Η Manhart βελτίωσε την BMW M4 DTM Champion Edition

Η Manhart βελτίωσε την BMW M4 DTM Champion Edition

Ισχύς 698 hp και 980 Nm ροπής

Θυμάσαι την BMW M4 DTM Champion Edition που κατασκεύασε η βαυαρική εταιρεία για να γιορτάσει τον τίτλο του Marco Wittmann στο πρωτάθλημα του DTM για το 2016; Μόλις 200 αντίτυπα αυτής της συλλεκτικής έκδοσης βρήκαν από την πόρτα του εργοστασίου και η Manhart Performance αποφάσισε να βελτιώσει μία από αυτές.

Η MH4 GTR όμως την ονόμασε ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ξεχωρίζει εμφανισιακά από το νέο εμπρός splitter, τη νέα αεροτομή και τον κάρμπον διαχυτή.

Οι νέες ζάντες των 20 ιντσών της εταιρείας ντύνονται με ελαστικά διαστάσεων 255/35 εμπρός και 295/30 πίσω.

Η μεγάλη αλλαγή όμως, βρίσκεται κάτω από το καπό όπου ο τριών λίτρων twin turbo εξακύλινδρος κινητήρας έχει δεχθεί αρκετές παρεμβάσεις. Η μονάδα ECU έχει αναπρογραμματιστεί, τοποθετήθηκε νέο intercooler, κάρμπον εισαγωγή, κολάρα αλουμινίου, αγωνιστικός καταλύτης και νέα ανοξείδωτη εξάτμιση.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβεί η ισχύς του κινητήρα από τα 493 hp στα 698 hp και η ροπή από τα 600 Nm στα 980 Nm.

Βελτιώσεις δέχτηκε και το επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο ενισχύθηκε για να αντέξει την έξτρα δύναμη του κινητήρα.

Τέλος, στο εσωτερικό της βελτιωμένης M4 έχουν τοποθετηθεί αρκετά κάρμπον μέρη, ένα τιμόνι ντυμένο με αλκαντάρα και ανθρακονήματα και bucket καθίσματα της Recaro.

Οι επιδόσεις της Manhart MH4 GTR δεν έχουν ανακοινωθεί όπως επίσης και το κόστος του πακέτου αναβάθμισης αλλά όλα τα νούμερα αναμένονται να είναι εντυπωσιακά.

Contact Us