Νέα Lotus Evora GT430
H Lotus παρουσίασε το ταχύτερο και δυνατότερο αυτοκίνητο παραγωγής της, την Evora GT430. Ως γνήσια Lotus, η GT430 έκανε την απαραίτητη δίαιτα και ελάφρυνε σε σχέση με την Evora Sport 410 κατά 26 κιλά, με το βάρος της να αγγίζει πλέον τα 1.258 κιλά.
Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο γνωστός 3,5-λίτρων V6 supercharged κινητήρας, που παράγει για την περίσταση 436 ίππους στις 7.000 στρφ./λεπτό και 440 Nm ροπής στις 4.500 στρφ/λεπτό. Για τα 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα.
Η κίνηση πάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων ενώ για καλύτερη πρόσφυση και μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου στις στροφές διαθέτει στάνταρτ Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD).
Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα και στη ταχύτητα των 305 χλμ/ώρα παράγει κάθετη δύναμη 250 κιλών.
Οι μηχανικοί της Lotus τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Öhlins TTX και ελατήρια της Eibach ενώ φοράει ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20-ιντσών πίσω με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 245/35 R19 και 295/30 R20.
Η GT430 φοράει μπροστά διπλά χαρακωτά και αεριζόμενα δισκόφρενα με τετραπίστονα φρένα της AP Racing ενώ διαθέτει και εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επικρατεί το κάρμπον, το μαύρο δέρμα και η αλκαντάρα, με τα νέα ανθρακονημάτινα καθίσματα της Sparco να κλέβουν την παράσταση ενώ όμορφο είναι και το τιμόνι ντυμένο όλο με αλκαντάρα.
Η χρήση των ανθρακονημάτων είναι εκτενής σε όλο το σώμα του αυτοκινήτου, για τη μείωση του βάρους του και διαθέτει κάρμπον εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, κάρμπον εμπρός splitter και πίσω διαχύτη, κάρμπον πλαϊνά και οροφή, με το πακέτο να συμπληρώνεται με την ανθρακονημάτινη μεγάλη αεροτομή πίσω.
Μόλις 60 Evora GT 430 θα κατασκευαστούν και η εμπορική της πορεία θα ξεκινήσει στα μέσα του 2018.
14-
Νέο Τ-Roc Cabrio
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέο Τ-Roc Cabrio
-
Tushek TS 900 H Apex με 937 hp και 1.400 Nm ροπής
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Tushek TS 900 H Apex με 937 hp και 1.400 Nm ροπής
-
Και SUV και ηλεκτρικό από την Bugatti;
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Και SUV και ηλεκτρικό από την Bugatti;
-
Έξι RS μοντέλα από την Audi μέσα στο 2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έξι RS μοντέλα από την Audi μέσα στο 2019
-
Δείτε τη μοναδική Toyota GT86 Ηakone
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δείτε τη μοναδική Toyota GT86 Ηakone
-
Αυτή θα είναι η Alfa Romeo Tonale;
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυτή θα είναι η Alfa Romeo Tonale;
-
Έρχονται τα νέα μοντέλα της Maserati
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έρχονται τα νέα μοντέλα της Maserati
-
H Pagani Huayra Roadster BC αποκαλύφθηκε
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο H Pagani Huayra Roadster BC αποκαλύφθηκε
-
Νέα Skoda Fabia R5 Evo
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα Skoda Fabia R5 Evo
H VW παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση του κόμπακτ SUV της που θα γνωρίσουμε από κοντά σε λίγο καιρό και στην έκθεση της Φρανκφούρτης.
Ένα υβριδικό υπεραυτοκίνητο από τη Σλοβενία
Μέχρι σήμερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βλέπε McLaren, οι περισσότεροι κατασκευαστές supercar διέψευσαν τους εαυτούς τους όταν δήλωναν ότι δε θα κατασκευάσουν ποτέ SUV όχημα.
Η Audi έχει σκοπό να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2019 ακόμα έξι RS εκδόσεις των αυτοκινήτων της και γι' αυτό το λόγο έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία για να μας προϊδεάσει.
η Toyota παρουσίασε στις ΗΠΑ μια ειδική έκδοση της GT86 που ακούει στο όνομα Hakone.
Καθώς η μιλανέζικη φίρμα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της Tonale το 2020, ο ιταλικός οίκος Indav Design που συνεργάζεται με την Alfa, κυκλοφόρησε μερικές εικόνες του μικρού SUV που φαίνονται αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.
Τα μελλοντικά της σχέδια παρουσίασε για ακόμα μία φορά η Maserati με το 2020 να είναι μία σημαντική χρονιά για τη φίρμα καθώς στην έκθεση της Γενεύης θα μας παρουσιάσει το νέο της sportcar.
To ανοιχτό όνειρο του Pagani έκανε την πρώτη του εμφάνιση
Η νέα Fabia R5 evo διαθέτει αυξημένη κατά 2kW ισχύ η οποία μάλιστα περνάει καλύτερα στο δρόμο λόγω αλλαγών στο κιβώτιο, βελτιωμένο ηλεκτρονικό έλεγχο κινητήρα