Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Ο Χάρης Θεοφράστου με τις Κυρίες Μ. σε… Απρεπείς Απολαύσεις!

29 Ιούν 2018

Ο Χάρης Θεοφράστου με τις Κυρίες Μ. σε… Απρεπείς Απολαύσεις!

‘Ολα τα Μ(ωρά) στην πίστα!

Γράφει ο Χάρης Θεοφράστου

bmwbasic

Μια πλούσια και αρκετά γρήγορη οδηγική εμπειρία  στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου η BMW Hellas είχε την εξαιρετική ιδέα να μας παρουσιάσει την σειρά M. Η εν λόγο σειρά αναζητά οπωσδήποτε μια πίστα για να μπορέσει να δείξει τις αρετές της, γιατί όσο γρήγορα και αν οδηγάμε στους ανοιχτούς δρόμους, είναι τόσο γρήγορες που είναι πολύ δύσκολο, όχι να φτάσουμε, αλλά ούτε καν να πλησιάσουμε τα όρια τους, και βέβαια, άκρως επικίνδυνο. Έτσι, στην ασφάλεια μιας πίστας, είχαμε την δυνατότητα να οδηγήσουμε την Μ2, την Μ4, αλλά και την καινούργια Μ5. Η χαρά του petrolhead!

M5 στην πίστα των Σερρών – Αρχοντιά και Ταχύτητα!

 

 

Μ2 – Η πιτσιρίκα…

previous arrow
next arrow
Slider

Η πιτσιρίκα…αλλά τι πιτσιρίκα; Είναι η μικρότερη της αξιότιμης οικογενείας Μ, είναι τσαχπίνα, παιχνιδιάρα, φιλική και διασκεδαστική. Αλλά μην σας ξεγελά, γιατί είναι γρήγορη και μπορεί στην πίστα να είναι εύκολα ελεγχόμενη και προβλέψιμη, αλλά στους ανοιχτούς δρόμους, είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο, το οποίο όπως όλα του είδους του, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.  Η ποιότητα κατασκευής του, όπως και τα καλούδια που έχει μέσα του, είναι πολύ υψηλής ποιότητας και καλής αισθητικής, προσεγμένα στην λεπτομέρεια,  όπως άλλωστε όλα τα αυτοκίνητα της M sport.

 

M4 – Πρόκληση για οδηγική ευχαρίστηση!

previous arrow
next arrow
Slider

Σε μια πίστα τα πολλά άλογα δεν είναι πάντα πλεονέκτημα, πολλές φορές, ανάλογα με το είδος της πίστας, κάνουν το αυτοκίνητο πιο δύστροπο και δυσκολο-οδήγητο. Έτσι, η Μ4 μπορεί να έχει μόνον 431 άλογα αλλά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό της στήσιμο, ήταν πραγματικά το αυτοκίνητο που με ταξίδεψε στην πίστα γρήγορα, αποφασιστικά, με ωραίο ήχο και τσαμπουκά! Επιθετική, προβλέψιμη και κατα την γνώμη μου, πολύ κοντά στην αίσθηση της Μ2.

 

M5 – Δέος!

previous arrow
next arrow
Slider

Μία θηριώδης λιμουζίνα 600 αλόγων και 75 κιλών ροπής που μπορεί και επιταχύνει από 0-100 σε 3.4 δευτερόλεπτα. Τα λόγια είναι περιττά. Το οχτάρι κιβώτιο περιλαμβάνεται στα συν, αλλά έχασε τον μαγικό ήχο του δεκάλιτρου κινητήρα που φορούσε στην προηγούμενη γενιά της. Έτσι, στερούμαστε την εξαιρετική μουσική επένδυση κατά την οδήγηση της. Τώρα φοράει έναν οκτακύλινδρο V Bi-Turbo 4,4 λίτρων που είναι πιο κοντά στην εποχή μας και στις προσταγές του politically correct. Αμάν! Στην πίστα, η συμπεριφορά της πραγματικά εντυπωσιάζει διότι αυτό το πεντάμετρο σεντάν συμπεριφέρεται σαν ένα εξαιρετικό supercar και σκεπτόμενος ότι με αυτή την άνετη λιμουζίνα, μπορείς να μεταφέρεις π.χ. ανυποψίαστους πολίτες, και να το πηγαίνεις τάπα. Άμαχοι  σε απόγνωση…

 

Όσο για το αυτοκίνητο, που υποθετικά θα διάλεγα, αυτό κι αν πρέπει να…το σκεφτώ.

Η όλη ημερίδα ασφαλώς ήταν πολύ ευχάριστη (ο Θεός θα μας κάψει), μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την συμπεριφορά των αυτοκινήτων της σειράς Μ, σε συνθήκες που εκτός πίστας είναι αδύνατον. Και βέβαια η οργάνωση, πολύ καλή με την βοήθεια και της πολύπειρης ομάδας Driving Academy του Θωμά Παπαπάσχου που μας καταλαβαίνει…

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μ5
Κινητήρας: 4.395κ.ε. V8 bi-turbo
Ισχύς: 600 hp στις 5.600 – 6.700 rpm
Ροπή: 750 Nm
Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 3,4 δευτ
Επιτάχυνση 0 – 200 km/h: 11,1 δευτ
Τελική ταχύτητα: 250 km/h με ηλεκτρονικό κόφτη
(Προαιρετικά με M Driver’s Package 305 km/h.)
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή: 174.900 Ευρώ

Μ4
Κινητήρας: 2.979 κ.ε.
Ισχύς: 431hp στις 5,500 – 7,300 rpm
Ροπή: 550 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 4.3 δευτ
Τελική ταχύτητα: 250 km/h
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή: 125.810 Ευρώ

M2
Κινητήρας: 2.979 κ.ε.
Ισχύς: 370 hp στις 6.500 rpm
Ροπή: 465 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 4,3 δευτ
Τελική ταχύτητα: 250 km/h
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή: 78.480 Ευρώ

 

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης
Βίντεο: Γιώργος Κωστούρος
Μοντάζ: Τάσος ΑκεψωμαΐδηςFacebook Comments