Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στον Παράδεισο με το νέο Nissan Qashqai

14 Ιούλ 2014

Δραπετεύοντας στον Παράδεισο με το νέο Nissan Qashqai

Το κατάλληλο αυτοκίνητο για απόδραση στις παρυφές του Ολύμπου

προς το Λιβάδι Ολύμπου..

προς το Λιβάδι Ολύμπου

Το καλοκαίρι μπορεί όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στις κοντινότερες παραλίες αλλά ,είναι και η καταλληλότερη εποχή για να απολαύσουμε και την ορεινή ενδοχώρα με τρόπο εναλλακτικό! Δεν λέω καλή η θάλασσα και ακόμη καλύτερη η αύρα της που ξεκουράζει όλους μας από τα συνηθισμένα με μια βουτιά στα καθαρά νερά της. Είναι όμως οι στιγμές της απραξίας εμπρός στο κύμα που συνδυάζονται με άπλετο θεραπευτικό οφθαλμόλουτρο εγκλωβίζοντας τον ημερήσιο επισκέπτη σε ένα μοτίβο που δεν διαφέρει πολύ από την συνηθισμένη καθημερινότητα. Ενώ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Χαλκιδική ,γιατί είπαμε σαν ..την Χαλκιδική δεν έχει, αποφάσισα να στραφώ στην αντίθετη κατεύθυνση προς το σημείο που ανταμώνουν τα Πιέρια με τον Όλυμπο στον Άγιο Δημήτριο.

στην δίνη του λεπτού αέρα..

στην δίνη του λεπτού αέρα

Λόγω της χειμερινής μου παρουσίας στα παγκόσμια πρωταθλήματα του εξωτερικού δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω αλλά και να γνωρίσω από κοντά το νέο Qashai. Νέο λουκ με νέα φιλοσοφία και χαρακτήρα που σε κερδίζει από την πρώτη ματιά ,ειδικά αν έχει και χρωματάκι όπως ήταν το δικό μας. Αν και αργά εκκινήσαμε για την Πιερία ,η μεγαλύτερη ευθεία αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα ,μας βοήθησε να φτάσουμε στον Άγιο Δημήτριο σε 1.20 λεπτά. Η διαδρομή Κατερίνης- Ελασσόνας δεν είναι ότι καλύτερο για να οδηγήσει κανείς μέσα στην νύχτα. Το καλοκαιράκι όμως που νυχτώνει κάπως αργότερα το απογευματινό φώς στην υποχώρηση του λούζει ακόμη τις κορυφογραμμές του γέρο Όλυμπου που δίνει το στίγμα του στερεώματος μεταξύ ουρανού και γης. Φτάνοντας στον Άγιο Δημήτριο πέσαμε πάνω στο αντάμωμα των απανταχού Αϊ Δημητρηνών, όπου για τον σκοπό αυτό στην πλατεία του χωριού έγινε μια βραδιά τελείως διαφορετική από αυτήν που όλοι ανάμεναν. Υπό τους ήχους του μουσικού συνόλου Roses και κάτω από το φώς του φεγγαριού μεγάλοι και μικροί γίναμε ένα καθώς ως γνωστόν η μουσική ενώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Τοπίο στην ομίχλη έγινε το σκηνικό στην επόμενη ώρα καθώς τα σουβλάκια περιφέρονταν ζεστά από τραπέζι σε τραπέζι. Αργάμιση μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας προκειμένου να βρούμε το κατάλυμα που είχαμε κλείσει για την διαμονή μας στην γη των Αι Δημητρηνών.

κάποτε...τα σύνορα της Ελλάδος μέχρι το 1912..

κάποτε…τα σύνορα της Ελλάδος μέχρι το 1912

Και όμως με μεγάλη άνεση.....και ήταν και άδειο!

Και όμως με μεγάλη άνεση…..και ήταν και άδειο!

Η νυχτερινή οδήγηση είναι κάτι που από πάντα με συνάρπαζε, ειδικά ,όταν γίνεται με όχημα που το καντράν του φωτίζεται με τέτοιο τρόπο που σε προδιαθέτει για μια «χαμηλή πτήση» στα ουράνια. Φτάνοντας στο Κτήμα Μπέλλου δεν είχα την αίσθηση σε τι χώρο μπήκα! Λίγο αργότερα ανεβαίνοντας της σκάλες με το φεγγάρι να φωτίζει τα πάντα μαγεύτηκα! Ένα μεταμεσονύχτιο καλωσόρισμα από τους ιδιοκτήτες του ξενώνα [που ακόμη εργαζότανε] μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα και μάλιστα με μιας η διάθεσή μας άλλαξε αφού η συζήτησή μας εξελίχθηκε σε ανταλλαγή απόψεων που μόνο προάγουν και οδηγούν τον επισκέπτη σε εκείνα τα ξεχασμένα μονοπάτια της ψυχής που χρίζουν ανάδειξη.

τα λόγια είναι περιτά! ...Απλά να πάτε!

τα λόγια είναι περιτά! … Απλά να πάτε!

