Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Subaru VIZIV Future Concept

08 Οκτ 2015

Subaru VIZIV Future Concept

Θα μπορούσε η Subaru να το προσφέρει ως ένα μικρότερο Forester;

Ακόμη ένα concept car που θα δούμε στην έκθεση του Τόκιο, αυτή τη φορά από την Subaru. Το VIZIV Future Concept είναι ένα SUV που μας αποκαλύπτει τα μελοντικά σχέδια της εταιρείας για την γκάμα των εκτός δρόμου μοντέλων της.

Subaru-VIZIV_Future_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_01

Το VIZIV είναι ένα μικρό SUV που μας θυμίζει τις εποχές που το RAV4 κυριαρχούσε στην τότε νέα και πολλά υποσχόμενη κατηγορία. Σχεδιαστικά δεν φέρνει την επανάσταση, θυμίζοντας αρκετά το τελευταίο Forester, με μια λίγο πιο extreme προσέγγιση. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι κρυφές πίσω πόρτες που του χαρίζουν εμφάνιση τρίθυρου και πρακτικό μεγάλο άνοιγμα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το όραμα της Subaru για το μέλλον, είναι αυτοκίνητα που στοχεύουν στη διασκέδαση και την ηρεμία του μυαλού των πελατών της, εμπνέοντας τους να γίνουν πιο δραστήριοι. Ίσως είναι λίγο φιλόδοξο αυτό το πλάνο σε μια εποχή που τα περισσότερα SUV χρησιμοποιούνται μόνο εντός ασφάλτου, όμως οι πελάτες της Subaru συνήθως είναι άνθρωποι που αγαπούν την περιπέτεια και τη φύση, ίσως λίγο περισσότερο από αυτούς άλλων αντίστοιχων εταιρειών.

Για την κίνησή του, το VIZIV χρησιμοποιεί μια πιο εξελιγμένη έκδοση του υβριδικού συστήματος που συναντάμε στο XV Hybrid παραγωγής, ακολουθώντας τη λογική της υπερτροφοδότησης και του downsizing στους κινητήρες. Εξοπλίζεται επίσης με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical motor AWD που ελέγχει ανα πάσα στιγμή την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς.

Subaru-VIZIV_Future_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_08

Το έξυπνο σύστημα για μεταφορά ποδηλάτων ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του πρωτοτύπου. Αν εξαιρέσουμε τους τροχούς, τους καθρέφτες, το περίεργο άνοιγμα των θυρών και μικρές λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά σώμματα, άνετα το μοντέλο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Το VIZIV ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του EyeSight το οποίο με χρήση καμερών, αισθητήρων, GPS ακριβείας και ραντάρ ελέγχει συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο προστατεύοντας το όχημα από πιθανές συγκρούσεις. Σε μεγάλους δρόμους προσφέρει αυτόνομη οδήγηση, ενώ μπορεί επίσης να παρκάρει μόνο του στο σπίτι ή σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά πάρκινγκ.

Μια κάμερα στο εσωτερικό του οχήματος παρακολουθεί τον οδηγό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Πληροφορίες όπως η κίνηση στους δρόμους, ο καιρός και διάφορα άλλα που μπορεί να ενδιαφέρουν τον οδηγό και έχουν σχέση με τα χόμπι του, παρουσιάζονται με τη βοήθεια της τηλεματικής κρατώντας το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Subaru-VIZIV_Future_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_0a

Στο ταμπλό κυριαρχεί το μεγάλο πάνελ αφής με τον ψηλά τοποθετημένο λεβιέ.

Subaru-VIZIV_Future_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_0c

Οι χώροι επωφελούνται από το επίπεδο πάτωμα, με τα έντονα χρώμματα να φανερώνουν ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό μιας σχεδιαστικής μελέτης και όχι ενός οχήματος παραγωγής. Τα τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα είναι περισσότερο επιλογή στρατηγικής αφού όπως βλέπουμε υπήρχε χώρος και για πέμπτο επιβάτη.

Subaru-VIZIV_Future_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_04

Είναι πιθανό στα επόμενα χρόνια να δούμε το VIZIV και σε έκδοση παραγωγής. Με ένα πιο ευήχο όνομα και μια ανταγωνιστική τιμή θα μπορούσε ίσως να ξεχωρίσει με τις εκτός δρόμου δυνατότητές του στη μικρή κατηγορία των SUV, χάρη στη τεχνογνωσία της Subaru.Facebook Comments