Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Lexus LF-FC Concept

29 Οκτ 2015

Lexus LF-FC Concept

Η μελλοντική πολυτελής ναυαρχίδα της Lexus

Η Lexus παρουσίασε σήμερα στο Τόκιο το πρωτότυπο LF-LC που αποτελεί προπομπό της πλήρως ανασχεδιασμένης ναυαρχίδας της ιαπωνικής εταιρείας.

Lexus-LF-FC_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_01

Το επιβλητικό μοντέλο προσθέτει ελαφρές καμπύλες στη σχεδιαστική γλώσσα “L-finesse” της εταιρείας. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η υπερβολικά μεγάλη γρίλια και τα σύνθετα φωτιστικά σώμματα σε δύο μέρη.

Η τέταρτη γενιά του Lexus LS έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία της αφού η εμπορική της πορεία ξεκίνησε το 2007 και έκτοτε δέχτηκε διάφορες αισθητικές επεμβάσεις και τεχνολογικές προσθήκες. Υπό την πίεση του ισχυρού ανταγωνισμού (BMW 7, Mercedes S-Class και Audi A8) η Lexus ετοίμαζε εδώ και καιρό τον αντικαταστάτη που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα για την εικόνα της.

Η εξωτερική σχεδίαση των μοντέλων της κατηγορίας είναι συνήθως συντηρητική λόγω διαχρονικότητας και απευθυνόμενου κοινού. Η Lexus ακολούθησε την ίδια λογική με το LF-FC που μοιάζει επιβλητικό, πολυτελές και ισχυρό, είναι όμως πιο ήπιο, απλό και προσγειωμένο αισθητικά σε σχέση με τα “πειράματα” που έχει κάνει κατα καιρούς σε άλλα μοντέλα της γκάμας της. Η γνωστή ευμεγέθης γρίλια δείχνει πάντως πιο ταιριαστή στο εμπρός μέρος ενός μεγάλου sedan όπως το LF-FC. Τα φωτιστικά σώμματα εμπρός και πίσω με το σύνθετο σχήμα έρχονται σε αντίθεση με την έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων στο υπόλοιπο αμάξωμα. Σε γενικές γραμμές το πρωτότυπο μοιάζει ρεαλιστικά υλοποιήσιμο και πιθανότατα μέσα στο 2016 θα έχουμε την παρουσίαση της ελαφρώς πιο προσγειωμένης έκδοσης παραγωγής του.

Lexus-LF-FC_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_04

Στο πίσω μέρος, τα μεγάλα και αιχμηρά φωτιστικά σώμματα με τα μεταλλικά στοιχεία τραβούν τα βλέμματα και προδίδουν την ιαπωνική προέλευση του sedan.

Το όχημα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από κυψέλες υδρογόνου οι οποίες κινούν τους πίσω τροχούς ενώ δύο επιπλέον ηλεκτροκινητήρες δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η κατανομή βάρους έχει βελτιστοποιηθεί με την τοποθέτηση των κυψελών στο πίσω μέρος και της μονάδας ισχύος εμπρός.

Φυσικά η ναυαρχίδα της Lexus δε θα μπορούσε να μην έχει εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στο εσωτερικό. Το πρωτότυπο διαθέτει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης με εξελιγμένη αίσθηση της περιβάλλουσας κίνησης, δυνατότητα πρόβλεψης και κρίσης για τη λήψη αποφάσεων, με στόχο την ασφαλέστερη δυνατή μετακίνηση των επιβατών. Η ευρύχωρη και πολυτελής καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες σε ανεξάρτητα καθίσματα. Στο εμπρός μέρος της ξεχωρίζει η τρισδιάστατη οθόνη που καλύπτει μεγάλο μέρος του δερμάτινου ταμπλό και μοιάζει να επεκτείνεται πίσω από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ένα ολόγραμμα βρίσκεται στη θέση του κυλινδρικού διακόπτη, σημειώνοντας την περιοχή όπου το σύστημα μπορεί να διαβάσει τις χειρονομίες του οδηγού δίνοντας εντολές στο σύστημα ψυχαγωγίας, τον κλιματισμό κ.α.

Lexus-LF-FC_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_07

Υλικά υψηλής ποιότητας και τεχνολογία αιχμής στο ταμπλό του LF-FC. Ο οδηγός μπορεί χειρίζεται τις διάφορες λειτουργίες μέσω χειρονομιών από το σημείο του τρισδιάστατου ολογράμματος σε σχήμα σφαίρας.

Lexus-LF-FC_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_09

Τα ανεξάρτητα πίσω καθίσματα προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες ενώ το μινιμαλιστικό περιβάλλον της καμπίνας με το δέρμα, το ξύλο και τις διακριτικές οθόνες αφής μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον.

Lexus-LF-FC_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_03

Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να δώσουν μια κουπέ αίσθηση στο προφίλ του μεγάλου sedan, θέλοντας να δείξουν ότι δεν προορίζεται μόνο για μεγάλες ευθείες αλλά μπορεί να οδηγηθεί ευχάριστα και σε δρόμους με στροφές. Οι ζάντες 22 ιντσών του πρωτοτύπου είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).Facebook Comments