Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η Συνέντευξη Τύπου του 49oυ Ράλλυ Δ.Ε.Θ

14 Σεπ 2016

Η Συνέντευξη Τύπου του 49o Ράλλυ Δ.Ε.Θ

θέαμα με γκάζια υπόσχεται ο ΑΟΘ.

Το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του φετινού ράλλυ ΔΕΘ μπροστά από την νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα βουνά όπου οι μεταλλικοί ήχοι των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα γεμίσουν αδρεναλίνη όλους εκείνους που θα σπεύσουν στις έξι ασυναγώνιστες ειδικές διαδρομές, προκειμένου να χειροκροτήσουν τα 36 πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα.

panel_cr

«Ευχάριστη έκπληξη» αποκάλεσε ο Πρόεδρος του ΑΟΘ κ. Μαράτος κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, τις πολλές συμμετοχές των αγωνιζομένων, ο οποίος μεταξύ των άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που κρύβει για την διοργάνωση ένας αγώνας με Πανελλήνια εμβέλεια σαν το Ράλλυ ΔΕΘ.

Για ακόμη μια χρονιά η Διοίκηση της Διεθνούς εκθέσεως της Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα στους διοργανωτές του αγώνα στους οποίους έχει παραχωρήσει έναν χώρο που αποτελεί το ορμητήριό τους, καθώς καθημερινά υποστηρίζει τις ανάγκες όλων όσων εργάζονται για την διοργάνωση του Ραλλύ. Μπορεί να ήταν απών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης , αλλά ήταν παρών στην μεγάλη κινητοποίηση του Συλλόγου παραχωρώντας στους διοργανωτές ένα γυάλινο περίπτερο στη νέα παραλία της πόλης προκειμένου να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για το 49ο Ράλλυ.

Για να περάσουμε και λίγο στο αγωνιστικό κομμάτι, πολλοί είναι εκείνοι όπου έχουν βιαστεί να δώσουν τις 3 θέσεις του βάθρου των νικητών. Όμως τα προγνωστικά των φίλων του Μηχανοκίνητου αθλητισμού, μαρτυρούνε πως οι μάχες για όλα τα πληρώματα θα δοθούν εντός των ειδικών διαδρομών ασχέτως , της ξεχωριστής παρουσίας και δυναμικότητας των 2 Skoda Fabia R5 των Τζαμπάζη και Τσολακίδη. Αυτοί οι δύο αναμένεται να βάλουνε φωτιά στις ειδικές ,ή καλύτερα να καταφέρουν να κερδίσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα από τα ανταγωνιστικά Mitsubishi Lanser Evo ,τα οποία κατεβαίνουν στον αγώνα με πολλές αξιώσεις για διάκριση.

Η πρώτη ειδική διαδρομή ξεκινάει 27 χλμ έξω από την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από το Λιβάδι προς τα Πετροκέρασα, και από εκεί στην 2η ειδική του Αγίου Πρόδρομου. Το park ferme για όλα τα αγωνιστικά είναι στον Πολύγυρο, που βρίσκεται αρκετά κοντά στην πρώτη ειδική της 2ης μέρας η οποία ξεκινά από το Παλαιόκαστρο και συνεχίζει στον Τσουκαλά. Η super stage της Κυριακής θα είναι και πάλι το Λιβάδι ,που μπορεί να είναι και αυτή που θα κρίνει τον νικητή του 49ου Ράλλυ ΔΕΘ.

Ο τερματισμός και η απονομή των νικητών θα λάβει χώρα στο σημείο όπου και ξεκίνησε το ράλλυ ,στην νότια πύλη της ΔΕΘ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

partalios_cr

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου,ο επί σειρά δεκαετιών πρόεδρος του Α.Ο.Θ. και «δάσκαλος» για πολλούς από τους σημερινούς αγωνιζόμενους κ. Παρταλιός Αντώνης μοιράστηκε κάποιες από τις στιγμές που έζησε στα ράλλυ της ΔΕΘ, και την ιδιαίτερη σχέση την οποία είχε αναπτύξει με τα ΜΜΕ της πόλης ,τα οποία και στήριζαν κάθε προσπάθεια που ελάμβανε χώρα στην Βόρειο Ελλάδα για το καλό του Μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως Επιτροχών θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων «μας» στα σημαντικά θέματα ασφάλειας διεξαγωγής των αγώνων,τα οποία είναι ικανά αρκετές φορές να χαλάσουν ένα ωραίο θέαμα εξαιτίας μιας μικρής απροσεξίας. Γι αυτό λοιπόν καλό είναι να προσέξουμε πού θα σταθούμε, πού θα παρκάρουμε, να μην κλείσουμε κανέναν δρόμο ,όπου μπορεί να χρειαστεί να περάσουν ασθενοφόρα και οχήματα βοηθείας, να ακούμε τους κριτές των διαδρομών αν τυχόν μας επισημάνουν πως βρισκόμαστε σε λάθος θέση, και …φυσικά να είμαστε εγκαίρως στην ώρα μας για να χειροκροτήσουμε το πέρασμα του πρώτου αυτοκινήτου.
Καλά να περάσουμε!

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments