Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Επί τροχών στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

03 Δεκ 2016

Επί τροχών στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Πάθος για την ζωή!

Ήτανε 3 Δεκεμβρίου του 1992 όταν ο ΟΗΕ μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης, αποφάσιζε να καθιερώσει την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Λίγο αργότερα υιοθέτησε αρκετά προγράμματα δράσης για τα ΑΜΕΑ, μέσα από τα οποία δίνει την ευκαιρία σε κυβερνήσεις, οργανισμούς και στις τοπικές κοινωνίες να εστιάσουν, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το 1ο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου, με την στήριξη του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, διοργάνωσε Παραολυμπιακή εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12/16) στο κλειστό Γυμναστήριο Ν.Γενεάς Ασβεστοχωρίου.

dsc_27930065

Μεταξύ της μεγάλης παρέας των παιδιών βρέθηκε και ο Επιθεωρητής Ε.Δ.Ο.Σ.Α. κ. Χάρης Θεοφράστου, ο οποίος έδωσε μια άλλη νότα προσέγγισης μεταξύ των παιδιών του Γυμνασίου και των «άλλων παιδιών» που εξέπληξαν τους πάντες με τις αθλητικές τους επιδεξιότητες, όπως και το πάθος τους για την ζωή!

Φοβερή ατμόσφαιρα άκρως αθλητική, και άκρως συγκινητική, θα χαρακτήριζα την όλη εκδήλωση η οποία έδινε ελπίδα και δίδασκε παιδεία σε όλους όσους παρευρέθησαν παρά το κρύο στο κλειστό γυμναστήριο Ασβεστοχωρίου . Μεταξύ αυτών εκ μέρους του Δήμου-Πυλαίας-Χορτιάτη ο κ. Μ. Γεράνης, καθώς και μέλη του Δημ. Συμβουλίου, Βολλευμπολίστας του ΗΡΑΚΛΗ Γιάννης Ορφανός , όπου και έπαιξε Βόλλευ «κολλημένος» στο πάτωμα, και όχι απογειωμένος στον αέρα.

dsc_28840130

Ο αρχηγός της ομάδας Βόλεϊ του ΗΡΑΚΛΗ, κ.Ορφανός έδωσε όχι μόνο το παρόν στην εκδήλωση αλλά έδειξε και τις επιδεξιότητές του παίζοντας καθιστός βόλεϊ

dsc_28950139

Η όλη προσπάθεια των παιδιών να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια, γκόλμπολ, βόλευ καθιστών, μπότσια, και ποδόσφαιρο, τους οδήγησε να αναθεωρήσουν τα όσα πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

dsc_28630120

Στο γκόλμπολ, οι παίκτες έχουν δεμένα μάτια καθώς αποτελεί άθλημα για άτομα με μειωμένη όραση και στόχος του είναι η μπάλα να εντοπίζεται μέσω ήχου.

dsc_27510027

Συγκλονιστική δε στάθηκε η αφήγηση του Παναγιώτη Αραβίδη (ΑΜΕΑ) όπου γεμάτος υπερηφάνεια και δύναμη κατάφερε να μεταδώσει μόνο τα καλά νέα στους συνομήλικους συμμαθητές του, που τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι να μιλάει για τα ωραία της ζωής αυτής με έναν μεστό και γεμάτο οραματισμό λόγο , τον οποίον θα ζήλευαν όλοι οι «ένοικοι» του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ο Παναγιώτης πρόσφατως ταξίδεψε μέχρι το μακρινό ΡΙΟ της Βραζιλίας ως προσκεκλημένος της Ελληνικής αποστολής όπου μίλησε σε παράγοντες και αθλητές ΑΜΕΑ για τα ιδεώδη που χαρίζει ο Αθλητισμός σε ανθρώπους που ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα βίντεο από το μεγάλο ταξίδι στο Ριο που ξεσήκωσε όλα τα παιδιά!

Και όμως, οι αρσιβαρίστες ΑΜΕΑ μπορούν και σηκώνουν 3 φορές το βάρος τους!!

dsc_28180088

Ακούγοντας κανόνες ποδοσφαίρου για τυφλούς, από τον Αρχηγό της ομάδας «ΠΥΡΣΟΣ» Θεσσαλονίκης.

dsc_29140157

Τρίποντο για πολλά όσκαρ!

dsc_27590035

Πάντα μάχιμοι και Ασφαλώς Επί τροχών!!

dsc_29720212

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα συρτάκι «Επί τροχών» που έσυρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής χορού, από την Θεσσαλονίκη κάτω από τις ιαχές και τα παλαμάκια όλων των παιδιών.

Η πίστη βουνά μετακινεί, και καλό είναι όλοι εμείς που αγαπάμε και ασχολούμαστε με ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, να τους περιβάλουμε με την ανάλογη αγάπη για να γευόμαστε και μείς λίγη από την δύναμη και την αποφασιστικότητα που τους περιβάλει!

Παντελής Τζερτζεβέλης

dsc_29860226

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου, εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Επιθεωρητή για την συμβολή του στην έκβαση της όλης εκδήλωσης!Facebook Comments