Menu

Η ABT μεταμορφώνει το Audi RS4 Avant

BMW M8 Competition vs M2 Competition (video)

Δοκιμή: Skoda Scala 1.6 TDI 116 PS

Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Νέο Kymco AK 550

21 Ιούν 2017

Νέο Kymco AK 550

Ξαφνιάζει .. ευχάριστα!

Νομίζω πως όλοι μας, έχουμε την άποψη πως τα mega scooters εκπληρώνουν μέχρι ένα σημείο το μέσο όρο αναγκών ενός αναβάτη που επιθυμία του αποτελεί ο συνδυασμός πρακτικότητα, σβελτάδα, τεχνολογία.

thumbnail_GK5_0496 (Αντιγραφή)

Το νέο Kymco AK 550 μας ξάφνιασε ευχάριστα κατά τη διάρκεια του test ride που διοργάνωσε η Mototrend στη Θεσσαλονίκη.

Διαπιστώσαμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα scooter που ο χαρακτήρας του είναι άκρως ιδιαίτερος, καινοτόμος, ενσωματώνει επάνω του αρκετή πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία η οποία συνδυάζεται με καλές επιδόσεις που υπόσχονται, μοναδική εμπειρία οδήγησης!

thumbnail_DSC_94120001

Το πλαίσιο του Kymco AK 550 κατασκευάζεται από κράμα αλουμινίου, υψηλής ποιότητας το οποίο του προσδίδει όλη την απαραίτητη ακαμψία που έχει ανάγκη στις καταπονήσεις που υφίσταται! Από την άλλη όμως συνυπάρχει άριστα με τις νέες χυτές ζάντες αλουμινίου που συντελούν και αυτές στη μείωση του φορτίου.

Το σύνολο της ανάρτησης αποτελείται στο εμπρόσθιο τμήμα του από ένα πιρούνι upside down διαμέτρου 41mm, ικανό να κρατά τον τροχό με ασφάλεια πάνω στο οδόστρωμα! Η πίσω ανάρτηση είναι οριζόντια και διαχωρίζει το βάρος του κινητήρα από αυτό της μετάδοσης, αντέχοντας φορτία μεγάλα χάρη στην άριστη κατανομή βάρους , η οποία αποτελεί σοβαρό παράγοντα στην δυνατότητα χειρισμών του.

thumbnail_GK5_0514 (Αντιγραφή)

Μηχανικά, ο ήχος που αναδύεται από το υδρόψυκτο 8 βάλβιδο μοτέρ των 550cc, με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, είναι αρκετά «ψαρωτικός» καθώς σε προδιαθέτει στο άνοιγμα του γκαζιού το οποίο με την σειρά του, αποκρίνεται άμεσα, προκειμένου να εκπληρώσει τις «επιθυμίες» του αναβάτη!

Η ιπποδύναμη των 53,5 ίππων που αποδίδει ο κινητήρας, βάζει φωτιά στην άσφαλτο, χαρίζοντας υψηλές τελικές, σε όλο το εύρος του στροφόμετρου! Η καινοτόμος σχεδίαση των αντικραδασμικών αξόνων και η cross plane διάταξη του στροφάλου στις 270 μοίρες, διευκολύνουν την απρόσκοπτη ροή του λαδιού ,η οποία μειώνει τη θερμοκρασία και αυξάνει την απόδοση!

thumbnail_DSC_94610001

Οι επιλογές λειτουργίας του μοτέρ του Kymco AK 550 είναι δυο. Η πρώτη είναι η Sport, η οποία αποτελεί και την κανονική ρύθμιση ισχύος του κινητήρα ενώ η Rain απευθύνεται για χρήση σε τερέν που θέλουμε καλή πρόσφυση και λιγότερα γκάζια!

Φρένα!! Καλά τα γκάζια, αλλά τι γίνεται με το φρενάρισμα? Το δύσκολο έργο του σταματήματος, του ΑΚ 550 έχει αναλάβει η Brembo που έχει τοποθετήσει 4πίστονες δαγκάνες με 2 κυματιστούς δίσκους που στο εμπρόσθιο μέρος είναι 270 mm ενώ για το οπίσθιο 260mm, δημιουργώντας ιδανική δύναμη φρεναρίσματος, με φοβερή αίσθηση λειτουργίας από την ρυθμιζόμενη μανέτα! Ένα εξελιγμένο σύστημα ABS το οποίο προέρχεται από την Bosch ρυθμίζει άψογα και άμεσα, την λειτουργία τους.

thumbnail_AK 550-前置物箱-1

Η μεγάλη σέλα του ΑΚ 550 έχει σχεδιαστεί αρκετά εργονομικά προκειμένου να φιλοξενεί πάνω της διαφορετικούς σωματότυπους, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και άνεση του αναβάτη. Αποκάλυψη θα έλεγα πως αποτελεί το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, keyless go και τα θερμαινόμενα grip.

Επίσης, το ΑΚ 550 αποτελεί το πρώτο connected scooter στον κόσμο. Μέσω μιας ειδικής εφαρμογής συνδέεται με το προσωπικό σας smartphone και σας δίνει πρόσβαση σε νέα για τον καιρό, αναπάντητες κλήσεις και πρόσβαση στα social media, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα της μετακίνησης που ίσχυαν μέχρι σήμερα!

Κόστος απόκτησης 9.500€.Facebook Comments