Menu

McLaren Speedtail εναντίον F-35 JET (video)

12 σπορ αυτοκίνητα στην καλύτερη ίσως κόντρα της χρονιάς (video)

Αυτή η Urus θα σου πάρει τα μυαλά (+video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Είναι πιθανή η συγχώνευση του VW Group με τo FCA Group;

15 Μαρ 2017

Είναι πιθανή η συγχώνευση του VW Group με τo FCA Group;

Ο CEO της VW άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, Matthias Mueller, μετά την ετήσια συνέντευξη τύπου που δίνουν οι εκπρόσωποι της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την πορεία του ομίλου, έκανε μερικές δηλώσεις για το μέλλον της Εταιρείας.

Αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τους κινητήρες πετρελαίου απ’ το οποίο η VW πέρασε σχεδόν αλώβητη, ανεβαίνοντας παράλληλα στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, καθιστώντας την εταιρεία την νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Στιγμιότυπο οθόνης (154)

Επεσήμανε πως η VW πρέπει να γίνει πιο διεθνής, να ρισκάρει περισσότερο και να γίνει πιο γυναικεία, ειδικά στον τομέα της διαχείρισης.

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί ακόμα και στα ρεπορτάζ περί συνομιλιών με τον όμιλο FCA Group για πιθανή συγχώνευση. Αν και σε πρώτο χρόνο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας των δύο εταιρειών, τώρα ανασκεύασε τις δηλώσεις του αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για ένα διάλογο.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε ο CEO του FCA Group Sergio Marchionne, στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, για πιθανή πρόταση συγχώνευσης από την VW μετά την εξαγορά της Opel από τους Γάλλους, ο Mueller απάντησε:

Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα αυτή την στιγμή. Τον Marchionne έχω να τον δω μήνες, τώρα έχουμε άλλα προβλήματα.

Τώρα, αλλάζοντας τη στάση του δήλωσε στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στα κεντρικά της VW στο Wolfsburg.

Δεν υπήρξε καμιά συνομιλία για το θέμα αλλά εγώ δεν είπα ποτέ πως αποκλείω το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο ο Κύριος Marchionne να συζητάει γι’ αυτό το θέμα με εμένα παρά να τα λέει με εσάς τους δημοσιογράφους.

Ο Marchionne υποστηρίξει εδώ και καιρό τη συγχώνευση των αυτοκινητοβιομηχανιών για να μοιραστούν το κόστος της εξέλιξης των νέων αυτοκινήτων και τεχνολογιών και επανειλημμένα έχει αναφερθεί στην επιθυμία του μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

AR-304159958

Ο Ιταλός στρέφεται προς τη VW η οποία όπως διαφαίνεται βγαίνει από την κρίση με τους πετρελαιοκινητήρες και ίσως αρχίσει να κοιτάει κάποια συνεργασία για να μειώσει το κόστος εξέλιξης των νέων οχημάτων της.

Ο 63 χρόνος Mueller αντικατέστησε στην προεδρία τον Martin Winterkorn, το Σεπτέμβριο του 2015, αμέσως μετά το ξέσπασμα του Diesel Gate. Η συνεργασία της VW με τις Αρχές ήταν το κύριο μέλημα του για την διαλεύκανση του σκανδάλου και την εύρεση βιώσιμης λύσης. Την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανική εταιρεία δήλωσε ένοχη για τρία κακουργήματα στο περιφερειακό Δικαστήριο στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. και θα πρέπει να παρέχει συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες, από τις εσωτερικές έρευνες που κάνει, προς τις Αμερικανικές αρχές.

Στόχος του Mueller είναι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τροποποιήσεις των οχημάτων με το παράνομο λογισμικό.

AR-307219963

Θα έχουμε στο μέλλον μια συγχώνευση μεταξύ του Γερμανικού ομίλου και της Fiat Chrysler Automobiles που θα δημιουργήσει μια υπέρ αυτοκινητοβιομηχανία;

Η τάση της παγκόσμιας αγοράς είναι η συγχώνευση και η γιγάντωση των ομίλων και με τις νέες προκλήσεις, όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και η αυτόνομη τεχνολογία, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα.Facebook Comments