Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Trefor Tripl – ένα πρακτικό τρίκυκλο

27 Οκτ 2015

Trefor Tripl – ένα πρακτικό τρίκυκλο

Ιδανικό για τους επαγγελματίες που κάνουν παραδόσεις στα στενά δρομάκια των πόλεων.

Το Trefor Tripl είναι ένα ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο από τη Δανία, σχεδιασμένο για delivery προϊόντων σε αστικό περιβάλλον. Η εταιρεία Trefor Drive ποντάρει στην αυξανόμενη τάση για μικρά επαγγελματικά οχήματα λόγω των online παραγγελιών που γίνονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και την ανάγκη αποσυμφόρησης των πόλεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

p033jb1w

Το Tripl έχει μήκος 2.413mm (δηλαδή μικρότερο από ένα Smart), πλάτος 1.267mm και ύψος 1.170mm . Το συνολικό του βάρος μαζί με την μπαταρία φτάνει τα 301kg.

Ο αποθηκευτικός χώρος στο εμπρός μέρος του οχήματος στηρίζεται στις δύο ρόδες και έχει χωρητικότητα 750 λίτρα, μια πολύ καλή επίδοση για το μέγεθος και την κατηγορία. Το εσωτερικό του μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα για τη μεταφορά μικρών πακέτων/κουτιών, αλλά και κρύων ή ζεστών τροφίμων και ροφημάτων (διαθέσιμο σε θερμαινόμενη ή ψυχόμενη έκδοση). Το ωφέλιμο φορτίο του φτάνει τα 200 kg

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και χαρίζει στο μικρό όχημα τελική ταχύτητα της τάξεως των 45km/h (λόγω της Ευρωπαικής νομοθεσίας δεν επιτρέπεται σε οχήματα της κατηγορίας L2e να πηγαίνουν πιο γρήγορα). Η αυτονομία του μοντέλου με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 8kWh είναι 70-100km ενώ μια πλήρης φόρτιση διαρκεί 4,5 ώρες με τον ειδικό ταχυφορτιστή (8 ώρες σε απλό δίκτυο).

p033jb1z

Η θέση οδήγησης είναι παρόμοια με των scooter με ρυθμιζόμενη σέλα, ενώ η είσοδος και την έξοδος του οδηγού γίνεται με ευκολία από το πίσω μέρος.

Στα πλεονεκτήματα του Tripl συγκαταλέγονται η αθόρυβη λειτουργεία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και η ευελιξία χάρη στο μικρό του μέγεθος. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος χρήσης του μπορεί να φτάσει και τα 0,11 ευρώ ανα χιλιόμετρο.

Μένει να δούμε την εμπορική πορεία του αντισυμβατικού οχήματος που μας θα μπορούσε να θεωρηθεί και μια σύγχρονη εκδοχή των τρικύκλων που χρησιμοποιήθηκαν από εμπόρους και αγρότες και στην Ελληνική επαρχεία. Μοντέλα των Ελληνικών εταιρειών MEBEA, Motor Car, SAM κ.α. που άντεξαν μόνο μέχρι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 πριν βάλουν “λουκέτο”. Ίσως στο μέλλον να δούμε και εγχώριες προσπάθειες στο χώρο των επαγγελματικών οχημάτων τέτοιου τύπου μιας και από άποψη τεχνολογικής φύσεως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά λόγω της ηλεκτροκίνησης.

p033jb3h

Ποιος δε θα ήθελε ένα ευέλικτο τρίκυκλο για delivery με αποθηκευτικό χώρο 700 λίτρων!

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Tripl.

Πηγή: David K Gibson από BBC autosFacebook Comments