Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η Honda επενδύει στο μέλλον

14 Μαρ 2017

Η Honda επενδύει στο μέλλον

Το μέλλον της αυτοκίνησης

Μόνο για βόλτα δεν ήρθαν στο 87ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης οι Ιάπωνες. Αντιθέτως παρουσίασαν το νέο Honda Civic Type R σε έκδοση παραγωγής, όπως επίσης και το Clarity Fuel Cell το οποίο θεωρείται ως το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου στον κόσμο, καθώς ξαφνιάζει ευχάριστα με την αυτονομία των 620 km.

Τη νέα τεχνολογική παλέτα της εταιρείας συμπλήρωσε το concept car της Honda, το NueV, το οποίο αποτελεί μεν ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα αλλά είναι και ένα όχημα τεχνητής νοημοσύνης καθώς διαβάζει τα συναισθήματα του ιδιοκτήτη του.

Με την παρουσίαση των τριών νέων μοντέλων η Honda επενδύει στο μέλλον με έναν τρόπο που πλέον αποτελεί μονόδρομο καθώς οι τεχνολογικές δυνατότητες της εταιρείας πλέον έχουν γιγαντωθεί και καθημερινά μεταφέρονται στα αυτοκίνητα της καθημερινής μας μετακίνησης, προκειμένου ο χρόνος που θα περνάμε μέσα σε αυτά να αποτελεί μία ξεχωριστή οδηγική και απροβλημάτιστη εμπειρία με γνώμονα αδιαπραγμάτευτο την ασφάλεια των επιβατών τους.

Civic Type R

Το νέο Civic Type R είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιεί όλες τις «οδηγικές ανασφάλειες» που μπορεί να νιώσει ένας οδηγός που απαιτεί να παίρνει το μέγιστο των δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου που προσφέρει απόλαυση.

thumbnail_DSC_01200001

Το Type R εξελίχθηκε παράλληλα με το μοντέλο Civic hatchback, προσδίδοντας έτσι αρκετό από τον δυναμισμό και την άριστη οδηγική συμπεριφορά του, μαρτυρώντας έτσι την ποιοτική κατασκευή ολόκληρου του συνόλου που δε θα περνά απαρατήρητο.

thumbnail_DSC_00680022

Το Type R εφοδιάζεται με τον τελευταίο βενζινοκινητήρα 2.0 VTEC TURBO της Honda και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στη μονάδα της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Clarity Fuel Cell

Η αναζήτηση όλο και πιο οικονομικών αυτοκινήτων ώθησε τους Ιάπωνες τεχνικούς σε έρευνες που πραγματικά έχουν να κάνουν μόνο με την εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας, καθώς η εξέλιξη μοντέλων με κυψέλες καυσίμου έχει ουκ ολίγες απαιτήσεις.

thumbnail_DSC_01230001

Το νέο Clarity είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που δε θα προβληματίσει καθόλου τον ιδιοκτήτη του καθώς η μεγάλη αυτονομία των καυσίμων του αγγίζει την κορυφαία αυτονομία των 620 km.

Στη Γηραιά Ήπειρο, αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles), αναφορά στις συνεχείς προσπάθειες της Honda για την ευρύτερη χρήση των οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ευρώπη.

Honda NeuV

Το επόμενο μοντέλο πραγματικά θα σας ενθουσιάσει και συγχρόνως θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι αποτελείτε κομμάτι ενός προηγμένου κόσμου, αφού δε θα σκέφτεστε για τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, καθώς το έξυπνο Honda NeuV μπορεί να λειτουργεί σαν αυτοματοποιημένο όχημα κοινοχρησίας, όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το χρειάζεται.

Έτσι μπορεί να παραλαμβάνει και να παραδίδει εμπορικούς πελάτες σε διάφορους προορισμούς και ακόμα να παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο, όταν η ΔΕΗ δεν τα βγάζει πέρα! Έτσι, το λιλιπούτειο αυτοκίνητο αποτελεί μία καλή επένδυση καθώς μετατρέπει την ακινησία του σε κέρδος.

thumbnail_DSC_01220001

Το NeuV έχει την δυνατότητα επίσης να λειτουργεί σαν ένας προνοητικός και χρήσιμος «φίλος» τεχνητής νοημοσύνης, καθώς έχει εφοδιαστεί με ένα “συναισθηματικό σύστημα κίνησης” που μαθαίνει από τον οδηγό καθώς μπορεί να διαβάζει τα συναισθήματα μετά από κάθε εντολή που δέχεται.

Οι γνώσεις αυτές αποθηκεύονται και έτσι εφαρμόζονται αυτομάτως σε προσεχείς διαδρομές. Βέβαια δεν έχουμε πληροφορηθεί τις ενέργειες του συστήματος σε πιθανές «απιστίες» των οδηγών τους.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣFacebook Comments