Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Καλό Πάσχα Επι Τροχών

30 Απρ 2016

Καλό Πάσχα Επι Τροχών

Προσέχουμε για να έχουμε!

«Το έλα να δεις» έγινε τις δύο περασμένες ημέρες που είναι κατ εξοχήν και εκείνες όπου οι περισσότεροι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι επιλέγουν προκειμένου να ταξιδέψουν προς τις ιδιαίτερές τους πατρίδες για τις γιορτές του Πάσχα! Όσο πλησιάζει δε η μέρα της ‘μεγάλης φυγής από το κλινών άστυ, όλο και περισσότερο κορυφώνεται η αγωνία της προετοιμασίας των προσωπικών αγαθών και δώρων που μπορούν να φορτωθούν εντός του Λιλιπούτειο νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ΙΧ ,που σε λίγες μέρες θα φιγουράρει πεντακάθαρο κάτω από τα υπέρ-αιωνόβια πλατάνια των αθάνατων Ελληνικών χωριών.

April (32)

Αφού αποδράσουμε στην Ελληνική επαρχία και απολαύσουμε την ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερά της μαζί με συγγενείς και φίλους, ας φροντίσουμε να επιστρέψουμε στη βάση μας σώοι και αβλαβείς για το καλό όλων μας!

Το σίγουρο είναι πως οι πιο συνετοί θα έχουν φροντίσει πρωτίστως να ρίξουν μια πιο επιμελής ματιά στα μηχανικά τμήματα του αυτοκινήτου τα οποία χρίζουν «στοργή και προδέρμ» καθότι επάνω τους στηρίζει την ζωή της όλη η οικογένεια! Και θα έλεγα πως όλα πάνε καλά και ήρθε η ώρα που θα γυρίσουμε το κλειδί στην μίζα και θα πάρουμε την θέση που μας αρμόζει μεταξύ των υπολοίπων ΙΧ που και αυτά με την σειρά τους έχουν τον ίδιο προορισμό με τον δικό μας. Τι συμβαίνει όμως και πάντοτε κάτι έρχεται να χαλάσει την ωραία οικογενειακή ατμόσφαιρα που εδώ και καιρό σχεδιάσατε και απολαμβάνατε μέχρι πριν από λίγες στιγμές?

Ένα μικρό κονβόι αυτοκινήτων τα οποία πρέπει να συνυπάρχουν μεταξύ τους, συνήθως είναι ο κύριος λόγος όπου κάποιος από το «τραινάκι των αυτοκινήτων» τα σπάει, και βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας «ως αγανακτισμένος» και διεκδικεί εκείνο ,.. που δυστυχώς δεν του ανήκει! Αυτά και άλλα πολλά είναι οι αφορμές για να φύγει το χαμόγελο από τα χείλη μας καθ οδών μέχρις ότου καταφέρουμε να φθάσουμε στον προορισμό μας.

Ακόμη και αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες γίνονται αιτία αρκετών ατυχών συμβάντων που αλλάζουν την ισορροπία των επιβατών στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Δεν θα ήθελα να σας χαλάσω την διάθεση επ ουδέν λόγο, μα τα τροχαία συμβάντα του τελευταίου 24 ώρου δεν μου αφήνουν κάποια περιθώρια για να μην μας κράξω όλους μας!

Αυτό το ταξίδι που όλοι στην οικογένεια επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε, πρέπει και όλοι μαζί από κοινού και να διαφυλάξουμε. Η καλή ατμόσφαιρα κατά την ώρα του ταξιδιού είναι εκείνο το συστατικό που δίνει την απόλυτη επιτυχία στην απόδρασή μας, όποια και αν είναι αυτή. Ο εκνευρισμός δεν βγάζει πουθενά. Και προς θεού δεν εννοώ με τίποτα να είμαστε μουγγοί μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά ούτε και ο καθείς από μας να φορά τα ακουστικά του απολαμβάνοντας την μουσική της αρεσκείας του. Επειδή ως γνωστόν η επανάληψη είναι “μήτηρ πάσης μαθήσεως”, ας το ξανά πούμε: όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου πρεπει να φορούν ζώνες ασφαλείας (στις εμπρός και τις πίσω θέσεις) με τα μικρά παιδιά δεμένα με ασφάλεια επάνω στα ειδικα τους καθίσματα!

Κάθε φορά που εγκαταλείπουμε την καθημερινότητα είναι σαν να γυρίζουμε μια σελίδα ανανέωσης στην ζωή μας, όπου γεμάτοι από χαρά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που τόσο πολύ ονειρευτήκαμε να αγοράσουμε εκπληρώνουμε ένα κομμάτι του ονείρου μας. Τα υπόλοιπα κομμάτια στο όνειρό μας ενώνονται μόνον όταν, επιστρέψουμε και πάλι πίσω στην βάση, εκεί από όπου ξεκινήσαμε και μαζί με φίλους συζητήσουμε τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες κάτω από την μουσική υπόκρουση της αγαπημένης μουσικής που έτυχε να απολαύσουμε κατά την οδήγησή μας προς τον προορισμό μας.

epi trohon pasxa

Καλό Πάσχα με το αυγό του Επί-τροχών

Με αυτές τις σκέψεις αγαπητοί φίλοι , ακροατές και οπαδοί του ΕΠΙ-ΤΡΟΧΩΝ μας, θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση και καλό αναίμακτο Πάσχα σε όλους σας μέσα από τα βάθη της ψυχής μου γιατί, απλά έτσι αισθάνομαι πώς πρέπει να κάνω!

Με το χαμόγελο στα χείλη η ζωή μας πάντα έχει ελπίδα να πάει μπρός και όχι πίσω! Απολαύστε την μοναδική οδηγική εμπειρία του αγαπημένου σας ιχ και χαρείτε την διαδρομή για το οποιοδήποτε ταξίδι επιλέξατε να πάτε!

Παντελής Τζερτζεβέλης

 Facebook Comments