Menu

Η ABT μεταμορφώνει το Audi RS4 Avant

BMW M8 Competition vs M2 Competition (video)

Δοκιμή: Skoda Scala 1.6 TDI 116 PS

Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Γύρος Γαλλίας: Από ποδηλάτης…δρομέας ο Froome!

15 Ιούλ 2016

Γύρος Γαλλίας: Από ποδηλάτης…δρομέας ο Froome!

12ο ΕΤΑΠ (Montpellier – Mont Ventoux)

Με τίποτε δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εξέλιξη την οποία είχε το χθεσινό επεισοδιακό 12ο ΕΤΑΠ του Γύρου Γαλλίας το οποίο ξεκίνησε από την καρδιά της πόλης του Montpellier, κάτω από τις επευφημίες 40.000 και πλέον θεατών που κατέκλυσαν την διαδρομή του αγώνα.

tour de france 12 etap (8)

Αποχαιρετώντας το Montpellier…προς το βουνό

tour de france 12 etap (10)

Μια στιγμή έφθανε για να αλλάξει με μιας, η μέχρι τότε εξέλιξη του αγώνα, όταν δύο από τις προπορευόμενες μοτο συνοδείας οι οποίες εγκλωβίστηκαν εντός χιλιάδων θεατών, για να γίνουν στην συνεχεία υπαίτιες ενός ατυχέστατου γεγονότος, όταν δευτερόλεπτα ξοπίσω τους ερχότανε οι Port, Froome, De Gendt και ο Serge Pauwel οι οποίο έπεσαν με ταχύτητα πάνω σε μία από τις δύο μοτο, με αποτέλεσμα να σπάσει το ποδήλατό του Froome σε κομμάτια.

tour de france 12 etap (11)

Στην συνέχεια οι τρείς πιο πάνω ποδηλάτες κατάφεραν να ξεφύγουν από το πλήθος που δεν φάνηκε να είχε πολυκαταλάβει τι έλαβε χώρα μπροστά του. Ο Froome χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο, ξεκίνησε τρέχοντας δια μέσω του πλήθους προς τον τερματισμό χωρίς όμως, το ποδήλατό του.

Στα επόμενα λεπτά του παραχωρήθηκε ένα ποδήλατο από το κοινό service της mavik, όπου δεν μπορούσε να βολευτεί καθόλου, καθώς αυτό δεν ήταν στα μέτρα του και τα παπούτσια δεν κουμπώναν στα πετάλια του.

Το εγκλωβισμένο από το πλήθος αυτοκίνητο συνοδείας της team sky, μόλις στα τελευταία 800μ κατάφερε να προσεγγίσει τον Froome και να του δώσει το σωστό ποδήλατο με το οποίο και πέρασε την γραμμή του τερματισμού, κουνώντας με δυσαρέσκεια το κεφάλι του.

Αν νομίζετε πως διαβάσατε το απόσπασμα από κάποιο εταπ των παλαιοτέρων γύρων Γαλλίας, κάνετε λάθος! Αυτή η τραγελαφική στιγμή εξελίχθηκε χθες λίγα χιλιόμετρα πριν την γραμμή του τερματισμού στο Mont ventoux. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των ποδηλατικών γύρων Γαλλίας ,αθλητής ποδηλάτης, δεν συνέχισε την αγωνιστική του προσπάθεια χωρίς το ποδήλατό του.

tour de france 12 etap (6)

Για την ιστορία να αναφέρουμε πώς νικητής του 12ου εταπ του ιστορικού Γύρου ήταν ο Βέλγος , De Gendt με δεύτερο τον Serge Pauwel και τρίτο τον Ισπανό ανηφορίστα Navarro της cofidis.

Μεγάλη ευκαιρία θα ήταν για τον Quintana αν κατάφερνε να κρατηθεί στο peloton μετά από τα ντεμαράζ που επιχείρησε να κάνει, καθώς θα κέρδιζε πολύτιμο χρόνο και θα μείωνε την μικρή χρονική απόσταση που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο και πάλι Froome, της sky.

Στην γενική κατάταξη προηγείται ο Froome με 57 ώρες και 11 λεπτά , ακολουθεί ο Yates Adam με 57.ωρες 12 λεπτά και 29 δεύτερα τρίτος είναι ο Quintana με 57 ώρες και 12 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο περσυνό νικητή, ο οποίος ζεί με απόλυτο επαγγελματισμό το όνειρό του, καθώς προσπαθεί να διεκδικήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους αθλητές που έρχονται από πίσω του, αλλά είναι πολύ δυνατοί και αντέχουν μέχρι το τέλος του κάθε εταπ.

Το σημερινό 13ο εταπ θα είναι ένα αγώνας χρονομέτρου απόστασης 40 χλμ στο Bourg-Saint-Andéol, όπου οι αθλητές θα έχουν μια μικρή ευκαιρία να κατεβάσουν τις χρονικές διαφορές τους σε σύγκριση με τους προπορευόμενους αθλητές του γύρου, αλλά και να πάρουν μια μικρή ανάσα από την χθεσινή δύσκολη ημέρα του φετινού Tour de France 2016.

Παντελής Τζερτζεβέλης.

tour de france 12 etap (1)

Ο “Μπουτάρης” του Montpellier έδωσε το κλειδί της πόλης στους πρωτοπόρους με τη λευκή, την πράσινη, την πουά και την κόκκινη φανέλα.

tour de france 12 etap (9)

Λίγο πριν το πέσιμο. Από εδώ αρχίζουν να “στενεύουν” τα πράγματα.

tour de france 12 etap (7)

Οι γεύσεις του ξινόμαυρου έξω από το Montpellier δεν είναι καλύτερες από τις δικές μας ποικιλίες κρασιού…

tour de france 12 etap (5)

Ο κόσμος πολλές φορές παίζει με τη ζωή του και την ζωή των αθλητών που είναι “επι τροχών”

tour de france 12 etap (4)

Όταν η πόλη δεν κοιμάται!

tour de france 12 etap (3)

Ο γύρος των χορηγών προαναγγέλει το πέρασμα των αθλητών.Facebook Comments