Menu

Continental WinterContact TS 860 S

Το VW Golf και οι 7+1 ξεχωριστές εκδόσεις του

Porsche 911 S εναντίον Tesla Model 3 (video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Μια Ματιά Στο Νέο Peugeot 508

21 Μαρ 2019

Μια Ματιά Στο Νέο Peugeot 508

Μία ριζοσπαστική berline!

 

Το νέο PEUGEOT 508 αλλάζει τα πάντα. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός το κάνει πιο επιθετικό και στιβαρό, ενώ στο εντυπωσιακό εσωτερικό του δεσπόζει η εξελιγμένη έκδοση του εμβληματικού PEUGEOT i-Cockpit®. Η υποδειγματική οδική του συμπεριφορά, οι νέοι κινητήρες, οι πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες και η αλματώδης εξέλιξη στις μεθόδους κατασκευής του, καταδεικνύουν ότι το PEUGEOT 508 θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο στο segment D, υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο τη στρατηγική της μάρκας με στόχο την κατάκτηση των υψηλότερων κατηγοριών της αγοράς.

«Το νέο PEUGEOT 508 επιτέλους είναι γεγονός! Σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων τελευταίων λανσαρισμάτων μας και της επιθετικής στρατηγικής στην κατηγορία των SUV με τα PEUGEOT 2008, 3008 και 5008, χρειαζόμασταν ένα μοντέλο στην κορυφή της γκάμας που θα συνεχίσει να ταράζει τα νερά στην αγορά και θα προκαλέσει αίσθηση. Και είναι γεγονός ότι στο segment D ο ανταγωνισμός μας είναι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανιες στον κόσμο. Το νέο PEUGEOT 508 ενσαρκώνει όσο ποτέ άλλοτε τη φιλοδοξία που έχουμε εδώ και πολύ καιρό: να καθιερώσουμε την PEUGEOT μεταξύ των premium κατασκευαστών αυτοκινήτων». Jean-Philippe IMPARATO, PEUGEOT CEO

Ένα διαφορετικό concept σε ένα segment που αλλάζει
Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το παραδοσιακό segment D μετά από μία 10ετία πτωτικής πορείας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί. Κάτω από την πίεση μιας ευρείας γκάμας επιλογών που έχουν οι πελάτες της κατηγορίας και ειδικά από τα SUV, τα μεγάλα sedan ανακάμπτουν μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.
Με αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές του νέου PEUGEOT 508 προσπάθησαν να καταστήσουν σαφή τον μοναδικό τους στόχο: να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες.

Τολμηρό design
«Το design του νέου PEUGEOT 508 ολοκληρώνει μία εντελώς ανανεωμένη γκάμα. Περιλαμβάνει όλες τις στιλιστικές επιλογές που παρουσιάστηκαν στα πρόσφατα πρωτότυπά μας, όπως το PEUGEOT Exalt και το PEUGEOT Instinct. Το i-Cockpit® για παράδειγμα, στο νέο PEUGEOT 508, προέρχεται κατευθείαν από το πρωτότυπο Exalt» Gilles VIDAL, Επικεφαλής σχεδιασμού PEUGEOT

Από την πρώτη ματιά το PEUGEOT 508 τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση.

Το ύψος του αυτοκινήτου ελλατώθηκε και δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. ενώ οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό κι αντανακλά δυναμισμό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πρωτότυπο PEUGEOT Instinct. Με το περίφημο λιοντάρι στο κέντρο της μάσκας και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο PEUGEOT 508 αποτίνει φόρο τιμής στους διάσημους πρόγονους του; τα PEUGEOT 504 και 504 coupé.

Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο ιδιαίτερη εμφάνιση σχηματίζοντας μια μοναδική φωτεινή υπογραφή.
Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να τονίσει το δυναμισμό του νέου PEUGEOT 508 και η συνολική εμφάνιση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντυπωσιάζει από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Όλα τα αυτά τα μοναδικά εξωτερικά χαρακτηριστικά κάνουν το εμπρός μέρος του νέου PEUGEOT 508 να αντανακλά μία αυθεντική εικόνα ποιότητας και χαρακτήρα, όντας ταυτόχρονα απόλυτα εναρμονισμένα με τη μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία της PEUGEOT.

Η γραμμή της οροφής του νέου PEUGEOT 508 έχει έντονη κλίση προς τα πίσω, ακολουθώντας τις σχεδιαστικές τάσεις της κατηγορίας premium.
Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι συμπαγείς: το συνολικό μήκος έχει μειωθεί στα 4,75μ. από τα 4,83μ. του προηγούμενου 508, γεγονός που του εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία. Στη δημιουργία της εικόνας του κουπέ συντελεί και το μικρό ύψος των πλευρικών παραθύρων αλλά και η απουσία πλαισίου από τις πόρτες. Τα πάντα πάνω στο αμάξωμα παίζουν το ρόλο τους στην αεροδυναμική: το καπό έρχεται «πρόσωπο» με το παρμπρίζ, τα παράθυρα δεν έχουν πλαίσιο, οι αρμοί έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, οι τροχοί γεμίζουν ιδανικά τους θόλους, η κλασική κεραία απουσιάζει. Η PEUGEOT εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την πείρα και την τεχνογνωσία της με στόχο να αναβαθμίσει την αισθητική και την ποιότητα του νέου 508.

Στην πίσω πλευρά, ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, ξεχωρίζει κανείς την μαύρη γυαλιστερή φάσα που χαρακτηρίζει πλέον όλα τα πρόσφατα μοντέλα της PEUGEOT. Εκείνα όμως που τραβούν αμέσως την προσοχή, είναι τα 3D Full LED πίσω φωτιστικά σώματα των εκδόσεων GT Line και GT. Τα συγκεκριμένα φώτα προέρχονται κατευθείαν από τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα της PEUGEOT και ειδικότερα από το Quartz. Τα πίσω φώτα με τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές», διαθέτουν επίσης και λειτουργία προσαρμοζόμενης έντασης ώστε να είναι άμεσα ορατά, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αποκαλύπτει επίσης ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του νέου PEUGEOT 508: μια τέλεια κρυμμένη πίσω πόρτα που συνδυάζει την κομψότητα με την πρακτικότητα και δίνει τη βέλτιστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών των 487 λίτρων.

Εσωτερικό που ξεχωρίζει χάρη στο PEUGEOT i-Cockpit®

Μπαίνοντας κανείς στο νέο PEUGEOT 508 είναι σαν να μπαίνει σε έναν καινούριο κόσμο, προσανατολισμένο στην ποιότητα και την πρωτοτυπία. Το βλέμμα πέφτει αμέσως στον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στη νέα έκδοση του μοναδικού PEUGEOT i-Cockpit®.
Από το 2012 που παρουσιάστηκε στο PEUGEOT 208, το i-Cockpit® εξελίχθηκε με κάθε νέο μοντέλο της PEUGEOT. Από το 2008, στο 308 και στα πιο πρόσφατα SUV, τα PEUGEOT 3008 και 5008, οι τρεις γενιές του PEUGEOT i-Cockpit® έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα μοντέλα της μάρκας του λιονταριού.

Τα βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit® είναι :
⦁    Το τιμόνι μικρών διαστάσεων
⦁    Η κεντρική οθόνη αφής
⦁    Το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), το Head-up Display βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο  του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να απομακρυνθεί το βλέμμα από το δρόμο, ενώ στις λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision.

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display. Διατίθεται σε μέγεθος 8’’ SD για το επίπεδο εξοπλισμού Active και 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) για τα επίπεδα εξοπλισμού Allure, GT Line και GT. Συνοδεύεται από 7 διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες άνεσης, όπως το ηχοσύστημα, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης, οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο, οι εφαρμογές του κινητού και το i-Cockpit® Amplify.
Στη βάση της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει ο μοχλός του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και ελέγχει τη λειτουργία του κιβωτίου με ένα άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του μοχλού υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο το μοντέρνο στυλ του αυτοκινήτου και, με τα ειδικά “paddles” στο τιμόνι,  συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GT Line και GT τη λειτουργία i-Cockpit® Amplify. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα 2 επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης του εσωτερικού περιβάλλοντος (“BOOST” και “RELAX”), που διεγείρουν τις αισθήσεις:
⦁    την όραση, με ρύθμιση της έντασης του εσωτερικού φωτισμού και του χρώματος της οθόνης
⦁    Την ακοή, μέσω των ρυθμίσεων του ήχου
⦁    Την αφή, μέσω των ρυθμίσεων της λειτουργίας μασάζ πολλαπλών σημείων των καθισμάτων

Η λειτουργία  i-Cockpit® Amplify δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, επιλέγοντας από τα προγράμματα οδήγησης ECO/Sport/Comfort/Normal και ρυθμίζοντας την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ενεργητική ανάρτηση Active Suspension Control.

Έντονες οδηγικές συγκινήσεις
«Για κάθε νέο μοντέλο της PEUGEOT, η οδηγική απόλαυση είναι αδιαπραγμάτευτη. Με το νέο PEUGEOT 508, στόχος μας δεν ήταν μόνο η διασφάλιση υποδειγματικής δυναμικής συμπεριφοράς και κρατήματος στον δρόμο, αλλά να κάνουμε το 508 πρότυπο οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία! Για να το επιτύχουμε αυτό, εκμεταλλευθήκαμε στο μέγιστο τις δυνατότητες της πλατφόρμας EMP2 και του PEUGEOT i-Cockpit®». Laurent BLANCHET, PEUGEOT Product Director

Made in France
Το νέο PEUGEOT 508 κατασκευάζεται  στο εργοστάσιο της Mulhouse στη Γαλλία, ενώ οι κινητήρες παράγονται στα γαλλικά εργοστάσια της Trémery και του Douvrin. Ως εκ τούτου, το μοντέλο θα φέρει επάξια τον τίτλο “Origine France Garantie”, πιστοποιώντας ότι κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία.Facebook Comments