Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Τα “φτιαγμένα” KIA της SEMA

06 Νοέ 2015

Τα “φτιαγμένα” KIA της SEMA

Ειδικές εκδόσεις με εκκεντρικό χαρακτήρα για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η έκθεση SEMA (Specialty Equipment Market Association) στο Las Vegas των Η.Π.Α., κάθε χρόνο προσελκύει αρκετούς κατασκευαστές και βελτιωτικούς οίκους που παρουσιάζουν διάφορα “φτιαγμένα” μοντέλα με στόχο να εντυπωσιάσει το συγκεκριμένο κοινό. Οι λάτρεις των αισθητικών και μηχανολογικών επεμβάσεων, συνήθως δεν φημίζονται για το εκλεπτυσμένο γούστο τους και οι προτάσεις των εταιρειών που παρουσιάζονται στη SEMA ακολουθούν στο ίδιο στυλ της υπερβολής και της εκκεντρικότητας. Αν και τα μοντέλα αυτά είναι τις περισσότερες φορές one-off δημιουργίες περισσότερο για επίδειξη και λιγότερο για πραγματική χρήση, μερικά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού προτείνουν εντυπωσιακές λύσεις για χρήσεις που δεν είχαμε φανταστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο η KIA φέτος παρουσίασε διάφορα μοντέλα της σε ειδικές εκδόσεις. Παρακάτω παρουσιάζουμε συνοπτικά τις δύο πιο ενδιαφέρουσες (γιατί κάποιες άλλες απλα δεν βλέπονται!)

Kia-Sorento_Pacwest_Adventure_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_01

Εμφανισιακά το Sorento Pacwest Adventure Concept διαφέρει σημαντικά από τον ταπεινό συγγενή του με extreme εξοπλισμό που τονίζει τις εκτός δρόμου αρετές του. Ξεχωρίζουν τα φουσκωμένα φτερά, ο αναπνευστήρας και οι προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες.

Το Kia Sorento Pacwest Adventure Concept βασίζεται στη νέα γενιά του δημοφιλούς SUV. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ομάδα LGE-CTS Motorsports και απευθύνεται σε λάτρεις της περιπέτειας, της εκτός δρόμου οδήγησης και των δασών.

Χάρη στις καινούριες αναρτήσεις με μεγάλη διαδρομή (Fox Racing 2.0 coilover shocks και ελατήρια Eibach), τους μεγάλους τροχούς με εκτός δρόμου ελαστικά (Nitto Trail Grappler M/TS 285/70R17), αλλά και την αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά 6 ίντσες (15cm) σε σχέση με το βασικό μοντέλο, το Sorento PacWest Adventure μπορεί να προχωρήσει πολύ βαθιά στα χιλιάδες τετραγωνικά μίλια δασών που βρίσκονται ανάμεσα στο Seattle και το Portland των Η.Π.Α.  Στο ίδιο κλίμα και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με τις προστατευτικές σχάρες, τους μικρούς προβολούς και τον “εργάτη” (βαρούλκο) για εύκολη αναρρίχηση σε πλαγιές με μεγάλη κλίση.

Kia-Sorento_Pacwest_Adventure_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_03

Η εξωτερική μπογιά πολλών στρώσεων δίνει το εφέ του χαμελαίοντα ενώ το έντονο πράσσινο χρώμα και τα σχέδια με δέντρα ταιριάζουν με το “φυσικό” περιβάλλον χρήσης του.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με φωτεινές μπάρες LED low profile στον εμπρός προφυλακτήρα αλλά και την οροφή, που όπως αναφέρει η εταιρεία εξαφανίζουν κάθε σκιά. Η οροφή έχει ειδική σχάρα για μεταφορά εξοπλισμού camping και άλλων αποσκευών αναγκάιων για την επιβίωση των επιβατών του μέσα στα άγρια δάση.

Kia-Sorento_Pacwest_Adventure_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_08

Στο εσωτερικό συναντάμε το Daystar Switch Panel (από το οποίο οι επιβάτες μπορούν να ελέγχουν τα εξωτερικά φώτα LED), μια οθόνη αφής 8 ιντσών της Alpine Mobile Media με ενσωματωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και πράσσινα καλύματα σε ταμπλό και πόρτες.

Kia-Sedona_Photo_Safari_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_02

To Sedona Photo Safari έχει αφήσει πίσω τον πρότερο βίο του ως οικογενειακό mini-van και έχει γίνει εργαλείο για φωτογράφους της άγριας φύσης.

Το Kia Sedona Photo Safari Concept είναι ένα αρκετά “πειραγμένο” Sedona MPV που έχει δεχτεί διάφορες επεμβάσεις με στόχο να γίνει το ιδανικό όχημα για φωτογράφους της άγριας φύσης στη γραφική βορειο-ανατολική Αμερικάνικη Ήπειρο. Το 8αθέσιο minivan έχει μετατραπεί σε ένα διθέσιο όχημα με ανοικτή “καρότσα” σε στυλ pick up με πληθώρα αποθηκευτικών χώρων. Στην οροφή του υπάρχουν σιδερένιες ράγες για τοποθέτηση φωτογραφικών μηχανών DSLR, WASPcam υψηλής ανάλυσης ή άλλου εξοπλισμού βιντεοσκόπησης και φωτογράφισης.

Kia-Sedona_Photo_Safari_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_05

Το πίσω μέρος θυμίζει περισσότερο pick-up με τον ανοικτό χώρο αποσκευών να προσφέρει λύσεις αποθήκευσης εξοπλισμου σε διάφορα σημεία και να αποτελεί παράλληλα βάθρο φωτογράφισης για τους πιο τολμηρούς.

Η ανάρτηση (Hellwig auto level 2.500-lb aibag suspension system) ρυθμίζει αυτόματα το ύψος του αυτοκινήτου όταν χρειαστεί ενώ σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά Nitto Dura Grappler 265/65R17 έχουν βελτιώσει σημαντικά τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Το Photo Safari διαθέτει επίσης υπερ-φωτεινά φώτα LED (ultra-bright 6-in KC HiLites pro-sports gravity LED) και στις τέσσερις πλευρές του οχήματος κάνοντας τη νύχτα με το πάτημα ενός διακόπτη.

Kia-Sedona_Photo_Safari_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_08

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα “γραφείο” ιδανικό για επεξεργασία φωτογραφιών και live παρακολούθησης της βιντεοσκόπησης μέσα από τον iMac με οθόνη 27 ιντσών ανάλυσης 5K. Για την τροφοδότηση όλου του εξοπλισμού με ηλεκτρισμό χωρίς την ανάγκη χρήσης του κινητηρα, το Photo Safari Concept έχει εξοπλιστεί με στρατιωτικού τύπου μπαταρία, η οποία επαναφορτίζεται όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.Facebook Comments