Goodwood Festival of Speed 2016 – Ανασκόπηση
Κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου, περισσότεροι από 100.000 λάτρεις της αυτοκίνησης επισκέπτονται το Goodwood στο Sussex της Αγγλίας, για να παρακολουθήσουν το “Festival of Speed“, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αυτοκίνηση, όπου ιστορικά και νέα μοντέλα πραγματοποιούν την ανάβαση του λόφου σε μια διαδρομή μήκους 1,86km.
Η φετινή διοργάνωση με τίτλο “Full Throttle – the Endless Pursuit of Power” προσέλκυσε για μια ακόμη φορά δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, παρά τον κακό καιρό και την αμήχανη ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε στην χώρα λόγω Brexit.
Το διάσημο γλυπτό στην είσοδο του φεστιβάλ (μια δημιουργία του Gerry Judah), ήταν αφιερωμένο στην BMW που γιορτάζει φέτος τα 100α της γενέθλια και περιλάμβανε τα ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα 328 Mille Miglia Roadster, Brabham-BMW BT52 και V12 LMR
Τα ιστορικά αυτοκίνητα έχουν την τιμητική τους στη δημοπρασία του οίκου Bonhams
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών στη Formula 1, Nico Rosberg, έκανε donuts με το μονοθέσιο του και απέσπασε τα χειροκροτήματα των θεατών.
Ανάμεσα στις πρεμιέρες μοντέλων στο φεστιβάλ είχαμε και τη νέα Mercedes-AMG GT S των 585hp, την οποία οδήγησε ο Lewis Hamilton (δείτε στο 8.30)
Πρεμιέρα και για τη μοναδική Aston Martin GT12 Roadster που κατασκευάστηκε για έναν ιδιαίτερο πελάτη
Ο οδηγός Ben Collins, γνωστός από το ρόλο του ως Stig στο Top Gear δεν κατάφερε να δαμάσει το Ford F-150 Raptor στην πρώτη στροφή, αφήνοντας τα σημάδια του στο γρασίδι.
Εντυπωσιακό το πέρασμα του A.Mardeev πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικό φορτηγό της Kamaz που κέρδισε στο φετινό Rally Dakar. Το θηριώδες όχημα των 9 τόνων κατάφερε μάλιστα να μπει με πλαγιολίσθηση στην διάσημη πρώτη στροφή της διαδρομής…
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά περάσματα του φετινού φεστιβάλ ήταν αναμφίβολα αυτό της Buggati Chiron των 1.500hp με τον Andy Wallace πίσω από το τιμόνι.
Εκτός από το πανίσχυρο και πανάκριβο υπεραυτοκίνητο της Bugatti, στο 1.08 του βίντεο θα δείτε και την μοναδική Ferrari 458 MM Speciale που ξεσήκωσε το κοινό με τις κραυγές του κινητήρα.
Τα supercars δεν έχουν τελειωμό στο Goodwood – η πρώτη νόμιμη για χρήση στο δρόμο P1 GTR ειναι γεγονός, χάρη στις επεμβάσεις της Lazante, και φέρει το ιστορικό όνομα McLaren P1 LM. Με τιμή £2.95 εκ. λίρες προ φόρων μπορείτε να κάνετε δικό σας το “τέρας” των 1000hp με χαμηλό βάρος, πλήρες αεροδυναμικό πακέτο πίστας και αγωνιστικές καταβολές.
Πρεμιέρα και για την επετειακή έκδοση Lamborghini Aventador Miura Homage με ρετρό αποχρώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την παρουσίαση της Miura.
Το παρών δήλωσαν και αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα από τον πρόσφατο αγώνα 24 ωρών του Le Mans όπως το Ford GT που κέρδισε στην κατηγορία GTE
Εκεί και η απόλυτη κυρίαρχος του φετινού Le Mans, Porsche 919 Hybrid
Ο Ken Block χάρισε θέαμα με το πανίσχυρο Ford Fiesta RX43 κάνοντας μερικά κόλπα που μας θύμισαν τη σειρά βίντεο Gymkhana.
Το ειδικά διαμορφωμένο για drift Ford Mustang RTR του Gittin Jr. άφησε τον πίσω προφυλακτήρα του στο γρασίδι και αρκετό καμμένο λάστιχο στην πίστα. Στο δεύτερο βίντεο απολαύστε και τα drift περάσματα του Baggsy Biagioni με Nissan 200SX.
O οδηγός της Formula 1 Nico Rosberg (δεξιά) βγάζει selfie με το γνωστό ηθοποιό Keanu Reeves (αριστερά) μέσα στην έπαυλη του Goodwood.
Ο ηθοποιός Keanu Reeves έκανε ένα πέρασμα πάνω σε μια ιδιαίτερη custom-made μοτοσικλέτα της Arch στο σχεδιασμό της οποίας συμμετείχε και ο ίδιος.
