Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στην προαθωνική περιοχή

08 Ιούλ 2016

Δραπετεύοντας στην προαθωνική περιοχή

για το Mount Athos Area Kouzina 2016

Δεκαπέντε ημέρες έχουν περάσει από τη λήξης του Mount Athos Area KOUZINA 2016 και η βόρεια Χαλκιδική μαζί με την Προαθωνική περιοχή κινούνται ακόμη σε ρυθμούς ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Προετοιμάζοντας μεν τα καλύτερα για την επόμενη χρονιά, φιλοξενώντας δε του επισκέπτες του καλοκαιριού από την άλλη σε μια περιοχή που πραγματικά κερδίζει και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.

Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού φροντίζει πάντοτε στο πρόγραμμά του να συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα καθώς λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του τα όποια σχόλια και αν κάνουν οι επισκέπτες που γεύτηκαν, περπάτησαν, και έζησαν στην γη του Αριστοτέλη. Άλλωστε για αυτή την αυθεντικότητα ταξιδεύουν από όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις οι τουρίστες που τρελαίνονται για την παρθένα φύση της περιοχής που τελειώνει πάνω στο κύμα!

drapetevontas proathoniki perioxi (3)

Αν βρεθείτε στην περιοχή Προ του Άθω μην λησμονήσετε να γευθείτε «το ψαράδικο γεύμα» στην Αμμουλιανή εκεί που το καλοκαίρι, ο χρόνος σταματά καθώς η μαγεία των γαλαζοπράσινων νερών παντρεύεται αρμονικά με την ηρεμία των διακοπών. Εφέτος το Επιτροχών δεν επισκέφθηκε την εν λόγω περιοχή όπως συνήθιζε να κάνει ανελλιπώς τα τελευταία 4 χρόνια, όμως θα ταξιδέψουμε λίαν συντόμως για να σας παρουσιάσουμε τις εναλλακτικές δυνατότητες της, οι οποίες είναι αυτές που κατά βάση ενδιαφέρουνε όλους τους «εναλλακτικούς» επισκέπτες.

drapetevontas proathoniki perioxi (4)

Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να βλέπαμε ένα «πάντρεμα» μεταξύ Ηπειρώτικης και Προαθωνικής Κουζίνας για το 2017, με μια σπέσιαλ συνταγή η οποία θα άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους του επισκέπτες του KOUZINA 2017.

H προώθηση του Mount Athos Area KOUZINA 2017 δε θα αργήσει να ξεκινήσει μιας και των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Στο τέλος του Αυγούστου από την κοιλάδα του Καλαμά στην Ήπειρο, η chef Ντίνα Νικολάου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων θα παρουσιάσουν στον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του επόμενου έτους μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, όπως αυτά θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η δόμηση του προγράμματος του επόμενου φεστιβάλ στηρίζεται ακριβώς στην ανάδειξη πατροπαράδοτων γαστρονομικών εθίμων, αλλά και του αυθεντικού τρόπου ζωής των κατοίκων της προαθωνικής χερσονήσου, οι οποίοι αναβιώνουν και συντηρούν τις συνήθειες, διαιωνίζοντάς τις με σεβασμό.

Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.mountathosarea.org στις 31 Αυγούστου 2016. Μέχρι τότε οι παραλίες της Ιερισσού της Ολυμπιάδας, της Ουρανούπολης, και της γραφικής Αμμουλιανής μας περιμένουν για μια δροσιστική βουτιά στα αγιασμένα νερά τους απολαμβάνοντας εκείνα τα ξεχωριστά πιάτα που προετοίμασαν για όλους εμάς οι τοπικοί επαγγελματίες που πραγματικά χαίρονται ν μας βλέπουν στην περιοχή τους.

drapetevontas proathoniki perioxi  (5)

Το μπαλκόνι του Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα

drapetevontas proathoniki perioxi  (6)

Η παραλίες της Ουρανούπολης από ψηλά!

drapetevontas proathoniki perioxi (7)

Νέα Ρόδα – Εδώ που ο Ξέρξης έκανε το μπάνιο του

drapetevontas proathoniki perioxi (2)

Αν σας ελκύει η εικόνα τότε πάρτε διαμονητήριο και εμπρός λοιπόν καλά μου ποδαράκια!

Μην παραλείψετε να κάνετε μία μικρή πεζοπορία μέχρι τα όρια της Αθωνικής πολιτείας και να επισκεφτείτε την ΙΜ. Ζυγού, το μοναδικό μοναστήρι, που οι γυναίκες μπορούν να πατήσουν το πόδι τους. Η παρθένα φύση στην περιοχή Μπροστόμνιτσα αποτελεί έναν πρώτης τάξης παράδεισο για να ξεχάσετε την ταυτότητά σας. Παράδεισος του ΜΤΒ όπως και του Θαλάσσιου καγιάκ, γίνεται ένας τέλειος τόπος της περιπέτειας ,που αγγίζει την τελειότητα.

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας περιμένουν για να σβήσουν την κάψα του καλοκαιριού και να ανεβάσουν την διάθεση όλων μας κάνοντας μια βουτιά στα κρύα νερά τους. Αργότερα επιβάλλεται μια μικρή ανάβαση μέχρι το χωριό Βαρβάρα, για να απολαύσουμε λίγο τσιπουράκι παρέα με ξεχωριστά μεζεδάκια που όλοι μας επιθυμούμε να δοκιμάσουμε.

Αν είστε οι «γρήγοροι» της παρέας προτιμήστε την πρόσβασή σας να την κάνετε από την Αρναία, για να χαρείτε το νέο οδόστρωμα, και τα τρελά στροφιλίκια της επαρχιακής οδού Αρναίας –Ιερισσού, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και διώχνουν το άγχος πολύ μακριά, δίνοντας μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα ωραία μιας γης που πραγματικά σαν και αυτήν δεν … έχει!

Παντελής τζερτζεβέλης.

drapetevontas proathoniki perioxi (1)Facebook Comments