Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Renault Alaskan Concept

04 Σεπ 2015

Renault Alaskan Concept

Το νέο pick-up της Renault που θα βγει στην παραγωγή το 2016

Η Renault φαίνεται πως είναι έτοιμη για την παραγωγή του πρώτου της pick-up ενός τόνου για την παγκόσμια αγορά, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Το πρωτότυπο Renault Alaskan, βασίζεται στο πάτωμα του “συγγενικού” Nissan Navara και θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων σε διάφορα στυλ αμαξώματος. Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε εντυπωσιακές φωτογραφίες του σε μακρινά μέρη που ταιριάζουν απόλυτα στο χαρακτήρα του μοντέλου.

Renault-Alaskan_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_03

To Alaskan μπορεί προς το παρών να αναφέρεται ως πρωτότυπο, όμως τα περισσότερα στοιχεία του θα περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής.

Στην έκθεση Φρανκφούρτης λοιπόν θα δούμε από κοντά το Alaskan που ως concept car έχει κάποιες σχεδιαστικές υπερβολές σε λεπτομέρειες όπως οι καθρέπτες, το εξάρτημα με φωτοβολταϊκά στην οροφή, οι ζάντες 21 ιντσών σε τροχούς με πολύ φαρδιά ελαστικά, αλλά και τα full-LED φωτιστικά σώματα που δύσκολα θα τα δούμε στην παραγωγή χωρίς τις απαραίτητες επεμβάσεις “εξορθολογισμού” του κόστους. Κατά τα άλλα έχουμε να κάνουμε με ένα ελκυστικό και επιβλητικό pick-up που έχει όλα τα φώτα για να πετύχει αφού βασίζεται σε μια αξιόλογη και αξιόπιστη πλατφόρμα ενώ παράλληλα αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Renault που έχει πάρει από τα πρόσφατα SUV της Kadjar και Captur.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων που συναντάμε και στο Renault Trafic, με απόδοση 158hp και 380Nm ροπής.

Renault-Alaskan_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_01

Το εμπρός μέρος βγάζει την απαραίτητη σκληρότητα και επιβλητικότητα που απαιτείται σε ένα μοντέλο pick-up, αλλά παραμένει ελκυστικό υιοθετώντας τη σχεδιαστική γλώσσα της Renault με τις γλυκές καμπύλες, την εντυπωσιακή γρίλια και τα φωτιστικά σώματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η Renault ισχυρίζεται ότι το Alaskan είναι ιδανικό για όχημα ελεύθερου χρόνου λόγω της καρότσας του που μπορεί να μεταφέρει ποδήλατα mountain, εξοπλισμό camping, σανίδες του surf κ.α.. Προσφέρει επίσης πλήρες πακέτο εξοπλισμού στο εσωτερικό με διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας, ενώ στους εξωτερικούς καθρέφτες είναι τοποθετημένη μια κάμερα με την οποία μπορεί κάποιος να καταγράψει τα όμορφα τοπία καθώς τα διασχίζει.

Από την άλλη, το ισχυρό πλαίσιο, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η οδηγική άνεση, ο ισχυρός και αποδοτικός κινητήρας, η δυνατότητα φιλοξενίας 5 επιβατών και ωφέλιμου φορτίου 1 τόνου είναι κάποια από τα στοιχεία που το κάνουν εργαλείο δουλειάς.

Renault-Alaskan_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_0a

Η Renault περιγράφει το Alaskan ως ένα high-end pick-up για δουλειά, διασκέδαση αλλά και καθημερινή χρήση. Οι πωλήσεις των pick-up αποτελούν το 1/3 των συνολικών πωλήσεων όλων των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) και η κατηγορία συνεχίζει να αναπτύσσεται

Renault-Alaskan_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_10

Το σήμα της Renault που ανανεώθηκε πρόσφατα (με ομολογουμένως αρκετά διακριτικές αλλαγές στα τελειώματα του ρόμβου), δεσπόζει  μάσκα του Alaskan.

Renault-Alaskan_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_12

Η πρακτική καρότσα μπορεί να μεταφέρει κάθε λογής εξοπλισμό για δραστηριότητες στην εξοχή

 Facebook Comments