Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

F1 in schools 2015-16

27 Ιαν 2016

F1 in schools 2015-16

Επειδή και τα παιδιά των δημοσίων σχολείων έχουν ψυχή!

Άραγε ποιος θα το πίστευε πως κάποτε τα Ελληνόπουλα θα κατασκεύαζαν μοντέλα της F1? Ίσως κανείς μας καθώς η περισσότερη ενέργεια της Ελληνικής οικογένειας επικεντρώνεται πάνω στον τομέα των αθλητικών δραστηριοτήτων και λιγότερο πάνω στον ερευνητικό τομέα, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η «γη γυρίζει» και τα πάντα επάνω της ακολουθούν αυτόν τον «νόμο της εξέλιξης».

f1-in-schools-yellow warriors racing team_n

Με πολύ περηφάνια και ευχάριστη έκπληξη πληροφορήθηκα πως στον φετινό διεθνή διαγωνισμό για «F1 in schools» θα λάβουνε μέρος και παιδιά από το 7ο και το 15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για αυτούς άλλα και την τεχνολογία. Η ονομασία της ομάδος είναι Yellow.Warriors.RacingTeam και δηλώνει τις προθέσεις που έχουν τα παιδιά από τον εν λόγο διαγωνισμό.

cf84ceb5cebbceb9cebaceae-ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7-4_12_2015-ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7.pdf - Microsoft Edge

Τα αρχικά σκίτσα του οχήματος της ομάδας Yellow.Warriors.RacingTeam θα εξελιχθούν σε τρισδιάστατο μοντέλο με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και φυσικά με τη συμβολή των καθηγητών τους θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες βελτιστοποίησης.

Θα θυμάστε από πέρυσι που τακτικά σας μεταφέραμε τα νέα από τις προσπάθειες των παιδιών που μετά από μελέτες και έρευνες πολλών ωρών σχεδιάζουν ένα μικρό πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο με την χρήση ενός προγράμματος CAD/CAM και την βοήθεια του ΗΛ. Υπολογιστή τους, βιώνοντας συνθήκες δημιουργίας και οργάνωσης, όπως κάνει κάθε χρόνο και μια γνήσια ομάδα της F1. Μετέωρο το βήμα των νέων τεχνικών που δεν βλέπουν την ώρα που το μονοθέσιό τους θα κάνει την πρώτη του δοκιμή, καθώς οι δυσκολίες για ένα τέτοιο ερευνητικό επίτευγμα είναι πολύ μεγάλες. Ευτυχώς που τα παιδιά δεν είναι μόνα τους σε τούτη την προσπάθειά τους αλλά συνυπάρχουν άριστα μεταξύ τους κάτω από τις «φτερούγες» των 3 καθηγητριών τους, Αμανατιάδου Γ. Ηλεκτρολόγο μηχανικό, την κα Μολασιώτη Στ. Μηχανολόγο μηχανικό και την κα Ταζοπούλου Στ. Μηχανολόγο μηχανικό.

www.f1inschoolsgr

Ο διαγωνισμός “F1 in Schools” περιλαμβάνει και πάλι όπως και πέρυσι αγώνες με περιφερειακούς και εθνικούς τελικούς και δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την εισαγωγή νέων μεθόδων πρακτικής – βιωματικής μάθησης, καθώς και καινοτομίας στην εκπαίδευση. Εμείς θα είμαστε παρόντες σε όλες τις προσπάθειες των παιδιών οι οποίες χρίζουν μεγάλης υποστήριξης από όλους μας, όχι μόνον με τα λόγια αλλά και με το χέρι εντός της «τσέπης» … για καλό σκοπό!

Οι Περιφερειακοί Τελικοί Βορείου Ελλάδος του 5ου Πανελληνίου Διαγωνισμού ‘F1 in Schools’ έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν στην Θεσσαλονίκη από τις 4 μέχρι της 6 Μαρτίου 2016 για να βγούν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Βόρειο Ελλάδα στον μεγάλο τελικό. Πληροφορίες για την ομάδα Yellow.Warriors.RacingTeam μπορείτε να βρείτε στο Youtube, στο Google+ και στο Facebook. Καλή επιτυχία παιδιά! Εμείς θα είμαστε πλάι σας και με χαρά θα δούμε τον κόπο της γνώσεις σας να παίρνει την θέση που του αξίζει στην γραμμή της εκκίνησης του αγώνα.

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments