Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στον Όλυμπο με Opel Corsa

24 Οκτ 2015

Δραπετεύοντας στον Όλυμπο με Opel Corsa

Εκεί ψηλά στις κορυφές του Ολύμπου με ένα Opelaki!

Πόσο όμορφες και προκλητικές γίνονται κάποιες φορές οι κορυφές του Ολύμπου, καθώς τις χαζεύω απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου στα καφέ της παλιάς παραλίας. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν ονομάζεται αδίκως και «Νύφη του Θερμαϊκού». Αν τοποθετήσουμε την μύτη ενός διαβήτη πάνω στον Λευκό της Πύργο και θελήσουμε να διαγράψουμε έναν κύκλο της τάξης των 100χλμ γύρω από αυτήν, ίσως να μείνουμε άφωνοι καθώς ανακαλύψουμε τοποθεσίες περιοχές που ξεδιπλώνουν ιστορία, μύθους, και αγνή την Ελλάδα εκείνη που ακόμη αντιστέκεται στην τεχνολογική δίνη που, προχωρά ακάθεκτη την πορεία της.

_tzertzevelis-96650001

Το πετρελαιοκίνητο Opel Corsa 1.3 cdti ecoflex μας έκανε παρέα σε αυτή την όμορφη εκδρομή!

Να, κάπως έτσι ανοίγει και η όρεξη της παρέας και φωνάζει εκδρομή! Πόσο ωραίο είναι το Φθινόπωρο με τις ανθρώπινες θερμοκρασίες του που σε προκαλούν, και συνάμα βοηθούν να ανέβουμε στα ψηλά, εκεί, που σε λίγο το άπλετο λευκό του χιονιού θα δηλώσει και πάλι την κυριαρχία του. Η παλιά στενή Επαρχιακή οδός Κατερίνης Ελασσόνας είναι ένας δρόμος που κάποτε έσφυζε από ζωή καθώς όλη η Θεσσαλία πραγματοποιούσε τις μεταφορές της από αυτό το οδόστρωμα. Τώρα η μοναξιά ενός μοναδικού τοπίου αγκαλιάζει τον ταξιδιάρη οδηγό και τον βοηθά να ξεφύγει σε «άλλη γη και άλλα μέρη». Οδηγώντας το νέο Opel corsa 1.3 cdti eco flex, σε αυτόν τον δρόμο αισθάνθηκα τον αέρα που ζητά ένας οικογενειάρχης οδηγός από ένα αυτοκίνητο που μπορεί να τα κάνει, σχεδόν όλα, και συμφέρει! Το άκρον άωτον του ταξιδιού σε ένα αυτοκίνητο όπως το Corsa, πιστεύω πως είναι η άπλετη ευρυχωρία, η μαλακή ανάρτησή του που αλλάζει συμπεριφορά όταν δέχεται μεγάλο φορτίο, και η συνύπαρξη της νέας τεχνολογίας στην μονάδα κατανάλωσης καυσίμου, που απλά είναι, υποδειγματική!

_tzertzevelis-96320001

Καθαρός αέρας, μουσική και καλή παρέα στην πλατεία του Βλαχοχωρίου του Κοκκινοπυλού Ολύμπου.

_tzertzevelis-96370001

Ένα τοπικό τσιπουράκι από το καφενείο ήταν ότι πρέπει για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη δροσερή ηλιόλουστη μέρα.

Σχεδόν αθόρυβα κάναμε την εμφάνιση μας στο Βλαχοχώρι του Κοκκινοπυλού Ολύμπου. Ο καθαρός αέρας σε συνάρτηση με την απίστευτη δροσούλα και την μεγάλη ορατότητα που έχει ο ταξιδιώτης από την πλατεία του χωριού με το γραφικό καφενεδάκι, είναι «όλα τα λεφτά». Στην περιοχή κάποτε, ήταν τα λημέρια των κλεφτών του Ολύμπου όπως είναι ο Γιωργάκης ο Ολύμπιος, που στο γειτονικό χωριό του Λιβαδιού υπάρχει το Λαογραφικό μουσείο που μαρτυρεί την δραστηριότητά του. Το ξεχωριστό τσιπουράκι που παράγει η περιοχή είναι θεικό ,καθώς μπορεί κάποιος να το απολαύσει με θέα τις κορυφές του γέρο Ολύμπου που προκαλούν τον επισκέπτη για μια κοντινότερη γνωριμία μαζί τους.

Το νέο opel corsa 1.3 cdti δεν φάνηκε να τρόμαξε από τον λεπτό αέρα του υψομέτρου των 1500 μέτρων και αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε λίγο ψηλότερα στα 2000μ. όπου και θα το εγκαταλείπαμε για να στήσουμε την σκηνή μας λίγο ψηλότερα,εκεί που τα αυτοκίνητα δεν έχουνε θέση και ζηλεύουνε για αυτό τον εκάστοτε οδηγό τους! Η θέα από ψηλά, στις πλαγιές του Ανατολικού Ολύμπου είναι αυτή που μπορεί και αλλάζει διαθέσεις, ψυχολογίες, και ανθρώπους. Δεν μπορείς να μην σταματήσεις στο σημείο εκείνο που ξαφνικά νιώσεις μέσα σου πως εκεί, ανήκεις! Έτσι νιώσαμε με την μικρή μου κόρη Στέλλα, καθώς αποφασίσαμε να στήσουμε στο σημείο εκείνο την σκηνή μας και να διανυκτερεύσουμε κάτω από τα άστρα, που την νύχτα γιόρταζαν και έκαναν πάρτι.

_tzertzevelis-96950001

Το Corsa μας κράτησε συντροφιά μέχρι και τα 2.000 μέτρα υψόμετρο όπου και το αφήσαμε για να συνεχίσουμε πεζοί την ανάβαση.

_tzertzevelis-97120001

_tzertzevelis-97750001

Η ομορφιά του τοπίου στις κορυφές του Ολύμπου είναι απερίγραπτη…

Από την λάκα της κορυφής «Χρηστάκι» οι κορυφές του Ολύμπου προσεγγίζονται με άλλη χάρη καθώς η ομορφιά τους ξεδιπλώνεται συντομότερα από ότι στην διαδρομή που διέρχεται το Ανατολικό τμήμα του βουνού. Ο δρόμος για την κορυφή, περνά από το πέρασμα της Κακόσκαλας, ένα σημείο στενό και σαθρό που κατά την ιστορία του έχει εγκλωβίσει αρκετές ανθρώπινες ζωές, σαν να μην επιθυμεί την παρουσία τους στα κοφτερά του βράχια. Κάνοντας χρήση όλων των κανόνων ασφαλείας, δηλαδή φορώντας προστατευτικό κράνος και ζώνη ασφαλείας(Μποντριέ) προσεγγίσαμε την κορυφή με αργούς ρυθμούς νιώθοντας καλά στο πετσί μας την δυσκολία που έχει μια τέτοια ανάβαση ασχέτως με το πόσες επαναλήψεις και αν έχουμε κάνει! Στις κορυφές των βουνών δεν χαλαρώνουμε σχεδόν ποτέ! Πάντοτε κουβαλάμε μαζί μας όλα εκείνα τα απολύτως απαραίτητα που ορίζουν οι κανονισμοί ασφαλείας. Φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας τον Μύτικα, αφού πήραμε μια ανάσα, αποθανατίσαμε την στιγμή, και γράψαμε τα ονόματά μας στο βιβλίο της κορυφής, το οποίο φυλάσσεται εντός μεταλλικού κουτιού, για να αντέχει στα καιρικά φαινόμενα. Ο δρόμος της επιστροφής παραμένει ο ίδιος μόνο που γίνεται λίγο διασκεδαστικότερος αν κάποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ορθές γνώσεις ορειβασίας. Μπήκαμε λοιπόν στα ρελέ και απολαύσαμε την χαρά της καταρρίχησης από την κορυφή στο πέρασμα που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά. Βγαίνοντας από την Κακόσκαλα ήρθε και η ώρα να χαλαρώσουμε και να πάρουμε μια ανάσα απολαμβάνοντας ένα πρωινό γεύμα «ψηλότερα από όλους» στην Ελλάδα!

Η μαγεία των Ελληνικών βουνών είναι ακόμα άγνωστη στους Έλληνες! Οι ορειβάτες του εξωτερικού κάθε χρόνο πληθαίνουν και μαγεύονται από την θέα των κορυφών του αλλά απογοητεύονται από την υποδομή του. Μπορεί να υπάρχουν καταφύγια όπου μπορεί να μείνει όποιος επιθυμεί την διανυκτέρευση στο βουνό με όλες τις ανέσεις αλλά! Χρειάζεται και κάτι ακόμα, όπως ένα τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης που θα συνυπάρχει σε ένα δίκτυο που ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ για παν ενδεχόμενο. Θα υπάρχει μία σήμανση που κάθε χρόνο θα συντηρείτε από τους ειδικούς! Και επίσης τα σημεία που χρίζουν ασφάλιση, να ασφαλιστούν έτσι ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει με ασφάλεια την πρόσβαση στις διαδρομές του. Οι κορυφές ανήκουν σε όλους, όπως και οι ουρανοί!

_tzertzevelis-96740001

Οι αγελάδες είναι ένα συχνό θέαμα σε καταπράσσινες πλαγιές όπως αυτή.

_tzertzevelis-97990001

Ένα κοπάδι αλόγων που βόσκουν ελεύθερα στον Όλυμπο.

Να πάτε στο Όλυμπο! Να επισκεφθείτε τον άγνωστο εκείνο κόσμο που ξέρει να κρύβει καλά μέσα του τα μυστικά που αναζωογονούν τα κύτταρα του ανθρώπου για να τον διατηρήσουν στην ζωή, και να μείνετε στην περιοχή ,όπου πλέον όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται συγκεντρωμένα στην σελίδα του www.pieria.gr και προσφέρουν έξυπνες λύσεις για όποιον τις αναζητήσει!

Παντελής Τζερτζεβέλης

_tzertzevelis--2

_tzertzevelis-96820001

Το Opel Corsa ανήκει στην κατηγορία των super mini (B-Segment) και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας λόγω της μικρής κατανάλωσης και της συμφέρουσας τιμής.Facebook Comments