Menu

McLaren Speedtail εναντίον F-35 JET (video)

12 σπορ αυτοκίνητα στην καλύτερη ίσως κόντρα της χρονιάς (video)

Αυτή η Urus θα σου πάρει τα μυαλά (+video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

BMW Motorrad Vision Next 100

18 Οκτ 2016

BMW Motorrad Vision Next 100

μια μοτοσικλέτα από το μέλλον

Μετά από τα αντίστοιχα τετράτροχα πρωτότυπα Vision Next 100 για τις BMW, Mini και Rolls Royce, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει το όραμά της για το δίκυκλο του μέλλοντος μέσα από μια φουτουριστική σχεδιαστική μελέτη…

p90238700_highres_bmw-motorrad-vision

Αισθητικά το πρωτότυπο δείχνει συμπαγές, μεταφράζοντας με σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεια των δίκυκλων του παρελθόντος με το σήμα της BMW, όπως το μαύρο τριγωνικό πλαίσιο που παραπέμπει στη R32 (1923) και ο σχεδιασμός του αλουμινένιου κινητήρα. Στο εμπρός μέρος ένα μεταλλικό στοιχείο ενσωματώνει τα φωτιστικά σώμματα σε σχήμα U και λειτουργεί ως ανεμοθώρακας.

p90238690_highres

Ο κινητήρας βρίσκεται στη μέση του τριγωνικού πλαισίου και παρόλο που είναι νέας τεχνολογίας και μηδενικών ρύπων, έχει σχεδιασμό που θυμίζει τους κλασσικούς boxer. Τα πλευρικά του τοιχώματα από γυαλισμένο αλουμίνιο, είναι πτυσσόμενα και ανοίγουν μόνο όταν το δίκυκλο βρίσκεται σε κίνηση οπότε βελτιώνουν την αεροδυναμική και προστατεύουν τον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

p90238692_highres_bmw-motorrad-vision

Οι τροχοί δένουν αρμονικά με το ελαστικό πλαίσιο Flexframe που ουσιαστικά ενσωματώνει το σύστημα διεύθυνσης χωρίς την ανάγκη επιπλέον εξαρτημάτων και προσαρμόζει τη σκληρότητά του ανάλογα με την ταχύτητα. Αρκετά στοιχεία όπως το κάθισμα το κάλυμα του πλαισίου και τα φτερά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα ενώ στο πίσω μέρος δύο φωτιζόμενες κόκκινες λωρίδες σε σχήμα C εμφανίζονται κάτω από τη σέλα.

p90238704_highres_bmw-motorrad-vision

Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία αποφυγής ατυχήματος, ο αναβάτης απελευθερώνεται από την ανάγκη κράνους και έρχεται πιο κοντά στη φύση. Σύμφωνα με τον Edgar Heinrich, υπεύθυνο σχεδιασμού της BMW Motorrad, στο μέλλον τα περισσότερα οχήματα θα είναι αυτόνομα και η ζωή μας θα οργανώνεται από ψηφιακές υπηρεσίες με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να κατοικεί σε μεγαλουπόλεις οπότε στόχος των σχεδιαστών του ήταν να δημιουργήσουν μια “αναλογική” εμπειρία απόδρασης από αυτό πλαίσιο.

 

p90238694_highres_bmw-motorrad-vision

Τα χειριστήρια της BMW Motorrad VISION NEXT 100 είναι αναλογικά ακολουθώντας τη λιττότητα στο σχεδιασμό που χαρακτηρίζει συνολικά το δίκυκλο. Όλες οι πληροφορίες όπως το σύστημα πλοήγησης, ο καθρέπτης για την όπισθεν και ένας πλήρης ψηφιακός προσωπικός βοηθός βρίσκονται στα ειδικά γυαλιά που ενσωματώνουν τεχνολογία παρόμοια με το heads up display παρουσιάζοντας μόνο τα απαραίτητα στον οδηγό και μόνο όταν αυτός το ζητήσει είτε φωνητικά, είτε με τις κινήσεις των  ματιών του

p90238689_highres_bmw-motorrad-vision

Η μοτοσικλέτα μπορεί να ισορροπεί από μόνη της σε όλες τις συνθήκες, χωρίς την ανάγκη στηριγμάτων, διευκολύνοντας τους αναβάτες με μικρότερη εμπειρία ενώ οι αναρτήσεις υποκαθιστώνται από τα ελαστικά που προσαρμόζονται στο έδαφος χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του πέλματος.

p90238706_highres_bmw-motorrad-vision

Προσοχή δόθηκε και στο σχεδιασμό της προστατευτικής στολής που εκτός από fashion-statement παρέχει προστασία του αναβάτη από τις καιρικές συνθήκες, ψύχοντας ή θερμαίνοντας το σώμα του. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες η περιοχή γύρω από το λαιμό φουσκώνει για καλύτερη στήριξη του κεφαλιού. Παρόλο που η στολή χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, απουσιάζουν τα συστήματα ασφαλείας αφού σύμφωνα με την εταιρεία η BMW Motorrad VISION NEXT 100 απλά δεν θα πέσει ποτέ!

 

 

 

Σχετικά άρθρα:Facebook Comments