To Nissan LEAF Πρώτο σε Πωλήσεις Ηλεκτροκίνητων στην Ευρώπη!
Το νέο Nissan LEAF, το οποίο κατέκτησε το βραβείο του “Best Electric Car” , είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγοραστών, σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.
Περισσότερα από 18.000 νέα Nissan LEAF ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες του νέου Nissan LEAF έχουν ξεπεράσει τις 37.000 από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου.
Το νέο Nissan LEAF προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση αλλά και περιβαλλοντική απόδοση μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα, σε συνδυασμό με ένα δυναμικό στυλ και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατωρών, διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 270 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP.
Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Κέρδισε το βραβείο “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018” στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.
Το νέο LEAF αποτελεί την ναυαρχίδα του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες. Μέχρι στιγμής, το 72% των νέων αγοραστών του LEAF, έχει επιλέξει το προαιρετικό ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT.
Η ισχυρή ζήτηση για το νέο Nissan LEAF κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, επισφραγίζει την θέση του ως το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο, με περισσότερες από 340.000 πωλήσεις σε όλη την Υφήλιο, από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά του μοντέλου, το 2010. Πρόσφατα, η Nissan παρέδωσε το 100.000ό Nissan LEAF, σε έναν Ευρωπαίο αγοραστή.
Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.
5-
Mazda Furai: ένα άγνωστο project
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Mazda Furai: ένα άγνωστο project
-
Ένα Dodge Hellcat XR 888 hp επιταχύνει σαν τρελό (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα Dodge Hellcat XR 888 hp επιταχύνει σαν τρελό (video)
-
Onboard με τον Ken Block σε ειδική στις Άλπεις (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Onboard με τον Ken Block σε ειδική στις Άλπεις (video)
-
Ας θαυμάσουμε μία όμορφη twin turbo Super Trofeo Huracan (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ας θαυμάσουμε μία όμορφη twin turbo Super Trofeo Huracan (video)
-
Tug of War και Drag Race μάχη off-road κατασκευών (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Tug of War και Drag Race μάχη off-road κατασκευών (video)
-
Οι 5 καλύτερες Porsche με κινητήρα εμπρός (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι 5 καλύτερες Porsche με κινητήρα εμπρός (video)
-
O Hammond εξηγεί πως απέκτησε το παρατσούκλι Hamster (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O Hammond εξηγεί πως απέκτησε το παρατσούκλι Hamster (video)
-
Επειδή Bugatti χωρίς έξτρα δε φτάνει
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επειδή Bugatti χωρίς έξτρα δε φτάνει
-
Βόλτα με Ferrari 288 GTO Homologation Specials (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βόλτα με Ferrari 288 GTO Homologation Specials (video)
Πίσω στο όχι τόσο μακρινό 2008 η Mazda απολάμβανε ακόμη τις δάφνες των Wankel κινητήρων της κάνοντας όλο τον petrolhead κόσμο να παραμιλά. Μπορεί το θρυλικό RX-7 να είχε προ πολλού σταματήσει να παράγεται αλλά υπήρχε ο αντικαταστάτης του, το RX-8 που συνέχιζε την παράδοση.
βελτιωτικός οίκος AEC είχε ανησυχίες και άρχισε να σκαλίζει τον V8 Hemi κινητήρα του Challenger. Έτσι, οι 717 ίπποι της ισχύς του ανέβηκαν στους 888 ίππους και η ροπή από τα 889 Nm εκτοξεύτηκε στα 999 Nm.
O Ken Block εκτός από τα εντυπωσιακά βίντεο που γυρνάει (Gymkhana και Climbkhana) ανά τον κόσμο με εντυπωσιακά οχήματα, παίρνει μέρος και σε αγώνες ράλι ή αναβάσεις.
Ένα ακόμα όμορφο βίντεο από τη Woyshnis Media που μας ταξιδεύει σε μία όμορφη ορεινή διαδρομή παρέα με μία βελτιωμένη twin turbo Lamborghini Super Trofeo Huracan.
Κάπως έτσι, παρακάτω έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία όχι και τόσο δίκαιη μονομαχία Tug of War ανάμεσα σε μία V6 Mercedes X-Class και ένα Isuzu D-Max + ένα Toyota Hilux.
H Porsche στο παρακάτω βίντεο μας παρουσιάσει τα πέντε καλύτερα transaxle αυτοκίνητα που κατασκεύασε. Σε αυτά τα μοντέλα, ο κινητήρας βρίσκεται εμπρός και το κιβώτιο πίσω, μία διάταξη που σήμερα δεν συναντάμε στα γερμανικά αυτοκίνητα.
Στον κόσμο της αυτοκίνησης οι 3 παρουσιαστές του The Grand Tour είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα, ίσως πιο πολύ και από μεγάλους οδηγούς.
Και εξηγούμαστε. Όταν είσαι σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση ώστε να μπορείς να αγοράσεις μια Bugatti Chiron, σίγουρα ανήκεις στην κατηγορία των ζάμπλουτων. Όλοι ξέρουμε ότι η γαλλική εταιρία πουλάει πολύ λίγα αυτοκίνητα αλλά παράλληλα και τα ακριβότερα. Η Chiron κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια ενώ πάνω-κάτω τόσο κάνει ...
Όταν η Ferrari θέλησε να πάρει τα βουνά με το Group B, γεννήθηκε η 288 Gran Turismo Omologata ή εν συντομία 288 GTO.