Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Ένα αυτοκινούμενο για να κάνεις “δωρεάν” το γύρο του κόσμου

18 Σεπ 2017

Ένα αυτοκινούμενο για να κάνεις “δωρεάν” το γύρο του κόσμου

Με χορηγό τον ήλιο

O γύρος του κόσμου επάνω σε ρόδες είναι ένα όνειρο που κατακλύζει τα όνειρα, με μάτια ανοιχτά ή κλειστά, πολλών ανθρώπων και αρκετοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουνε φάει αρκετό χρόνο αναζητώντας το τέλειο όχημα. Σίγουρα το να κάνεις το γύρο του κόσμου δεν είναι και εύκολο και απαιτεί ένα και όχι ευκαταφρόνητο ποσό.

Αν δε, θέλεις να πραγματοποιήσεις αυτό το ταξίδι με αυτοκινούμενο “σπίτι”, το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα. Τα περισσότερα τροχοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εφοδιασμένα με κινητήρες πετρελαίου και ελάχιστα με βενζινοκινητήρα, αλλά όλα τους καταναλώνουν αρκετά σε καύσιμο που αυξάνει το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού.

dethleffs-ehome-electric-rv-is-the-last-thing-you-want-during-a-solar-eclipse_1

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινούμενων, η Dethleffs, αποφάσισε να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα και να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα αυτής της κατηγορίας.

Το e.Home όπως ονομάζεται (θα το ζήλευε και ο Elon Musk) βασίζεται επάνω στο  επαγγελματικό Iveco Daily Electric το οποίο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kw ή 107 ίππους και διαθέτει μπαταρίες, sodium-nickel-chloride, που μπορούν να δώσουν στο αυτοκίνητο μία αυτονομία της τάξης των 280 χλμ.

Το αυτοκινούμενο της Dethleffs όμως έχει αρκετά κιλά παραπάνω με αποτέλεσμα η αυτονομία να μειώνεται στα 160 χλμ, πράγμα που δεν το καθιστά και τόσο καλό όχημα μεγάλων αποστάσεων, συν του ότι το κινούμενο αυτό σπίτι έχει να καλύψει και τις δικές του ανάγκες σε ρεύμα.

dethleffs-ehome-electric-rv-is-the-last-thing-you-want-during-a-solar-eclipse_7

Έτσι, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας κάλυψαν το σώμα του τροχοκίνητου με thin-film φωτοβολταϊκά για να παράγουν το απαραίτητο ρεύμα για τις υπόλοιπες συσκευές του, που δεν είναι και λίγες.

dethleffs-ehome-electric-rv-is-the-last-thing-you-want-during-a-solar-eclipse_5

Στο εσωτερικό το επίπεδο της άνεσης και των παροχών είναι τέτοιο που δε θα καταλάβεις ότι έχεις αποχωριστεί το σπίτι σου και βρίσκεσαι επάνω σε 4 ρόδες.

dethleffs-ehome-electric-rv-is-the-last-thing-you-want-during-a-solar-eclipse_6

Για αυτούς που θα ταξιδέψουν στις κρύες περιοχές του πλανήτη, το e.Home διαθέτει ένα σύστημα θέρμανσης με πλάκες που απορροφούν θερμότητα κατά την διάρκεια της ημέρες και τη διοχετεύουν τη νύχτα, όπως οι θερμοσυσσωρευτές.

dethleffs-ehome-electric-rv-is-the-last-thing-you-want-during-a-solar-eclipse_4

Υπάρχουν επίσης στο δάπεδο και ενσωματωμένα στα έπιπλα, σώματα με υπέρυθρες για να διαχέουν ομοιόμορφα την θερμότητα στο χώρο.

Το e.Home μπορεί να μην αποτελεί ιδανική λύση για αυτούς που θέλουν να κάνουν το γύρο του κόσμου λόγω της μικρής ακτίνας δράσης του, αλλά για  κάποιους ορκισμένους οικολόγους ή άτομα που ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία στο σύμπαν τους,  μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο όχημα για αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Πάντως, όσοι θέλουν τα εντάξουν το ηλεκτρικό αυτοκινούμενο στα ταξιδιάρικα σχέδια τους θα πρέπει να περιμένουν, καθώς το e.Home δε θα βγει στην παραγωγή, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, και αποτελεί απλά ένα concept της εταιρείας.

Άλλωστε αν το κοιτάξεις από πλευρά κόστους αγοράς, σίγουρα θα κοστίζει αρκετά χρήματα παραπάνω από ένα αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, οπότε η επιλογή είναι καθαρά οικολογική.

 Facebook Comments