Μια ευχάριστη έκπληξη αντίκρισα το επόμενο πρωινό ανοίγοντας το παράθυρο του δωματίου μου. Ο παράδεισος είχε μεταφερθεί για διακοπές μπροστά από το μπαλκόνι μου. Μια ηρεμία και ένα αίσθημα χαλάρωσης αλλά και ευχαρίστησης είχε αγκαλιάσει όλο το μυαλό μου που ήταν αρκετά πιεσμένο από τον φόρτο της προηγούμενης ημέρας. Ψυχή δεν κυκλοφορούσε στον δρόμο παρά μόνον άκουγες τα κελαηδίσματα των πουλιών που απολάμβαναν την δική τους ελευθερία. Κάπως έτσι πήρα και την θέση μου στην γραμμή της εκκίνησης ενός αγώνα που προετοίμαζαν οι φίλοι Ελεύθεροι ποδηλάτες Πιερίας εδώ και πολύ καιρό. Στην μικρή πλατεία του χωριού, και αφού απολαύσαμε έναν πρωινό ελληνικό καφέ στον καφενέ εκκινήσαμε για τον παράδεισο στις παρυφές του Ολύμπου όπου ακόμη είχε πολλά να μας αποκαλύψει. Στην διαδρομή μας επάνω συναντήσαμε έναν αρχαιολογικό χώρο τις Σπάθες που ανήκει στην Μυκηναϊκή εποχή με πλούσια ευρήματα που όπως ακούσαμε δια στόματος των 2 αρχαιολόγων που φυλούν Θερμοπύλες στον χώρο κάθε Κυριακή πρωί, κοσμούν το «ακατονόμαστο βρετανικό μουσείο» με μία Σπάθα όπου αναφέρεται ως προορισμός της το όρος Όλυμπος. Η κορυφή Βουλγάρα μας έσπασε τα πόδια αλλά η κατηφοριά προς το φαράγγι μας αποζημίωσε με τον καθαρό αέρα που αναπνεύσαμε και το δροσερό νερό που ήπιαμε. Ο τερματισμός συμβολικός το Επί-τροχών σε τιμητική διάκριση και οργανωτής της επόμενης διοργάνωσης μαζί με πολλές καινοτομίες. Μετά τις απονομές δεν μπορούσα να μείνω άπρακτος. Ο δρόμος προς το Λιβάδι το βλαχοχώρι του Ολύμπου με τραβούσε. Το νέο NissanQashqai με τον νέο του ρόλο και την σιγουριά που μου έδινε, κατέρριπτε όλες τις παλαιοντολογικές μου απόψεις περί τετρακίνησης και κολοκύθια στο οχτάγωνο. Το νέο παιχνίδι της αυτοκίνησης ακούει στην λέξη crossover τα συνδυάζει όλα είναι αξιόπιστο οικονομικό και οι χώροι του σε ξεσηκώνουν να αποδράσεις εκεί που έχεις ονειρευτεί . Στον παράδεισο! Το Βλαχοχώρι του Γιωργάκη Ολύμπιου, {κλεφτόπουλο του απελευθερωτικού αγώνα} που πάντα έχει έναν άλλο αέρα πιο λεπτό καθώς αναπνέει απέναντι από τις κορυφές του Ολύμπου στα 1200μ ψηλά. Ασφαλές το ταξίδι μας καθώς το αυτοκίνητο καλά κρατούσε πάνω στο οδόστρωμα που είχε να ανακαινιστεί από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για όλους μας..

Ο ελεύθερος χρόνος είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για όλους μας..

Ίσως κάποτε ....μπορέσω...τα όνειρα είναι για όλους μας και δεν κοστίζουν.

Ίσως κάποτε ….μπορέσω…τα όνειρα είναι για όλους μας και δεν κοστίζουν.

Μαγεμένοι από το τοπίο και την απαράμιλλη ομορφιά του, δεν μας έκανε καρδιά να φύγουμε! Επιστρέψαμε στον ξενώνα για να απολαύσουμε έναν βιολογικό καφέ που όμοιων του δεν ξαναήπιαμε. Εδώ όλα είναι «πράσινα» οικολογικά που λέμε, ή αν προτιμάτε υγιεινά. Μια πλαγιά πολλών στρεμμάτων καλλιεργείτε οικογενειακά προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες μοναδικές και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών. Η απόλαυση του πρωινού εδώ πάνω είναι μια ιεροτελεστία! Σε καθημερινή βάση ετοιμάζεται ένας πολύ προσεγμένος σπιτικός μπουφές, με παραδοσιακές πίτες και μια ποικιλία από χειροποίητα πρωινά εδέσματα πάντα φρέσκα και ζεστά, σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα του Κτήματος, βιολογικό καφέ και τσάι του Ολύμπου. Άντε να φύγεις μετά! 

Επιστρέφοντας γεμάτος εικόνες, γεμάτος με οξυγόνο νέας ζωής, απολάμβανα την αθόρυβη κύλιση του νέου NissanQashqai πάνω στην Ε.Ο πηγαίνοντας για το κλεινών άστυ.

Δεν ξέρω αν στον παράδεισο έχουν πισίνα με τέτοια θέα ....στον Άγιο Δημήτριο όμως έχουν και είναι μοναδική.

Δεν ξέρω αν στον παράδεισο έχουν πισίνα με τέτοια θέα ….στον Άγιο Δημήτριο όμως έχουν και είναι μοναδική.

Επί τροχών με τους φίλους αναγνώστες μας....

Επί τροχών με τους φίλους αναγνώστες μας…

Αυτή η παρέα είναι μοναδική...Αξία ανεκτίμητη!

Αυτή η παρέα είναι μοναδική…Αξία ανεκτίμητη!

 Facebook Comments