Άλλος ένας ηθοποιός με αγάπη για τα αυτοκίνητα και ενεργή συμμετοχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (ως οδηγός της Porsche), ο Patrick Dempsey έκανε πέρασμα με την ολοκαίνουρια Porsche Panamera η οποία διατηρεί ακόμη ένα μικρό μέρος του καμουφλάζ καθώς η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου 2016.
Μέσα στο περίπτερο της Michelin, τα βλέμματα έκλεψε το υδρογονοκίνητο αγωνιστικό πρωτότυπο H2 Speed concept που σχεδίασε ο οίκος Pininfarina
Στα paddock ήταν παρκαρισμένα αρκετά μοντέλα, ανάμεσά τους οι μικροί πύραυλοι της φωτογραφίας – το Clio R.S.16 Concept και το Mini John Cooper Works Challenge
H ΒΜW 2002 Hommage Concept μπορεί να έχει διχάσει με την αισθητική της κάποιους οπαδούς της γερμανικής φίρμας όμως έχει αναμφίβολα μια θέση στο parking του φεστιβάλ.
Μια λευκή BMW M2 Coupe με 370hp δείνχει το sexy λερωμένο της αμάξωμα στο Goodwood.
O Ian Briggs, ιδιοκτήτης της, παρουσίασε τους νέους τροχούς του Mono με τεχνολογία carbon-hybrid.
Κάπου στο δάσος εθεάθη και το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Bristol V8 που αναμένεται να δούμε σύντομα υπο την μορφή ενός ολοκαίνουριου μοντέλου παραγωγής της βρετανικής φίρμας.
Και το Abarth 124 Spider έκανε το δικό του πέρασμα.
H Renault δημοσίευσε αυτό το βίντεο 360 μοιρών όπου ο Jean Ragnotti οδηγεί το Renault 5 Maxi Turbo στην ανάβαση του λόφου!
O Terry Grant, κάτοχος 23 παγκόσμιων ρεκόρ, έδωσε ένα θεαματικό show για τους οπαδούς του.
Και για το τέλος, κλείνουμε με την επίδοση ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης που σημείωσε ο περσινός νικητής Olly Clark με το Subaru Impreza “Gobstopper II” των 780hp.
Φωτογραφίες: Goodwood Festival of Speed
Author Profile
Latest entries
Αφιερώματα2019.10.28Αφιέρωμα: Citroen SM
Αφιερώματα2019.10.26Αφιέρωμα: Jaguar XJ220
Αφιερώματα2019.09.17Αφιέρωμα στον Luigi Colani
Στον Κόσμο Μας2018.10.03Το Σχέδιο της Εβδομάδας
6832-
Ντριφτάροντας στην Αγία Πετρούπολη (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ντριφτάροντας στην Αγία Πετρούπολη (video)
-
Η Skoda αποσύρεται από το WRC
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Skoda αποσύρεται από το WRC
-
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 12 Δεκεμβρίου
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Goodwood Festival of Speed 2016 – Ανασκόπηση
-
Νέα Mercedes GLA
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα Mercedes GLA
-
Όταν ο Hamilton συνάντησε την AMG One (video)
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν ο Hamilton συνάντησε την AMG One (video)
Η Αγία Πετρούπολη, είναι από τις ομορφότερες πόλης του κόσμου και μία βόλτα σε αυτήν είναι πάντοτε ευχάριστη. Αν προσθέσεις δε και κλειστούς δρόμους για πάρτι σου και πισωκίνητα οχήματα για να ντριφτάρεις σε αυτούς, τότε σίγουρα η απόλαυση φτάνει στο μέγιστο.
Όσον αφορά το WRC, με την αποχώρηση της Citroen και της Skoda, απομένουν μόνο οι Ford και Hyundai να υποστηρίξουν το θεσμό. Έτσι η WRC2 Pro κατηγορία μετονομάζεται ξανά σε... σκέτο WRC2 ενώ η μέχρι πέρσι WRC2 των ιδιωτών γίνεται WRC3.
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 12 Δεκεμβρίου Facebook Comments Author Profile epitrohon-new Latest entries Σαν Σήμερα στην Αυτοκίνηση2019.12.12Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 12 Δεκεμβρίου Σαν Σήμερα στην Αυτοκίνηση2019.12.11Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 11 Δεκεμβρίου Σαν Σήμερα στην Αυτοκίνηση2019.12.10Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 10 Δεκεμβρίου Σαν Σήμερα στην Αυτοκίνηση2019.12.09Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 9 Δεκεμβρίου
H νέα GLA έκανε την εμφάνιση της με πιο επιβλητική εμφάνιση χάρη στα 1611 χλστ. ύψους που διαθέτει και τους τροχούς των 20 ιντσών. Το μικρό SUV της Mercedes έχει δυναμικές αναλογίες με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω, και ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0,28, είναι πολύ καλός για τη ...
Για την πολλά υποσχόμενη AMG One, το hypercar της Mercedes που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, έχουμε ακούσει πολλά. Από την πιθανολογούμενη ακύρωση όλου του project από τη γερμανική εταιρία, έως και τις αμέτρητες δυσκολίες της μεταφοράς ενός "σχεδόν" μονοθεσίου Formula 1 στο δρόμο.