultra Trail Marathon Du Mont Blanc

Ένας Σπαρταθλητής στις Άλπεις!

Όχι δεν είναι το τρελό αγόρι που ταξίδεψε στον κόσμο όλο και πανηγύριζε την νίκη της Εθνική ομάδας ποδοσφαίρου, αλλά είναι ο Γιάννης Κουρκουρίκης που ξεκινά να τρέξει σήμερα σε έναν αγώνα που απαιτεί πέρα από μια καλή προετοιμασία και κάτι τις παραπάνω! Αυτό το κάτι άλλο είναι τα κότσια ή στην απλή ομιλούμενη ψυχή. Ευτυχώς ο Γιάννης, διαθέτει και από τα δύο και ρίχνεται στην μάχη κυνηγώντας το όνειρό του.

11903840_10205614245574620_6695580539531644968_n

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Ultra Trail Marathon Du Mont Blanc

Ο αγώνας ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2003 από ανθρώπους που αγαπούν την φύση και ζούνε σχεδόν όλο τον χρόνο μέσα σε αυτήν. Θέλησαν να δώσουν έναν άλλο τόνο στην εναλλακτική αποκέντρωση που προσφέρουν αυτές οι ιδιαίτερες περιοχές των Άλπεων που ενώνουν τις χώρες που βρίσκονται γύρο από αυτές. Η απήχηση του συγκεκριμένου αγώνα τεράστια όσο και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί όσο και για τις χώρες που στηρίζουν με όλα τους τα μέσα την διοργάνωση. Πάνω από 2200 εθελοντές θα απασχολήσει ο φετινός αγώνας που φαντάζει αρκετά ζεστός στην γλώσσα των δρομέων. Κανείς όμως δεν μπορεί να υπολογίσει το κλίμα που θα επικρατήσει κατά την διάρκειά του, που για τους γρήγορους σε αυτόν υπολογίζονται περίπου σε 20 ώρες και για τους υπόλοιπους μεταξύ 29-35 ώρες σωματικής καταπόνησης μέσα σε ένα τερέν όχι και τόσο φιλόξενο, με υψομετρικές διαφορές οι οποίες ξεπερνούν ακόμη και την στέγη του κόσμου.

UTMB1

Επίπονη και δύσκολη η προετοιμασία του Γιάννη μας, που στην συνέχεια θα δοκιμασθεί σωματικά σε ακόμη έναν υπερμαραθώνιο διεθνή αγώνα το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» όπου πέρυσι κατέλαβε την πρώτη θέση από του Έλληνες συμμετέχοντες που ξεπερνούν τα σωματικά τους όρια και αγωνίζονται μόνο με τις ψυχικές τους δυνάμεις που τις περισσότερες φορές τους βοηθούν να περάσουν την γραμμή του τερματισμού! Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρων καθώς μετά τον αγώνα των Άλπεων το Ελληνικό «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» μονοπωλεί το ενδιαφέρων των δρομέων.

618_348_the-north-face-ultra-trail-du-mont-blanc-best-adventure-marathons-in-the-world

Αγαπητέ Γιάννη ότι και να σου πούμε το έχεις ακούσει και θα το ακούς για πάντα όσο θα συνεχίζεις να τρέχεις στον ασταμάτητο αγώνα της ζωής σου . Αυτό που πάντα σε ξεχωρίζει είναι ,πως ησυχάζεις όταν απομονώνεις τα γύρο ακούσματα των «σειρήνων του Οδυσσέα» και ακούς την ψυχή σου να μιλά και να δίνει τον ρυθμό της νίκης που σε διέπει πάντοτε. Το δάκρυ της Παναγιάς όπως και η μεσολάβησή της στον ουράνιο πατέρα είναι για όλους μας..Καλή τύχη Σαλονικιέ.. η Παναγιά μαζί σου και η θετική ενέργεια πάνω σου ,όταν περάσεις τα μονοπάτια του Courmayeur και του Champex και κλείσεις τον κύκλο του Λευκού Όρους τερματίζοντας στο Chamonix νικητής! Η στιγμή του τερματισμού είναι αυτή που στέφει πάντα νικητή τον κάθε δρομέα ανεξαρτήτως θέσεως. Κράτα ψηλά την γαλανόλευκη και …εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε να μας τα διηγηθείς όλα με το ν και με το σίγμα!

Παντελής Τζερτζεβέλης

utmb13-depart_2_0

 

988_350_TheNorthFaceUltraTrailDuMontBlanc_0824_2015Facebook Comments