Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Honda NeuV Concept

07 Ιαν 2017

Honda NeuV Concept

ένα όχημα που επιστρέφει χρήματα στον ιδιοκτήτη

Η Honda παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην έκθεση τεχνολογίας CES το πρωτότυπο NeuV (New Electric Urban Vehicle), ένα αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης που προορίζεται για υπηρεσίες κοινόχρηστων οχημάτων.

honda-neuv-concept-1

Η εξωτερική σχεδίαση του NeuV χαρακτηρίζεται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν πανοραμική θέα στους δύο επιβάτες. Κατα τα άλλα μιλάμε για ένα διθέσιο όχημα πόλης με σιλουέτα ενός όγκου, μεγάλους τροχούς, μικρούς προβόλους και φουτουριστικές λεπτομέρειες στα φωτιστικά σώμματα.

honda-neuv-concept-3

Σύμφωνα με τη Honda, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα μένουν αχρησιμοποίητα για περίπου το 96% του χρόνου. Το NeuV δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να το μοιράζεται με άλλους ανθρώπους όταν δεν το χρησιμοποιεί, φυσικά με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη. Μπορεί επίσης να πουλά ενέργεια από τη μπαταρία του οχήματος στο δίκτυο στις ώρες αιχμής, δημιουργώντας μια ακόμη ευκαιρία για επιχειρηματική εκμετάλευση.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να φέρει το NeuV στον ιδιοκτήτη του, η Honda το εξοπλίζει και με το προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης “HANA” (Honda Automated Network Assistant) ή αλλιώς μια “μηχανή συναισθημάτων” που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την SoftBank.

Το σύστημα αναγνωρίζει τα συναισθήματα και τις επιλογές του οδηγού και στη συνέχεια προχωρά σε πρωτοβουλίες και προτάσεις που βασίζονται στις προτιμήσεις και τη διάθεση του χρήστη. Έτσι, η HANA μπορεί να οργανώνει το καθημερινό πρόγραμμα διαδρομών και να επιλέγει την κατάλληλη μουσική ώστε να νιώθει καλύτερα ο εκάστοτε επιβάτης.

honda-neuv-concept-2

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί τα ενιαία φωτιστικά σώμματα σχήματος Π που αγκαλιάζουν τη γυάλινη πόρτα η οποία πίσω της κρύβει τον χώρο αποσκευών και ένα ηλεκτροκίνητο scateboard.

honda-neuv-concept

Στο εσωτερικό ένα μεγάλο πάνελ αφής επιτρέπει σε οδηγό και συνοδηγό να έχουν πρόσβαση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 55kW ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 20kWh.

Το πρωτότυπο είναi μέρος του Cooperative Mobility Ecosystem Concept που παρουσίασε η Honda στη φετινή CES και συνδέει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης με τη ρομποτική και τη διαχείρηση δεδομένων ώστε να μεταμορφώσει την εμπειρία χρήστη στα οχήματα του μέλλοντος και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πελατών της.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με τις εταιρείες Visa, DreamWorks, Vocal Zoom και LEIA inc μέσω ερευνητικών προγραμμάτων καινοτομίας που θα λάβουν χώρα στο Honda Silicon Valley Lab.Facebook Comments