Menu

Η ABT μεταμορφώνει το Audi RS4 Avant

BMW M8 Competition vs M2 Competition (video)

Δοκιμή: Skoda Scala 1.6 TDI 116 PS

Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η ποδηλατική ομάδα της SMF Team στη Σερβία

11 Απρ 2017

Η ποδηλατική ομάδα της SMF Team στη Σερβία

Mission in Serbia

Αχ τι Σαββατοκύριακο ήταν αυτό! Τα είχε όλα! Δράση, ταξίδι, εμπειρίες, και μια καλή ενωμένη αντροπαρέα που ταξίδεψε μέχρι την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νις, αγωνίστηκε, κέρδισε και επέστρεψε στην Ελλάδα με 5 μετάλλια στις αποσκευές της.

Η παρέα της SMF team την οποία αποτελούσαν, οι Θοδωρής Πετρίδης, Δημήτρης Βλαχάκης και ο Βόρειος Ηλίας Τσορτουκτσίδης, συνοδευόμενοι από τον Μάνατζερ της ομάδας, Μπάμπη Τσανακτσίδη και τον Παντελή Τζερτζεβέλη, συμμετείχε στον αγώνα κυπέλλου στο Νις της αδερφικής χώρας της Σερβίας, πατρίδας της συναθλήτριας της SMF team Jovana Kostic.

Το 5ωρο ταξίδι που απαιτείται να πραγματοποιήσει κανείς προκειμένου να φτάσει στην πόλη του Νις, αποτελεί μια εμπειρία η οποία καθαρίζει το μυαλό ενός αθλητή που αγωνίζεται στο άθλημα της Ορεινής ποδηλασίας, καθώς αγωνίζεται μέσα στην φύση.

thumbnail_DSC_35140001_1

Η παρέα των παιδιών, έζησε την δική της περιπέτεια, από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι της στην χώρα. Ο καιρός δεν φάνηκε να μπορεί να ανατρέψει τον ενθουσιασμό της παρέας, αν και προσπάθησε αρκετά να τους καταβάλει την στιγμή που ποδηλατούσαν προς τη διαδρομή του αγώνα, κάτω από καταιγιστική βροχή και θερμοκρασίες χειμωνιάτικες.

thumbnail_DSC_38630001

Μπορεί να λασπώθηκαν τα IDEAL της παρέας, μα αμέσως μετά στο ξενοδοχείο στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ ένα μικρό συνεργείο επιδιόρθωσης και καθαρισμού των ποδηλάτων, όπου τα «εργαλεία» πήραν ξανά την αρχική ετοιμοπόλεμη εμφάνισή τους!

Απροβλημάτιστα τα παιδιά, λίγο αργότερα κατά την διάρκεια ου φαγητού, συζητούσανε την τακτική που θα εφάρμοζαν την επόμενη μέρα, αντιμετωπίζοντας την ελίτ των Βαλκανίων. Η μέρα του αγώνα ήτανε ηλιόλουστη, με θερμοκρασίες καλές για έναν αγώνα ΜΤΒ. Η λάσπη όμως που είχε κατακλύσει το βρεγμένο τερέν της διαδρομής του αγώνα, άλλαξε την εμφάνιση ποδηλάτων και αθλητών.

thumbnail_DSC_34250001

Εκπληκτική σε θέαμα εξελίχθηκε η κούρσα των αθλητών της smf team, καθώς οι περισσότερες κατηγορίες πήραν εκκίνηση, all together! Χαμός στα πρώτα 700μ, γιατί από εκεί και μετά ο Aleksander Roman της SMF team πήρε το όπλο του και καθάρισε τον ανταγωνισμό, πολύ πριν αυτός τολμήσει να τον απειλήσει.

Ξοπίσω του ο Θοδωρής Πετρίδης , επίσης της ιδίας ομάδας, έδινε το δικό του αγώνα, με μια αλάνθαστη στρατηγική την οποία ακολουθούσε κατά γράμμα δίνοντας μεγάλη μάχη με τον καλύτερο αθλητή από το Μαυροβούνιο, ο οποίος δεν άντεξε στις δύο τελευταίες στροφές του αγώνα στον καταιγιστικό ρυθμό του Θοδωρή που τερμάτισε στην δεύτερη θέση και καταχειροκροτήθηκε λίγο αργότερα κατά την διάρκεια της απονομής των μεταλλίων.

Οι «μικροί» της παρέας, (μόνο μικρούς δεν τους λές), αλώνιζαν στην πίστα δίνοντας μεγάλες μάχες με τους επίδοξους junior αθλητές, οι οποίοι για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ποδηλάτες, υψηλού επιπέδου.

thumbnail_DSC_40810001

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης, ο οποίος πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση , μην αφήνοντας κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης, των ικανοτήτων του. Ο δυναμικός πρωτοεμφανιζόμενος, Δημήτρης Βλαχάκης, έγραψε την δική του ιστορία στον αγώνα, όταν μετά από ένα ατυχέστατο κλείσιμο το οποίο εξελίχθηκε σε πέσιμο, ξύπνησε μέσα του το «Ελληνικό θάρρος» και κατάφερε να ανακάμψει, καλύπτοντας, πολλές θέσεις, τις οποίες απώλεσε, για να τερματίσει στην τρίτη θέση.

thumbnail_DSC_35680001_1

Στις γυναίκες, τον ανταγωνισμό καθάρισε η δική μας πλέον Jovana Kostic, όπου κατάφερε με έναν σταθερό ρυθμό, να ανταπεξέλθει στον όποιο ανταγωνισμό και αν υπήρξε!

thumbnail_DSC_41610001

Στην τελετή απονομής όλος ο κόσμος καταχειροκρότησε τα παιδιά, που χάρηκε ιδιαίτερα, για την παρουσία τους στον αγώνα. Θα ήθελα να επισημάνω πως ο αγώνας, διεξήχθη με πολύ αγάπη νέων ανθρώπων οι οποίοι μιλάνε την ίδια γλώσσα και μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η παρουσία δύο ασθενοφόρων, ορθοπεδικού ιατρού, Δημάρχου και τοπικών φορέων ήταν τα σημεία εκείνα που προκάλεσαν τον θαυμασμό μου, καθώς στη χώρα μας, αποτελούν πολλές φορές Μήλον της Έριδος για τη διοργάνωση ενός αγώνα.

Το ταξίδι της SMF team συνεχίζεται με την διοργάνωση του Sfendami Mountain Festival, στις 22-23/4/2017… Να είστε όλοι εκεί.. θα περάσουμε φίνα!

Παντελής Τζερτζεβέλης

thumbnail_DSC_34780001

thumbnail_DSC_36100001

thumbnail_DSC_41270001

thumbnail_DSC_41720001

thumbnail_DSC_41890001

thumbnail_DSC_42040001Facebook Comments