Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Στον Tanak, το Πρώτο Ράλι Χιλής στο WRC

13 Μαΐ 2019

Στον Tanak, το Πρώτο Ράλι Χιλής στο WRC

Ένας αγώνας που τα είχε όλα! Δείτε την τρομακτική έξοδο του Neuville (Video)

 

Όταν μπήκε ο αγώνας της Χιλής στο καλεντάρι του WRC, απορήσαμε. Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τις απαισιόδοξες σκέψεις μας υποθέτοντας ως προς το τι παραπάνω και διαφορετικό θα έχει αυτός ο αγώνας από τον αντίστοιχο της Αργεντινής. Και όμως ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα!

Καταρχήν από το shakedown της Πέμπτης που μας πέρασε φάνηκε ότι θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας όχι μόνο επειδή ήταν άγνωστος σε όλους τους οδηγούς, αλλά γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν τελείως αλλοπρόσαλλες. Κυριολεκτικά στις 4 ημέρες του αγώνα είδαμε σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Η πρόβλεψη του καιρού έλεγε για βροχή ενώ η λάσπη συνδυαστικά με την ομίχλη θύμιζε Ουαλία, στη συνέχεια ήλιος και ατελείωτη σκόνη και μετά πάλι ομίχλη και υγρασίες!

Και όλα αυτά σε τελείως άγνωστες ειδικές διαδρομές από πατημένο μαλακό χώμα που κρατούσε νερά σε σημεία-παγίδες, με μεγάλες ευθείες τύπου Φινλανδίας και δύσκολες τεχνικές στροφές με γαρμπίλι.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ τυπικά ο αγώνας και συνεχίστηκε ουσιαστικά την Παρασκευή με λασπωμένο χώμα που δυσκόλεψε ιδιαίτερα όλα τα πληρώματα.

Νικητής της ημέρας αναδείχτηκε ο Εσθονός Ott Tanak με Toyota Yaris WRC (απεικονίζονται) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Ogier με Citroen C3 WRC.

Το Σάββατο ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα καθώς πολλά από τα πληρώματα είχαν εξόδους ή βλάβες που τους οδήγησαν να χάσουν πολλά λεπτά. Στους άτυχους της ημέρας συγκαταλέγεται ο Latvala με Yaris που έμεινε από κομμένο ημιαξόνιο και ο… συνήθης ύποπτος Kris Meeke πού όμως έκανε υπερπροσπάθεια αφού έκανε το 2ο καλύτερο χρόνο σε μια ειδική οδηγώντας χωρίς παρμπρίζ!

Σίγουρα όμως αυτό που ανησύχησε όλους τους φίλους των ράλι ήταν η τρομακτική έξοδος του Neuville. Σε μία δεξιά κατηφορική το Hyundai i20 WRC έφυγε πολύ ανοικτά και αφού χτύπησε σε μια πλαγιά, έκανε αμέτρητες τούμπες και κατέληξε σχεδόν για… σκραπ.

Ευτυχώς το πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα και μπήκε απλώς στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Αυτός που ξεχώρισε το Σάββατο από πλευράς επιδόσεων ήταν ο απίστευτος Seb Loeb με το i20 WRC που ξεκίνησε την ημέρα του από την 9η θέση και τελείωσε το βράδυ του Σαββάτου στην 3η, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier!
Την Κυριακή απέμειναν μόλις 4 ειδικές και 60 χιλιόμετρα με την 1η θέση του Tanak να έχει ουσιαστικά κριθεί ήδη από την Παρασκευή αφού ό Εσθονός έλεγχε απλώς το ρυθμό του σε σχέση με τον Ogier με μια διαφορά σχεδόν 30’’.
Η μάχη της ημέρας δόθηκε μεταξύ των 2 Seb μέχρι και την Power Stage με τελικό νικητή τον Ogier με διαφορά μόλις 7.1’’ από τον 9άκις παγκόσμιο Loeb! Τέταρτος ήρθε ο αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC και πέμπτος ο Φιλανδός Suninen με ίδιο αυτοκίνητο.

Στη βαθμολογία των οδηγών πέρασε μπροστά ο Ogier (απεικονίζεται) με τον Tanak να ακολουθεί κατά πόδας ενώ τρίτος έπεσε ο άτυχος Neuville.

Πέρασε λοιπόν στην ιστορία ο πρώτος αγώνας του WRC στη Χιλή και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού μας κράτησε πάνω από τις οθόνες μας όλο το τριήμερο. Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική στην κλασσική και σκονισμένη Πορτογαλία το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

 

Team Ε.Τ.Facebook Comments