Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Όχημα DXP για Delivery πίτσας

22 Οκτ 2015

Όχημα DXP για Delivery πίτσας

Ένα Chevrolet Spark με μετατροπές για να παραδίδει μέχρι και 80 πίτσες στην ώρα τους!

Η μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων Domino’s Pizza παρουσίασε το επίσημο όχημα για delivery στην Αμερική. Το DXP pizza-delivery vehicle βασίζεται στο γνωστό μας Chevrolet Spark και έχει δεχτεί τις κατάλληλες επεμβάσεις για να αποδίδει τα μέγιστα στη νέα του αποστολή.

Chevrolet Spark - Dominos Pizza (1)

Ειδικά σχεδιασμένα ανοίγματα κάνουν εύκολη την πρόσβαση στο φαγητό που πρέπει να φτάσει στον πελάτη σε καλή κατάσταση και σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το DXP έχει μόνο μια θέση για τον οδηγό, με το υπόλοιπο εσωτερικό να έχει αφιερωθεί στη μεταφορά της πίτσας, της σαλάτας και των ποτών που παραγγείλατε. Έτσι, το μοντέλο κατηγορίας A-segment χάρη στη νέα διαμόρφωση μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 80 πίτσες με ασφάλεια. Οι επιφάνειες επαφής με τις συσκευασίες είναι αντιολισθητικές και εύκολες στον καθαρισμό.

Για την κατασκευή του DXP, εκτός της General Motors, η Domino’s pizza συνεγράστηκε με τη Local Motors που συνέβαλε στο σχεδιασμό αλλά και με την Roush Enterprises που αναλαμβάνει τις μετατροπές. Συνολικά η διαδικασία κράτησε περισσότερο από τρία χρόνια και ξεκίνησε με ένα διαγωνισμό σχεδιασμού με συμμετοχές από την παγκόσμια online κοινότητα σχεδιαστών της Local Motors. Η λύση του Spark ως βάση για το DXP, επιλέχθηκε καθώς το κόστος σχεδιασμού και κατασκευής ενός οχήματος από μηδενική βάση θα ήταν απαγορευτικό ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα η εταιρεία πετυχαίνει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα έχοντας παράλληλα στα χέρια της μια αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση από μια μεγάλη εταιρεία όπως η GM.

 

Chevrolet Spark - Dominos Pizza (6)

Όπως είναι λογικό η Domino’s pizza χρησιμοποιεί το εξωτερικό του οχήματος για διαφήμιση βάζοντας παντού τα λογότυπά της ώστε το όχημα να ξεχωρίζει στο δρόμο.

Το κάθε όχημα κοστίζει $20,000 με $25,000 δολλάρια και η αλυσίδα έχει ήδη παραγγείλει 100, δημιουργώντας ένα μικρό “στόλο”. Τα πρώτα DXP θα χρησιμοποιηθούν σε περιοχές όπως Βοστώνη, Ντάλας, Ντιτρόιτ, Χιούστον, Ινδιανάπολη, Νέα Ορλεάνη, Σαν Ντιέγκο και Σιάτλ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Το service τους θα γίνεται φυσικά στους αντιπροσώπους της Chevrolet κάθε πολιτείας αφού μηχανικά δε διαφέρουν από τα Chevrolet Spark.

Μέχρι σήμερα, οι “ντελιβεράδες” της Domino’s pizza στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά τους οχήματα για τις παραδόσεις, που αφορούν τα 2/3 των συνολικών παραγγελιών με περισσότερες από 400 εκατομμύρια πίτσες το χρόνο. Αν η δοκιμαστική χρήση των DXP φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, τότε ο στόλος θα επεκταθεί με ακόμη περισσότερα οχήματα.

Chevrolet Spark - Dominos Pizza (4)

Στην κάτοψη φαίνεται ο μεγάλος διαθέσιμος χώρος για τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε ειδικά κουτιά που τα κρατούν στη σωστή θερμοκρασία.

Chevrolet Spark - Dominos Pizza (5)

Με τη  βοήθεια των οχημάτων DXP, οι ντελιβεράδες θα μπορούν να μειώσουν τα δρομολόγια μεταφέροντας πολύ περισσότερες πίτσες από όσες μπορούσαν στα προσωπικά τους οχήματα.

 

 Facebook Comments