Menu

McLaren Speedtail εναντίον F-35 JET (video)

12 σπορ αυτοκίνητα στην καλύτερη ίσως κόντρα της χρονιάς (video)

Αυτή η Urus θα σου πάρει τα μυαλά (+video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στο Πουρναρόκαστρο με Nissan Qashqai 1,5 DCi

03 Μαΐ 2017

Δραπετεύοντας στο Πουρναρόκαστρο με Nissan Qashqai 1,5 DCi

Έτοιμο για όλα

Στα πλαίσια του διεθνή αγώνα υπεραποστάσεως ΔΟΛΙΧΟΣ, βρέθηκα στην αγαπημένη μου Πάτρα μετά από πολλά χρόνια! Η Πάτρα, εκτός από γραφική και παραλιακή πόλη, αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Διασχίζοντας την Γέφυρα του Ρίο οδηγώντας το SUV της Nissan, το ακούραστο Qashqai, αισθάνθηκα δέος καθώς στο μυαλό μου επέστρεψαν εικόνες του παρελθόντος, τότε που φτάνοντας στο Αντίριο, ανεβαίναμε στο Φέρυ για να περάσουμε απέναντι στο λιμάνι του Ρίο! Η ζεύξη της Στερεάς Ελλάδας με την Πελοπόννησο, αποτελεί ένα από τα σύγχρονα θαύματα της Νεοελληνικής ιστορίας, για τα όποια έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι!

Κατηφορίζοντας τη γέφυρα, τα μάτια μου καρφώθηκαν πάνω στον ορεινό όγκο του Παναχαϊκού όρους, που περιβάλλει την Πάτρα περικλείοντας μέσα της αξιόλογα ιστορικά, αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία, όπως και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Με όπλο το Nissan Qashqai 1.5dci, η ανάβαση στις ανηφορικές διαδρομές του Παναχαϊκού προς τα σημεία όπου διερχόταν η διαδρομή του αγώνα, αποδείχθηκε μια, ξεκούραστη περιπέτεια!

thumbnail_DSC_63330001

H διαδρομή που επέλεξα να ακολουθήσω στο road book του ΔΟΛΙΧΟΥ, με οδήγησε σε δρόμους ανηφορικούς, αρκετά στενούς και απότομους, όμως χάρη στα συστήματα ασφαλείας τα οποία δουλεύουν συνδυαστικά για την προστασία του οδηγού, με κρατούσαν σε μία εγρήγορση άνευ προηγουμένου, καθώς ήμουνα ενήμερος για το τι συμβαίνει γύρω μου ανά πάσα στιγμή!

Οι κάμερες και οι αισθητήρες του νέου Nissan Qashqai περιλαμβάνουν 8 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας, τόσο ικανά που μπορεί να κινηθεί κάποιος σε οποιαδήποτε διαδρομή και αν επιθυμεί, αρκεί φυσικά να μην το παρακάνει!

Διαδρομές στο Παναχαϊκό όρος

thumbnail_DSC_62350001

Το Παναχαϊκό όρος καλύπτει μία έκταση περίπου 120.000 στρ. είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 και εντός των ορίων του βρίσκονται προστατευόμενες περιοχές όπως το «Αισθητικό Δάσος Χαράδρου – Σελέμνου» και το «Καταφύγιο Άγριας Ζωής Άνω Καστριτσίου – Σουλίου», οι οποίοι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς περιπέτειας για κατόχους Nissan Qashqai. Παράλληλα, πολλές είναι οι επιλογές για ορεινές δραστηριότητες στο Παναχαϊκό που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για μια επίσκεψη.

thumbnail_DSC_62730001

Οι δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να επιδοθεί δεν είναι άλλες από: πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, Cannyoning μέσα στα δροσερά νερά των Φαραγγιών που αυλακώνουν τον ορεινό όγκο του Παναχαϊκού.

Οι βασικότερες σηματοδοτημένες διαδρομές πεζοπορίας και ορειβασίας είναι από το ήσυχο Πουρναρόκαστρο προς το Καταφύγιο Ψάρθι, όπου μέχρι εκεί ανέβηκε άνετα το Nissan Qasqai μεταφέροντας άνετα επιβάτες με πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος φιλοξενήθηκε στους τεράστιους χώρους αποθήκευσης. Από εκεί κανείς μπορεί να προσεγγίσει την κορυφή Παλαβός.

