Menu

Αυτό δεν χάνεται με τίποτα: ένα Audi S6 Plus V8 στο σφυρί

Αφιέρωμα: Η Alfa Romeo 6C Villa d’Este

Macan Turbo vs Audi RSQ3 vs Stelvio Quadrifoglio (video)

Ford Mustang Shelby GT500 vs Chevrolet Corvette C8 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η λύση στην ολισθηρότητα των δρόμων

17 Μαρ 2016

Η λύση στην ολισθηρότητα των δρόμων

Παρουσίαση της μεθόδου της σφαιριδιοβολής στην ειδική επιτροπή οδικής ασφάλειας της βουλής

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε η παρουσίαση της μεθόδου της Σφαιριδιοβολής στα Μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, από τον κ. Ελευθέριο Κοκκινάκη. Επιτέλους βρέθηκε και ένας Εργολάβος που όχι μόνον αγαπάει την Πατρίδα του αλλά κάνει το πάν για να την βοηθήσει, με έναν τρόπο, που καλό είναι όλοι μας να γνωρίζουμε!

Η συνεδρίαση της Επιτροπής στις 3/3/2016, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και το Οδικό Περιβάλλον. Κατά γενική ομολογία ο κ. Ουρσουζίδης και τα μέλη της Επιτροπής εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός πως υπάρχει άμεση και αποτελεσματική λύση στον τομέα της ολισθηρότητας και πως με την Σφαιριδιοβολή, σώζονται ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα ζήτησαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και πιστοποιητικά από τα έργα που έχει κάνει η εταιρεία του κ. Κοκκινάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία ήδη βρίσκονταν στα χέρια τους. Πάντως όσα πιστοποιητικά και να ζητήσουν οι αρμόδιοι Βουλευτές της χώρας μας, εμείς από το Επί τροχών αναδείξαμε το θέμα από πέρυσι, όταν παρακολουθήσαμε από κοντά ολόκληρη την διαδικασία ανασύνταξης τμήματος της εξωτερικής περιφερειακής οδού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επάνω σε ένα σημείο όπου μόνον τουμπαρισμένα αυτοκίνητα έβλεπες! Κατόπιν όταν οδηγήσαμε στο ίδιο κομμάτι δρόμου μετά την επεξεργασία που δέχθηκε, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας και στα χέρια μας από την ορθή πληροφόρηση που έδινε η άσφαλτος στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας.

IMG_0050

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Ουρσουζίδης, ανέφερε: «Το μεγάλο ευεργέτημα, το οποίο έχουμε, είναι ν’ ακούμε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την εξειδικευμένη γνώση. Όπως ο κ. Κοκκινάκης με την πλούσια εμπειρία του και την ήδη αποτυπωθείσα βελτίωση των οδοστρωμάτων, όπου έχει παρέμβει με τη μέθοδο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι μπορεί, να επέμβει τμηματικά και ανάλογα μ’ ένα προϋπολογισθέν κονδύλιο να το υλοποιήσει. Θέλω, να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η Επιτροπή λειτουργεί μ’ ένα πνεύμα συναινετικό, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες πέραν αυτών που ανέφεραν οι συνάδελφοι σε σχέση με την ανθρώπινη ζωή, που είναι ένα αξεπέραστο γεγονός, υπάρχει οικονομική διάσταση, η οποία είναι τεράστια. Εάν καταφέρουμε, ν’ αφαιρέσουμε τις σπατάλες απ’ το ελληνικό Δημόσιο, είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθούν και οι υποδομές και θα βοηθηθούμε στην υπόθεση ανάπτυξης της χώρας. Αυτή είναι η φιλοσοφία, που διέπει το πνεύμα όλων των συναδέλφων και έτσι θα το προσεγγίσουμε».

POLI 4

Από την πλευρά του ο κ. Κοκκινάκης αφού παρουσίασε με σχετικό βίντεο το πώς γίνεται η εφαρμογή της Σφαιριδοβολής στην άσφαλτο, με την εμπειρία των 45 χρόνων πάνω στον τομέα της οδικής ασφάλειας που κουβαλάει στους ώμους του, εξήγησε με πολύ απλό τρόπο πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους και παράλληλα να γλιτώσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ»

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία της Ελλάδος, έπεσαν τα ατυχήματα από 85% μέχρι 100%, δηλαδή, σε στροφή που σκοτώνονται δέκα άνθρωποι τον χρόνο και τραυματίζονται άλλοι 50 με 100, μηδενίστηκαν οι απώλειες. Επειδή λοιπόν, μέρα με την ημέρα, αυτό το θέμα γίνεται πάρα πολύ επείγον και προσπάθησα στις υπηρεσίες αυτό να τους ενημερώσω, ότι μπορείτε από σήμερα να σταματήσετε τα ατυχήματα, τουλάχιστον στα επικίνδυνα σημεία, η αδιαφορία για εμένα είναι εγκληματική. Το λέω με όλη την σημασία της λέξεως.

«ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Ο κ. Κοκκινάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για την επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό. «Έφτασα στο σημείο να στείλω επιστολή και στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης. Έστειλα δύο επιστολές. Από το γραφείο του Πρωθυπουργού, μου κοινοποίησαν ότι την έστειλαν στο αρμόδιο Υπουργείο. Από το οποίο δεν είχα ποτέ καμία απάντηση. Και μιλάμε για μία τεχνική, η οποία μπαίνει σήμερα και αύριο σώζει κόσμο. Δεν ήρθα εδώ για να σας φέρω ιδέες και προγράμματα. Εγώ ήρθα να δώσω μία άμεση λύση. Θέτω όλα τα στοιχεία που έχω σε οποιοδήποτε ειδικό ή μη, να τα εξετάσει. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Εγώ καλώ, από αυτή την θέση, από το βήμα που μου δώσατε, τον Πρωθυπουργό, να το δει προσωπικά.

Κάθε τρεις μήνες, πέφτει ένα τζάμπο στην Ελλάδα. Ποιος ασχολείται; Την ίδια στιγμή, που θα σκοτωθεί κάποιος επώνυμος κάπου, θα γίνει χαλασμός. Εγώ θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Ελλάδας, της Κυβέρνησης, χωρίς να βγάλω χρήματα από αυτό. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται σκέψη και μελέτη, έχει άμεσα αποτελέσματα και σώζει ζωές. Εγώ, για κάθε ατύχημα που διαβάζω στην εφημερίδα, νιώθω υπεύθυνος και δεν νιώθουν υπεύθυνοι αυτοί που θα έπρεπε».

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments