Menu

Αυτό δεν χάνεται με τίποτα: ένα Audi S6 Plus V8 στο σφυρί

Αφιέρωμα: Η Alfa Romeo 6C Villa d’Este

Macan Turbo vs Audi RSQ3 vs Stelvio Quadrifoglio (video)

Ford Mustang Shelby GT500 vs Chevrolet Corvette C8 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Ημερολόγια μοτοσυκλέτας!

10 Ιούν 2016

Ημερολόγια μοτοσυκλέτας!

Η μεγάλη απόδραση…πάντοτε ήταν σε δύο τροχούς!

Χθες το βράδυ ποδηλατούσα στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης όπου, καθώς περνούσα από την περιοχή του κάπως απόρσωπου Μεγάρου Μουσικής, η ματιά μου έπεσε πάνω σε μια κλασσική μοτοσυκλέτα μάρκας BMW R51 που με μιας κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή μου με την παρουσία της.

bmw-r51-2-1950

Λίγο αργότερα καθόμουν απέναντί της αμίλητος, χαζεύοντας τις μεγάλες σκληρές μανέτες της και τους ακτινωτούς τροχούς που με παρέπεμψαν ευχάριστα σε κάποια από τις διαδρομές που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» που αναδεύει μια εκρηκτική ενέργεια ικανή να παραμερίσει λίγο έγνοιες, και σκοτούρες για το υπόλοιπο καλοκαίρι!

2-t3og3l

Η σκέψη μου πήγε στην περίφημη σκηνή από την ταινία του θρυλικού ηθοποιού αλλά και οδηγού της μεγάλης οθόνης, Στιβ Μακουίν, που έκλεψε την παράσταση για μένα σε όλη την διάρκεια της ταινίας καθώς κατάφερε να προσομοιώσει την ελευθερία της ψυχής με εκείνην του αναβάτη καθώς βρίσκεται με όλη την μεγαλοπρέπειά της στον αέρα κατορθώνει να ξεφύγει προς την «γη της επαγγελίας» που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα Ελβετικά σύνορα, για να συνεχίσει την περιπέτεια της ζωής του κάπου αλλού.

d73dbef04b7f50e8dfe2d720e89341b0

Εκεί κάπου στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι μοτοσυκλέτες ήτανε όντας ετοιμοπόλεμες ,καθώς η ανακάλυψη της πολυχρηστικότητα τους ξεσήκωνε τους τότε πλανητάρχες για σχέδια που μόνον πάνω σε «δύο τροχούς» έβρισκαν την εφαρμογή τους!

Τα τρελά αγόρια της εποχής εκείνης νομίζω πως είχαν ανακαλύψει έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό και όχι συμβατό με την νέα τεχνολογία, που όμως κατάφερνε να συγκινήσει τις ζωές τους που βαθειά μέσα τους αναζητούσαν την απόλυτη απόδραση της μεγάλης φυγής.

Έχω την εντύπωση πως τα ταξίδια της εποχής εκείνης με τίποτα δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα σημερινά, καθώς οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στην διαδρομή τους καθώς οι λάσπες και τα χιόνια ήταν ένα συχνό φαινόμενο που έπρεπε να προσπεράσουν προκειμένου να φτάσουν αισίως στον προορισμό τους.

Σήμερα 75 χρόνια μετά, οι δύο τροχοί φαντάζουν εξαιρετικά ανώτεροι από τις μοτοσυκλέτες της εποχής εκείνης. Σήμερα πρέπει να έχεις «γκόμενα το gps» και το meteo για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι πάνω σε μια σέλλα, όπως και την κατάλληλη μηχανή καθώς η εξέλιξη της αρχικής φιλοσοφίας των «δίτροχων ονείρων» έχει αντικατασταθεί από τύπους και μοντέλα που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα! Κάπου εκεί σκέφτομαι και την εκδοχή των δήθεν αναβατών της σημερινής εποχής που γεμάτοι μιζέρια και με πολύ γκρίνια δεν δείχνουν και πολύ ευγνώμονες που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μιάς ιδέας που σκοπό έχει να μεταμορφώνει και μόνο καθημερινά το μυαλό όλων εμάς που δηλώνουμε «τρελά αγόρια» στην ζωή μας που βάλλεται από παντού.

BMW R 51-3  1

Αναχωρώντας από την παραλία γύρισα το κεφάλι μου να ρίξω μια κλεφτή ματιά στην BMW R51 που γυάλισε ξεχωριστά ακόμη και όταν έπεσε το φώς του ηλιοβασιλέματος και άναψαν τα φώτα της παραλίας.

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments