Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Jeep Wrangler 75th Salute Concept

20 Ιούλ 2016

Jeep Wrangler 75th Salute Concept

επετειακό πρωτότυπο προς τιμήν του στρατιωτικού Jeep Willys

Η Jeep φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου στρατιωτικού Willy’s και πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το επετειακό 75th Salute Concept.

BIRTHDAYJEEPFINALfha7d1sv5mans1slbqaeinvjb4s

Το ιδιαίτερο Wrangler ξεχωρίζει χάρη στους στενούς σιδερένιους προφυλακτήρες που αφήνουν ακάλυπτα τα στρατιωτικά ελαστικά 32 ιντσών με τις ρετρό ζάντες 16 ινστών, την παραδοσιακή ρεζέρβα στο πίσω μέρος και φυσικά τη βαφή και τα αυτοκόλλητα που αποτελλούν άμεση αναφορά στο στρατιωτικό παρελθόν του οχήματος.

Η ιστορία της Jeep ξεκίνησε το 1940 με το όνομα Willys-Overland, όταν ο στρατός των Η.Π.Α. ζήτησε συνολικά από 135 αυτοκινητοβιομηχανίες να σχεδιάσουν ένα ελαφρύ τετρακίνητο όχημα που θα αντικαθιστούσε τις μοτοσικλέτες και τα απαρχαιωμένα Model-T.

Οι προδιαγραφές του στρατιωτικού οχήματος ήταν: τρεις θέσεις, τετραγωνισμένο αμάξωμα, βάρος χαμηλότερο από 590kg (ένα παράλογα χαμηλό όριο που μετέπειτα αυξήθηκε στα 980kg), ωφέλιμο φορτίο 270kg, μεταξόνιο μικρότερο από 1900mm, ύψος χαμηλότερο από 910mm, τετραγωνισμένο αμάξωμα, αναδιπλούμενο παρμπριζ, τετρακίνηση, κινητήρα που θα κινούσε το αμάξωμα με άνεση σε ταχύτητες από 5 μέχρι 80 km/h και ισχυρά φωτιστικά σώμματα

Τελικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι Willys-Overland, American Bantam Car Manufacturing Company και Ford Motor Company που πάλεψαν σκληρά για να κερδίσουν το συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση.

44WillysMBgvvvk9jfg6kl1ue49f6he5ves8

Η τελική επικράτηση του Willy’s Quad το καθιέρωσε ως MA και λίγο αργότερα ως MB, ένα όχημα που πήρε μέρος σε αμέτρητες μάχες στην υπηρεσία του στρατού των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, βοηθώντας την αμερικανική υπερδύναμη και τους συμμάχους να επιβληθούν, ικανοποιώντας τελικώς τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά το όνομα Jeep, που ξεκίνησε από τους στρατιώτες που χρησιμοποιούσαν τα Willy’s, έχει ταυτιστεί με την ένοια του εκτός δρόμου οχήματος. Η πρόσφατη εξαγορά της μητρικής Chrysler από το FCA Group σηματοδοτεί μια αλλαγή πλεύσης με σταδιακή ανανέωση της γκάμας και εξυγχρονισμό της εικόνας των Jeep.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο το Jeep Wrangler 75th Salute να αφήνει τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ohio αλλά και μια συνοπτική παρουσίαση της εξέλιξης των μοντέλων της εταιρείας με όμορφα γραφικά.

 

 

260735-jeep-brand-celebrates-75th-anniversary-with-commemorative-wrangler-75th-salute.1-lg

Εκτός από το πρωτότυπο, στις Η.Π.Α. η εταιρεία προσφέρει και μια επετειακή έκδοση παραγωγής του Wrangler με μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση και τον γνωστό V6 κινητήρα 3.6 λίτρων Pentastar που εξοπλίζει και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς.  Μέσα στο 2017 αναμένεται και η νέα ολοκαίνουρια γενιά του μοντέλου.Facebook Comments