Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στην Πίστα του SPΑ

24 Ιούλ 2015

Δραπετεύοντας στην Πίστα του SPΑ

Ένα όνειρο τρελό ..και απατηλό!

 

γράφει ο Παντελής Τζερτζεβέλης

Οι αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων είναι ένα σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού που απαιτεί από τους οδηγούς [αθλητές] ιδιαίτερη επιδεξιότητα ,σβελτάδα, και άμεσα αντανακλαστικά ,καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό!

tsunami_tzertzevelis-1-24

Οι 911 GT3 CUP είναι ιδανικά οχήματα για συμμετοχή σε αγώνες!

Το λέει η ψυχούλα τους! Έτσι θα παρομοίαζα τις μοναδικές στιγμές που βιώνει ο κάθε οδηγός που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, ζώντας το όνειρό του. Πραγματικά ένα όνειρο ζωντανεύει κάθε φορά που ένας αγωνιζόμενος παίρνει θέση στην γραμμή εκκίνησης, ενός αγώνα. Ο πρώτος αγώνας παγκοσμίως ξεκίνησε κάπου στο 1891 όταν μόλις 2 χρόνια προηγουμένως ,ένα όχημα που ονομαζόταν Νταίμλερ, φορούσε έναν κινητήρα που ήταν μόλις 2 ίππους. Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πρώτοι διοργάνωσαν αγώνα «ταχύτητας οχημάτων χωρίς άλογα» σε μια διαδρομή που ενώνει το Παρίσι με την πόλη Ρουέν, όπου τα τότε αγωνιστικά αυτοκίνητα άγγιζαν την ταχύτητα των 21 χλμ/ώρα, κάτι που την εποχή εκείνη ξεσήκωσε τους θεατές που το παρακολουθήσαν. Δέκα χρόνια μετά το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας είναι πλέον γεγονός. Ο κύριος Ρόλλς με τον κινητήρα που κατασκεύασε, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φθάνοντας στην απίστευτη ταχύτητα των 101,7 χλμ. την ώρα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το αγώνισμα άρχισε να παίρνει την έννοια του αθλήματος στην εποχή των «Γραν πρί». Έτσι ονόμασαν την διεξαγωγή αγώνων από πόλη σε πόλη , και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και οι πρώτες πίστες, όπου προσέλκυαν όλο και περισσότερους δύσπιστους κοντά στους αγώνες.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραμένει αμείωτο καθώς η τεχνολογία επιτρέπει αρκετές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια και την ταχύτητα των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

tsunami_tzertzevelis-1-22

 

Ο κόσμος που ενδιαφέρεται και συμμετέχει στο μηχανοκίνητο εξοπλισμό είναι πολύς και η οργάνωση του αγώνα δε θυμίζει σε τίποτα Ελλάδα

Οι 24 ωροι αγώνες, αποτελούσαν μια ξεχωριστή πρόκληση από την γέννησή τους. Μία σκληρή δοκιμασία μηχανών και ανθρώπων, που στο τέλος του αγώνα βρίσκει κατάκοπους τους οδηγούς και ευτυχισμένους τους μηχανικούς ,καθώς είδαν πως οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι! Περιοχές σαν και αυτήν του SPA στο Βέλγιο όπου και βρίσκομαι, στηρίζουν την οικονομία και την επιβίωσή τους επάνω σε αυτές τις διοργανώνεις που μαγνητίζουν όχι μόνον το ενδιαφέρον αλλά και τα πορτοφόλια εκείνων που ζούνε σε αυτόν τον απίθανο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

tsunami_tzertzevelis-1-2

H Porsche 911 GT3 της ομάδας Tsunami RT που συντονίζεται από τον Στέλιο Φάκαλη

Οι αγώνες του PORSCHE CARRERA CUP , για τον κόσμο όλο αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός που εξακολουθεί να συγκινεί διαχρονικά τον περισσότερο ανδρικό πληθυσμό. Δεν είναι λίγες φορές που το αυτοκίνητο του «αυθεντικού άντρα» είναι μία carrera, την οποία και οδηγεί όποτε αισθάνεται πώς πρέπει να καθίσει πίσω από το τιμόνι της.

tsunami_tzertzevelis-1-8

O Στέλιος Φάκαλης με την Porsche που διακρίθηκε στο φετινό Le Mans

Στον θεσμό αυτό, ακόμη ένας ξενιτεμένος Έλληνας, έχει βάλει το «χεράκι» του στην διαμόρφωσή της. Στέλιος Φάκαλης ονομάζεται ο άξιος ,μάνατζερ, που εδώ και αρκετά πλέον χρόνια υπηρετεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με όλες του τις δυνάμεις ,καθώς και ο ίδιος υπήρξε κάποτε ,αγωνιζόμενος. Τον συνάντησα να συντονίζει την ομάδα TSUNAMI –RT, και ειλικρινά του έβγαλα το καπέλο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για την ασταμάτητη προσπάθεια που κάνει καθημερινά χωρίς στιγμή χαλάρωσης, και ο δεύτερος για τον μεγάλο του οραματισμό που ξεφεύγει από τα όρια της Ευρώπης και εξαπλώνεται παντού όπου φτάνουν και οι πίστες των αυτοκινητοδρομιών . Μεγάλος καημός του Στέλιου αποτελεί ο μηδενικός οραματισμός που διέπει του Έλληνες πολίτες , καθώς κανένα απολύτως θετικό βήμα δεν έχει γίνει από την Ελληνική πλευρά που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Λίγα λόγια δουλειά πολύ! Αυτό νομίζω πως θα ήταν το καλύτερο σύνθημα για όλους μας που αγωνιούμε να αλλάξουμε αυτήν την έρημη πλέον χώρα με τους άγνωστους τοπικούς παραδείσους της που αναμένει ,την επόμενη μέρα!

tsunami_tzertzevelis-1-3

Οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση

Πάντως το SPΑ είναι μία πίστα που βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα της φύσης. Συνυπάρχει απόλυτα με όλα τα ζώα του αγρού και του ουρανού και στα πέριξ της καταφύγιο βρίσκουν ακόμη και αυτοί που δεν τους περισσεύουν λίγα ευρώπουλα για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ Θα ήθελα πολύ να εμφανιστούν αληθινοί άνθρωποι με αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα μας , όπου μια μέρα στο εγγύς μέλλον θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά!

tsunami_tzertzevelis-1-13

Η ομάδα υποστήριξης, πάντα έτοιμη να περιποιηθεί την Porsche ώστε να παραμένει ανταγωνιστική και να βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση

Με γνώμονα την επόμενη μέρα λοιπόν και όχι να κοιτάμε την πάρτυ μας ,πρέπει να σηκώσουμε και πάλι τα μανίκια μας και να εργαστούμε από το μηδέν δημιουργώντας επιτέλους μια σωστή υποδομή όπου τα παιδιά μας θα απολαύσουν αυτά που εμείς ονειρευτήκαμε…

tsunami_tzertzevelis-1-19

Την golden Lamborghini την αφιερώνω στον πρωθυπουργό της χώρας μας, για να την έχει και να την κοιτάει τώρα που έβαλε περισσότερο φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα των ιθαγενών που δυστυχών, όχι μόνον περπατούν ,αλλά οδηγούν και με σκυμμένα κεφάλια!

tsunami_tzertzevelis-1-8[1]

 

Μια Bentley Continental GT Cabrio, παρκαρισμένη ανάμεσα στα φορτηγά των ομάδων

tsunami_tzertzevelis-1-12

 

Το περίπτερο της Audi, με το κόκκινο R8 να υποδέχεται τους επισκέπτες

tsunami_tzertzevelis-1-14

 

Τα δύο τελευταία δημιουργήματα-διαμάντια της AMG. Αριστερά η A45 και δεξιά η GT

tsunami_tzertzevelis-1-25

Το Paddock Office

tsunami_tzertzevelis-1-31

Στιγμές χαλάρωσης για μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό

tsunami_tzertzevelis-1-7

 

tsunami_tzertzevelis-1-34

Μία κοπέλα χαλαρώνει μέσα στο αυτοκίνητο απολαμβάνωντας την ηλιόλουστη μέρα

tsunami_tzertzevelis-1-33

 

Μέλη των ομάδων μεταφέρουν τα ελαστικά και άλλο σχετικό εξοπλισμό

tsunami_tzertzevelis-1-32

 

Ένα συνηθισμένο θέαμα στην πίστα του SPA στο ΒέλγιοFacebook Comments