Menu

Η ABT μεταμορφώνει το Audi RS4 Avant

BMW M8 Competition vs M2 Competition (video)

Δοκιμή: Skoda Scala 1.6 TDI 116 PS

Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Δραπετεύοντας στις ομορφιές της άγνωστης Ελλάδας

11 Ιούλ 2017

Δραπετεύοντας στις ομορφιές της άγνωστης Ελλάδας

Η γοητεία της Περιπέτειας

Ανέκαθεν η γοητεία του καλοκαιριού, για όλους τους Έλληνες, αποτελούσε μια υπόθεση, που συνοδεύει τα όνειρά τους κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών και βρίσκει εφαρμογή τις μέρες των διακοπών.

Τα νερά υποχωρούν το καλοκαίρι, και εμφανίζονται μικρά μονοπάτια και δρόμοι, οι οποίοι μας οδηγούν στην άλλη Ελλάδα, που ζει και αναπνέει μακριά από την πολύβουη σκιά των μεγαλουπόλεων.

thumbnail_IMGP0176

Η ανακάλυψη των περισσοτέρων περιοχών της «άγνωστης Ελλάδας» ξεκίνησε όταν ξεμακρύναμε από τις ηλιόλουστες και καθαρές παραλίες και πήραμε τις ανηφοριές για να εξερευνήσουμε άγρια φαράγγια, εγκαταλειμμένα χωριά, ερειπωμένα μοναστήρια, που ακόμη στέκονται όρθια, σε απόκρημνες πλαγιές, αποτελώντας ορμητήριο για γεράκια και αετούς, στο ουράνιο στερέωμα!

thumbnail_IMGP0060

Στην Ευρώπη, οι ορεινές περιοχές είναι περισσότερο αξιοποιημένες σε σχέση με τη χώρα μας, καθώς εκεί οι κάτοικοι παίρνουν μεγάλη χαρά από τη διατήρηση της παράδοσης σε οικισμούς και περιοχές, που η τουριστική κίνηση είναι συνεχόμενη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου!

thumbnail_IMGP0069

Υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας όπως είναι η ορεινή Αργιθέα, που προσφάτως επισκέφθηκα, όπου στη Βατερή λειτουργεί ένα παλιό παραδοσιακό τελεφερίκ για να περνά τους λιγοστούς κατοίκους στην απέναντι όχθη του Αχελώου!

Στην περιοχή του Ασπροπόταμου, το καλοκαιρινό σκηνικό γίνεται πολύ φιλόξενο, τα παιδιά παίζουν μαζεύοντας κράνα που στην συνέχεια τα δίνουν στις γιαγιάδες για να φτιάξουν παραδοσιακό λικέρ! Στις πλαγιές της Γκαμήλας, αντηχούν τα καμπανάκια των κοπαδιών που τρέφονται παραδοσιακά με χορταράκι και δεν μεγαλώνουν με ορμόνες μέσα σε σύγχρονα ζωοστάσια.

thumbnail_IMGP0147

Η ενδοχώρα της Ελλάδας δεν είναι απλώς ένα καλοδιατηρημένο πάρκο, αλλά ένας τόπος που ορίζεται ακόμη από συνθήκες που δεν άλλαξαν εδώ και χρόνια!

Κάποτε στον Βενέτικο, πέρα από τις πέστροφες, το ποτάμι γέμιζε και με φουσκωτές βάρκες Ράφτινγκ, καθώς τα λευκά αφρισμένα νερά, διοχέτευαν απεριόριστη ενέργεια στα πληρώματά τους.

thumbnail_IMGP0179

Ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας επιλέγει το «μεταφορικό»μέσο που τον έλκει για να γευτεί τη μαγεία του παιχνιδιού μέσα σε ιδανικούς προορισμούς για πεζοπορία και κάνιονινγκ, ένα σπορ που κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο αναλαμβάνοντας να τους αποκαλύψει τη μαγεία των φαραγγιών.

Αν είστε λάτρεις του ΜΤΒ, τότε ένα πάρα πολύ καλό και οργανωμένο δίκτυο από σηματοδοτημένα μονοπάτια, αναλαμβάνει την περιήγηση και τη ξενάγηση σας, στα μυστικά μονοπάτια που αγγίζει και τμήμα της ιστορικής γραμμής Μεταξά.

thumbnail_IMGP0091

Αν μπορείτε κατευθυνθείτε προς την περιοχή των Μουριών και από εκεί προς το εγκαταλειμμένο φυλάκιο του Τριεθνές, στα 1350μ που ορίζει και το τρίστρατο των Ελληνικών, Βουλγαρικών, και Σκοπιανών συνόρων.

Από αυτό εδώ το σημείο η θέα πραγματικά άγνωστη και ατελείωτη αναγκάζει τον επισκέπτη να κοιτάζει μέχρι εκεί που αγναντεύει η ματιά του στα απέναντι ψηλά βουνά του Ολύμπου, του Πάϊκου, του Βόρρα και του Μπέλλες.

thumbnail_DSC_0319

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με βάρκα, με κανό ή ΜΤΒ, τολμήστε να γευτείτε τα διαφορετικά συναισθήματα που γεννιούνται, καθώς η ανθρώπινη ψυχή παραδίδεται στα τρεχούμενα νερά αναζητώντας την αγαλλίαση αλλά και την αδρεναλίνη, δύο διαφορετικά συναισθήματα μεν, αλλά γεμάτα με το ίδιο μήνυμα.

Οι εταιρείες εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι εξειδικευμένες και αποτελούνται από ανθρώπους που αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά όλους εμάς που περιμένουν για να μυήσουν στα μυστικά άδυτα της περιοχής τους, με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά!

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments