Menu

Αυτό δεν χάνεται με τίποτα: ένα Audi S6 Plus V8 στο σφυρί

Αφιέρωμα: Η Alfa Romeo 6C Villa d’Este

Macan Turbo vs Audi RSQ3 vs Stelvio Quadrifoglio (video)

Ford Mustang Shelby GT500 vs Chevrolet Corvette C8 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Twicycle

08 Ιούν 2016

Twicycle

All wheel drive bicycle!!!

Μέχρι τώρα ξέραμε για ποδήλατα που η κίνησή τους μεταδίδονταν στον πίσω τροχό και πιο συγκεκριμένα από το έργο το οποίο παραγόταν από την περιστροφή των ποδιών μας. Όμως πλέον ο μύθος για την πίσω κίνηση άλλαξε καθώς μια νέα επαναστατική κατασκευή η οποία εφαρμόζεται στο μπροστινό τμήμα του ποδηλάτου, ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε για τον κινητήριο τροχό!

twincycle profile

Εάν είστε ο τύπος του ποδηλάτη που αναζητά μια ξεχωριστή άσκηση εν ώρα ώρα ποδηλασίας τότε, η νέα καινοτομία με το ποδήλατο διπλής ενεργείας twicycle είναι αυτό που ζητάτε!

Με μία φιλοσοφία στην κατασκευή του η οποία χρησιμοποιεί μπρός πίσω τα ίδια κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και περιφερειακά μετάδοσης κίνησης καταφέρνει και γυμνάζει το πάνω τμήμα του ποδηλάτη όπου για τους περισσότερους αθλητές αποτελεί μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να το λύσουν με την συμμετοχή τους σε κάποιο γυμναστήριο.

Πολλοί προπονητές υποστηρίζουν πως ποδηλατώντας με τα χέρια μπορούμε ευκολότερα να αποφύγουμε τον κίνδυνο κάποιου καρδιαγγειακού επεισοδίου όπου γυμνάζουμε ομοιόμορφα όλο το κορμί μας και όχι μόνον τα τμήματα των κάτω άκρων μας. Βέβαια έρευνες έχουν δείξει πως τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα έρχονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ο αθλητής βελτιώνει την απόδοση των άνω μελών του σώματός του με έναν τρόπο που μοιάζει κατά πολύ με αυτόν που χρησιμοποιεί το κάτω μέρος του σώματός μας .

Έτσι γυμνάζονται ισόποσα οι ώμοι μας οι κοιλιακοί, η πλάτη και οι δικέφαλοι αλλά και αποσυμφορίζονται καρποί μας οι οποίοι καταπονούνται στην ποδηλασία δρόμου η στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας μας τις περισσότερες φορές με απρόβλεπτες συνέπειες που μας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Twicycle-Bike-Gears

Το σύστημα λειτουργεί με ένα ντεραγιέ όμοιο με αυτό που υπάρχει στο πίσω μέρος του ποδηλάτου μας , μεταδίδοντας την κίνηση μέσω της αλυσίδας από την περιστροφή της δισκομανιβέλας προς το ρολίπ με την ανάλογη περιστροφή των χεριών του αναβάτη. Η αλλαγή των ταχυτήτων γίνεται από έναν ξεχωριστό λεβιέ όπου αναλόγως σκληραίνει ή ελαφραίνει την αντίσταση της περιστροφής που ασκείται από τα χέρια του ποδηλάτη.

twicycle-slide-5

Το Twicycle φαντάζει περισσότερο στον χαρακτήρα ενός Fitness ποδηλάτου όπου ο κάτοχός του απολαμβάνει την γυμναστική του μακριά από τους χώρους των γυμναστηρίων, ασκούμενος σε ένα φυσικό περιβάλλον που μόνο χαρά και ανάσα ζωής προσδίδει σε αυτόν.

Βέβαια ο ποδηλάτης καλείται να έχει μάτια και αισθήσεις σε απολύτως καλή κατάσταση όταν οδηγεί το εν λόγο ποδήλατο, καθώς πέρα από την κατεύθυνσή του θα πρέπει να υπολογίζει την περιστροφή των χεριών του καθώς ακόμη και στο στρίψιμο μπορεί να δίνει ώθηση στον εμπρόσθιο τροχό του. Πάντως κατά το παρελθόν αρκετοί κατασκευαστές ποδηλάτων επιχείρησαν να εξελίξουν ένα δεύτερο σύστημα υποβοήθησης και μετάδοσης της κίνησης αλλά όλες οι προσπάθειες επικεντρωνόταν σε παρεμβάσεις που λαμβάνανε χώρα στον ήδη υπάρχοντα άξονα της δισκομανιβέλας του ποδηλάτου.

Το κόστος του Twicycle δεν υπερβαίνει τα 1000€ στην Αμερική. Διατίθεται κατόπιν παραγγελίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που χρειάζονται μια άλλου είδους τόνωση των μυών του πάνω μέρους του σώματος τους.

Παντελής Τζερτζεβέλης

 

 Facebook Comments