Menu

Η ABT μεταμορφώνει το Audi RS4 Avant

BMW M8 Competition vs M2 Competition (video)

Δοκιμή: Skoda Scala 1.6 TDI 116 PS

Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Οι δοκιμές των crossovers της Nissan

23 Οκτ 2015

Οι δοκιμές των crossovers της Nissan

Είναι απίστευτο τι τραβάνε τα αυτοκίνητα προτού βγούνε στην παραγωγή!

H Mariah Carey ενδεχομένως να μην το γνωρίζει, αλλά διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή των Crossover της Nissan. Όπως και μια καφέ αρκούδα, αλλά και μια πλειάδα από ποτήρια και μπουκάλια από όλο τον κόσμο! Και αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά, η Nissan αποκαλύπτει τα εξαντλητικά τεστ στα οποία υποβάλλει τα επιτυχημένα της crossover προτού δώσει την έγκριση για την παραγωγή τους. Οι μηχανικοί της Nissan προσεγγίζουν με μεγάλη αυστηρότητα καταστάσεις που έχουν ως στόχο να προσομοιώσουν την πλέον επίπονη χρήση ενός αυτοκινήτου, σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι οι πελάτες της Nissan μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου τους, όπως και για την αντοχή του. Από την πρώτη γενιά του QASHQAI που λανσαρίστηκε το 2007, η Nissan έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150.000 δοκιμές σε όλο την γκάμα των Crossover που διαθέτει.

2013-Nissan-Qashqai-Europe-8

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Nissan Qashqai που ξεκίνησε την εμπορική της πορεία το 2014.

Ενδεικτικά οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν τις παρακάτω έξυπνες εφαρμογές λειτουργίας που όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να έχουν υπ όψιν τους όταν αγοράζουν ένα αυτοκίνητο.

Την χρήση ειδικών ρομπότ για να ανοίξουν και να κλείσουν τα παράθυρα τουλάχιστον 30.000 φορές ανά μοντέλο, ενώ με την χρήση ειδικής ηφαιστειακής σκόνης δοκιμάζεται η αντοχή από ρύπους αλλά και η αξιόπιστη διαρκής λειτουργία του μηχανισμού των παραθύρων.

Την ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων για 480 ώρες σε διαφορετικές ταχύτητες και ρυθμίσεις, καθώς και την προσομοίωση σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.

Την λειτουργία των φλας (δεξιά και αριστερά ) 2,25 εκατομμύρια φορές σε κάθε μοντέλο.

Την λειτουργία του ηχοσυστήματος σε υψηλή ένταση για συνολικά 1.200 ημέρες (δηλαδή για περίπου 1,7 εκατομμύρια λεπτά) χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μουσικά κομμάτια που καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα των συχνοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν τραγούδια της Mariah Carey για τις ψηλές νότες, όπως και μπάσα από μουσική German House.

Ρίψεις βαρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η γυάλινη οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος μια καφέ αρκούδας που αναρριχάται στο αυτοκίνητο!

Χρήση μια σειράς από διαφορετικά ποτήρια, μπουκάλια και δοχεία, προκειμένου να ελεγχθεί η χρησιμότητα των ποτηροθηκών στο εσωτερικό αλλά και στις πόρτες.

Foto-1-X-Trail

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Nissan X-trail (2014), του μεγαλύτερου εκ των τριών crossover στη γκάμα της Nissan.

Παράλληλα, οι ίδιοι μηχανικοί με την βοήθεια των robots, ανοιγόκλεισαν τα καπό των Crossovers για πάνω από 48.000 φορές, αλλά και τις πόρτες τους για 1,2 εκατομμύρια φορές. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει ακραίο, όμως η Nissan οφείλει να υπερβαίνει την προβλεπόμενη χρήση των εξαρτημάτων αυτών, σε σχέση με τη συνήθη χρήση που κάνουν οι πελάτες της, κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της εταιρεία άλλαξαν τον σχεδιασμό σε μια ποτηροθήκη γιατί δεν χωρούσε εντός της το κουτί συγκεκριμένης μάρκας τσαγιού, που κόστισε 50.000€ επιπλέον στον σχεδιασμό της θήκης.

Και στον σχεδιασμό του εσωτερικού τα Crossover, θέτουν νέα πρότυπα. Πάνω από είκοσι παραλλαγές του καθίσματος του οδηγού έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί ως προς την άνεση που προσφέρουν πάνω από 300 φορές, ενώ τα υλικά του εσωτερικού φινιρίσματος έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καθημερινούς λεκέδες, όπως η σοκολάτα και το λάδι, το κραγιόν, το gel για τα μαλλιά και o καφές.

slide2

Το εκκεντρικό Nissan Juke στην πρόσφατα ανανεωμένη έκδοσή του.Facebook Comments