Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Στη Σεβίλλη «Επιθεωρώντας» τα ελαστικά της Continental

29 Νοέ 2016

Στη Σεβίλλη «Επιθεωρώντας» τα ελαστικά της Continental

Continental Premium contact 6

Στην μακρινή Σεβίλλη της Ισπανίας ταξίδεψε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Οδηγικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας Χάρης Θεοφράστου, προκειμένου να εξετάσει από κοντά το νέο ελαστικό Premium contact 6, το οποίο παρουσίασε η Continental κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου του 2016.

ctf_2016_7877

Παρέα λοιπόν με αρκετούς συναδέλφους από όλο τον κόσμο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες του νέου ελαστικού στον δρόμο αλλά κυρίως στην πίστα Circuito Monteblanco.

Στην Σεβίλλη για την παγκόσμια πρώτη του Continental Premium 6

Η Ισπανία είναι μια μεσογειακή χώρα όπου ακόμη και την εποχή αυτή οι θερμοκρασίες ευνοούν τις δοκιμές των ελαστικών. Τα τμήματα εξέλιξης της Continental δεν περιορίζονται μόνο γύρω από το κομμάτι της ασφάλειας, αλλά επεκτείνονται τόσο στην άνεση όσο και στην σπορ οδήγηση που προσφέρουν στους περισσότερους οδηγούς, καθώς στατιστικές δείχνουν πως ένα στα τρία ευρωπαϊκά αυτοκίνητα «ξεκινά» να κυκλοφορεί στους δρόμους με ελαστικά Continental.

Το νέο ελαστικό Premium Contact 6 ουσιαστικά ήρθε για να αντικαταστήσει τα επιτυχημένα Conti Sport Contact 5 και το Conti Premium Contact 5, τα οποία σαφέστατα δεν αποσύρονται από την αγορά, παρά θα συνεχίσουν να πλαισιώνουν την γκάμα της εταιρείας.

ctf_2016_8268

Επιθεώρηση εντός πίστας

ctf_2016_8053

Το “βαρύ πυροβολικό”

Νέο επίπεδο στην άνεση

O «επιθεωρητής», μετά από τον εξονυχιστικό έλεγχο στον οποίο υπέλβαλλε το ελαστικό Premium Contact 6, διαπίστωσε πως βρίσκεται σε ένα νέο επίπεδο άνεσης κατά την κυκλοφορία του στο δρόμο. Η γκάμα των διαστάσεών του κυμαίνεται από τις 16 έως και 21 ίντσες, ξεκινώντας από την 195/50 R 16 μέχει και την κορυφαία 275/40 R 21.

Τα καλά ελαστικά όμως δείχνουν τις δυνατότητές τους σε αυτοκίνητα όπως αυτά της δοκιμής μας. Οδηγώντας τη BMW 640d και τη Mercedes E 220d διαπιστώσαμε την ποιοτική τους κύληση, την μείωση του θορύβου, την άνεση όσο και την οικονομία καυσίμου. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της μακροσκελούς και ενδελεχούς παρουσίασης ήταν η οδήγηση των ελαστικών σε συνθήκες πίστας με αυτοκίνητα που χαίρεσαι να οδηγείς αρκετά σβέλτα. Εκεί τα ελαστικά καλούνται να αποδείξουν τις δυνατότητές τους οδηγώντας τα στο όριο… (μας).

Τα Subaru WRX, VW Golf GTI Clubsport και Megane R.S. Trophy, κινηθήκαν με τρόπο εντυπωσιακό εντός πίστας, δείχνοντας τις δυνατότητές τους σε συνθήκες πίεσης, επιταχύνσεων, πλευρικών πιέσεων και ακραίων φρεναρισμάτων με ελαστικά κατάλληλα τόσο για οικογενειακές όσο και για σβέλτες μετακινήσεις.

ctf_2016_8183

Όλα τα παιδιά στην πίστα


Από σεμινάριο σε εξέταση … ο Ε.Δ.Ο.Σ.Α!

Ολοκληρώνοντας των κύκλο των σεμιναρίων, τόσο εκτός όσο και εντός πίστας, ο Επιθεωρητής είχε την ευκαιρία να δει και τα ελαστικά της κατηγορίας SUV και off road, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες και να τις μεταφέρει σε όλους τους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης που οργώνουν τα όρη και βουνά της χώρας μας.

Στην επιθεώρηση εξετάστηκαν τα ελαστικά Cross Contact ATR (70/30), το 100/0 Premium Contact6 και το 50/50 Cross Contact AT, χωρίς όμως να δοκιμαστούν σε συνθήκες απαιτητικής οδήγησης.
ctf_2016_7027

Το νέο ελαστικό της γερμανικής εταιρείας Continental Premium Contact 6 θα βρίσκεται στις αποθήκες των αντιπροσώπων της Ελληνικής αγοράς στις αρχές της νέας χρονιάς, αναμένοντας τους απανταχού πιστούς και ιδιαίτερα απαιτητικούς πελάτες, προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε τους οδηγική ανάγκη!

15078877_1138095282905986_3366693348612447074_n

Το ελληνικό κλιμάκιο επιθεωρεί επισταμένως την δομή των Premium 6

img_6890

Πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις για το μέλλον των ελαστικών θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε στη εκπομπή Ασφαλώς Επί Τροχών που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 20.00 από την ΕΡΤ3

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments