Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας από τον Θερμαϊκό στο… Γαλαξίδι!

30 Δεκ 2015

Δραπετεύοντας από τον Θερμαϊκό στο… Γαλαξίδι!

Ο μεγάλος είναι αλλιώς .. πώς να το κάνουμε!

Η καλύτερη εορταστική περίοδος των τελευταίων χρόνων φάνηκε πως ήταν το τριήμερο των Χριστουγέννων, καθώς οι περισσότεροι από τους ελληνικούς ορεινούς προορισμούς γέμισαν κόσμο! Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ονειρεύτηκαν πως τα Χριστούγεννα θα ήτανε λευκά καθώς οι καιρικές προγνώσεις του τελευταίου μήνα προμήνυαν κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι περιοχές όπως η κοσμοπολίτικη Αράχωβα, τα Καλάβρυτα και το μαγευτικό Πήλιο κέρδισαν πολλούς από εκείνους που σχεδίαζαν κάποια ξεχωριστή απόδραση στο εξωτερικό.

_tzertzevelis-71840011

Στο μυαλό μου ήρθαν στιγμές που έζησα πολύ προσφάτως όταν απέδρασα από το κλινών άστυ της Βορείου Ελλάδος για την ιστορική περιοχή των Δελφών της Αράχωβας και του Γαλαξιδίου των μύθων και των καπεταναίων του αγώνα της απελευθέρωσης.

Το νέο ταξιδιάρικο Subaru Outback με όλα τα κομφόρτ ασφαλείας ανέλαβε να μεταφέρει εμένα και την παρέα μου σε έναν τόπο που πλέον περιμένει να δει άσπρη μέρα πριν καν.. χιονίσει. Μεγάλο εργαλείο πολύ Large τόσο σε χώρους όσο και σε εξοπλισμό το Outback κατάπιε τα χιλιόμετρα της απόστασης για την γη της Βοιωτίας που αποτελεί και την ορθή είσοδο στην γη που περικλείει τον ομφαλό της Γής δηλαδή τους Δελφούς. Με την πληρότητα να ξεπερνά τα επίπεδα του 85% και φοβούμενος πως θα γίνεις το αδιαχώρητο στην Αράχωβα, αναζήτησα έναν διαφορετικό προορισμό προσβάσιμο στους Δελφούς και μακριά από την βαβούρα των Καλικάντζαρων της πόλης όπου τούτες της μέρες βρίσκονται παντού!

_tzertzevelis-72030030

Σταματώντας για έναν σύντομο καφέ στο μπαλκονάκι του Σταμάτη, αμέσως μετά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, που ακόμη και τον Χειμώνα συνεχίζουν να αντανακλούν την μαγεία των δυνάμεών τους ματιά μου έφυγε απέναντι στην γή της Πελοποννήσου που σαν κάτι να με καλούσε κοντά της!

Παράτησα τον καφέ και με γοργούς ρυθμούς εκκινούσα το μεγάλο αυτοκίνητο που φαντάζει παιχνιδάκι στα χέρια του έμπειρου οδηγού που αναζητά στιγμές σαν και αυτές προκειμένου να χαρεί τις τεχνολογικές του δυνατότητες σε συνάρτηση με την ασύμμετρη τετρακίνηση που είναι εφοδιασμένο. Η κατηφόρες διαδέχονταν η μία την άλλη στον στενό παλιό επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Άμφισσας, προκαλώντας ευχάριστα την διάθεσή μου να χαρώ σαν μικρό παιδί πίσω από το τιμόνι του μεγάλου outback χωρίς καν να κοιτάζω τον δείκτη καυσίμου που παρέμενε καρφωμένος στην ίδια θέση. Τα εξωφρενικά όρια ταχύτητας των 50 χλμ που εφαρμόζονται αυστηρότατα στο τμήμα της οδού Άμφισσας – Ιτέας ανέκοψαν την γρήγορη πορεία μου προς την περιοχή του Βωξίτη που σχεδόν άγγιζε την Θάλασσα.

thumb_179_Page Slider_Background

Μαγεία πραγματική η φετινή «Άνοιξη» εν μέσω Χριστουγέννων των προορισμών που φαντάζουν ως ορεινοί, σχολίασε χαριτολογώντας η παρέα μου που συμπλήρωνε λίγο αργότερα ότι «ίσως κάποιοι αποφάσισαν να ξοδέψουν ό,τι τους έχει απομείνει πριν τους τα… μαζέψει το ΤΑΧΙΣ νετ».

_tzertzevelis-71930020

Η ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας, όπως είναι και το Γαλαξίδι είναι μια περιοχή που συναντώνται οι θρύλοι του παρελθόντος και ενώνουν τις ιστορίες και τους μύθους με την ναυτική παράδοση του 1821 που τόσα πολλά προσδοκούσαν οι Έλληνες από αυτήν.

Τα καταλύματα εδώ είναι παλιά αρχοντικά πλήρως αναπαλαιωμένα που περικλείουν μέσα τους την αίγλη της εποχής εκείνης παντρεύοντάς την με την θαλασσινή αύρα που συντροφεύει τον κουρασμένο ταξιδιώτη που μαγεμένος εξακολουθεί να περπατά στα στενά δρομάκια που ενώνουν τον λόφο του Γαλαξιδίου με το Λιμάνι. Μετά από το άνετο ταξίδι που είχαμε με το Subaru Outback το πάζλ της διαφορετικότητας ήρθε και συμπλήρωσε ένα πλούσιο γεύμα που απολαύσαμε στο ιστορικό ταβερνάκι της Άννας στην προκυμαία που, κάποτε αποτελούσε προπύργιο καπεταναίων που ατρόμητοι όργωναν τις θάλασσες για να επιστρέψουν πάλι πίσω και να μαζευτούν εδώ στο ίδιο σημείο διηγώντας ο ένας μετά τον άλλο τις περιπέτειές του.

_tzertzevelis-72290055

Η μαγεία των μεγάλων αυτοκινήτων όπως είναι το Subaru Outback αποτυπώνεται μοναδικά με την χρηστικότητα που προσδίδουν σε ταξίδια όμορφα, όπως ήταν το δικό μας ταξίδι στο γραφικό Γαλαξίδι.

Απεριόριστοι οι χώροι του, ξεκούραστο στο οδήγημα, ωραία τα αξεσουάρ των τεχνολογικών του εφαρμογών, άπιαστη η τετρακίνηση της Subaru και το κόστος μετακίνησής του υποδειγματικό καθώς ακούει “σε όλα τα νούμερα των παπουτσιών” που φοράμε όλοι μας…. Καθώς ταξιδεύουμε!.. Θέλω να συνταξιδέψω ξανά με το Outback, αυτήν την φορά μαζί με την ποδηλατική παρέα καθώς μέσα στο αυτοκίνητο χωράν και τα ποδήλατά μας!

Παντελής Τζερτζεβέλης

_tzertzevelis-72400066Facebook Comments