Από την ευρύτερη περιοχή του Παναχαϊκού όρους διέρχεται και το Εθνικό Μονοπάτι 31 που είναι γνωστό και ως «μονοπάτι του Παυσανία» το οποίο ξεκινά απ’ την ACHAIA CLAUSS και κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία.

thumbnail_DSC_62190001

Στο Πουρναρόκαστρο όπου σταμάτησα για να γεμίσω το παγούρι μου με δροσερό νεράκι , η ματιά μου έπεσε πάνω στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Παναχαϊκού όρους, το οποίο λειτουργεί προκειμένου να ενημερώνει καταλλήλως πεζοπόρους και ποδηλάτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στους άπειρους χωματόδρομους της περιπέτειας, που περικλείουν το χωριό.

Σαν έναν μικρό θησαυρό του όρους θα χαρακτήριζα τη δημιουργία του κέντρου Περιβαλλοντικής πληροφόρησης, στο Πουρναρόκαστρο, όπου κανείς πέρα από τις χαραγμένες διαδρομές του μπορεί να καθίσει στον μικρό καφενέ της Ελένης, και να απολαύσει μια παγωμένη μπύρα, η οποία συνοδεύεται από ξεχωριστά μεζεδάκια, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Πατραϊκού κόλπου και τις απέναντι πλαγιές της Στερεά Ελλάδας.

thumbnail_DSC_62210001

Στην εύρεση της διαδρομής μου οδηγώντας το νέο Nissan Qasqai,βοήθησε η προσαρμόσιμη Προηγμένη Οθόνη Βοήθειας Οδηγού η οποία μαρτυρούσε σημαντικές πληροφορίες πλοήγησης, επισημαίνοντας αρκετές κακοτοπιές των ασυντήρητων επαρχιακών δρόμων, χωρίς όμως, να αποσπά την προσοχή μου από τον δρόμο, καθώς βρισκόταν τοποθετημένη , σε τέτοια θέση, που δεν ενοχλούσε το οπτικό μου πεδίο.

thumbnail_DSC_62840001

Να πάτε στο Πουρναρόκαστρο, και να συναντήσετε τον Γιάννη και τον Κώστα, κάποιους από τους νέους κατοίκους του χωριού, όπου καθημερινά, ξενιτεύονται μέχρι την κοντινή πόλη της Πάτρας, για τον «επιούσιων άρτο» και επιστρέφουν οκτώ ώρες αργότερα με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να βρεθούν στη δίνη του καθαρού αέρα του Παναχαϊκού, ο οποίος αποτελεί ανάσα ζωής για τους κατοίκους των γύρο περιοχών.

Ετοιμοπόλεμο, ξεχωριστό, και με μια προστιθέμενη αξία χωρίς όρια αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά το δυκίνητο Nissan Qasqai! Τόσο η εργονομία των χώρων του, η λειτουργικότητα των συστημάτων ασφαλείας του και ο αποδοτικότατος κινητήρας, το κάνουν να ξεχωρίζει. Αποτελεί μοναδικό και αχώριστο σύντροφο στα trails της περιπέτειας, χωρίς να προβληματίζει τον οδηγό για την οικονομία του καυσίμου, καθώς ξοδεύει τόσο καύσιμο όσο έχει ανάγκη! Η μέση τιμή κατανάλωσης που είδαμε στο ταξίδι μας το οποίο, ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση τους Δελφούς, διέσχισε την εντυπωσιακή γέφυρα του Ρίο, σκαρφάλωσε στις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία, και από εκεί πίσω στο Κλινών άστυ, ήταν της τάξεως των 5 λίτρων!

thumbnail_DSC_62290001

Αυτός είναι και ο λόγος που σας το παρουσιάζω ως απροβλημάτιστο, και υποδειγματικό, γιατί η ποιοτική του κύλιση σε συνάρτηση ,με την χαμηλή του κατανάλωση το αναδεικνύουν όντας σε αυτοκίνητο, έτοιμο για όλα!

Παντελής Τζερτζεβέλης

thumbnail_DSC_62480001

thumbnail_DSC_62610001-2Facebook Comments