Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η BMW 507 Roadster του Elvis Presley

05 Αυγ 2016

Η BMW 507 Roadster του Elvis Presley

το ξεχωριστό roadster βρήκε ξανά τη χαμένη του λάμψη…

H BMW ολοκλήρωσε τη διαδικασία αναπαλαίωσης της κλασσικής 507 Roadster του 1957 που ήταν κάποτε στην κατοχή του τραγουδιστή/θρύλου Elvis Presley

Elvis-BMW507-48

Ο 23αχρονος τότε Elvis Presley, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία, αγόρασε την BMW 507 που μεταξύ άλλων είχε χρησιμοποιηθεί ως δημοσιογραφικό αυτοκίνητο με παρουσία στις εκθέσεις Φρανκφούρτης, Λονδίνου και Τορίνο το 1957, αλλά και ως αγωνιστικό από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Ο Elvis άλλαξε το χρώμα του roadster από “Feather White” σε κόκκινο, αφού φημολογείται πως πολλές από τις θαυμάστριες του άφηναν μυνήματα αγάπης με lipstick πάνω στο λευκό αμάξωμα κάνοντας τον να νιώθει άβολα ανάμεσα στους υπόλοιπους στρατιώτες.

Με την επιστροφή του “βασιλιά” στις Η.Π.Α. το αυτοκίνητο πουλήθηκε και ένας εκ των επόμενων ιδιοκτητών άλλαξε τον κινητήρα με έναν V8 της Chevrolet, μειώνοντας κατα πολύ τη συλλεκτική του αξία.

Elvis-BMW507-01

Μετά από 5 δεκαετίες ο αμερικανός δημοσιογράφος Jackie Jouret ανακάλυψε τον αριθμό πλαισίου (70079) και τις πινακίδες (Μ-JX 800) του αυτοκινήτου το οποίο ήταν στην κατοχή ενός συλλέκτη που δεν γνώριζε ολόκληρο το ιστορικό του μοντέλου.

Elvis-BMW507-21

Όπως βλέπετε, το αυτοκίνητο που παρέλαβε η BMW ήταν σε κακή κατάσταση αφού αν και διέθετε τα πρωτότυπα πανελ του αμαξώματος, το πάτωμα είχε αρχίσει να σκουριάζει ενώ έλειπαν αρκετά μηχανικά μέρη όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο και ο πίσω άξονας.

Elvis-BMW507 before and after

Με επιμονή, υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια και γνήσια ανταλλακτικά που πολλές φορές έπρεπε να κατασκευαστούν από την αρχή, το αυτοκίνητο επανήλθε στην εργοστασιακή του κατάσταση από τους έμπειρους τεχνικούς της BMW.

Elvis-BMW507-28

Ένα από τα ομορφότερα Roadster της δεκαετίας του ’50 βρήκε και πάλι τη χαμένη του λάμψη. Μόλις 252 μοντέλα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής την περίοδο 19561959, ενώ όπως αντιλαμβάνεστε, το συγκεκριμένο παράδειγμα έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία αφού πίσω από το τιμόνι του είχε καθίσει ο ένας και μοναδικός Elvis.

Elvis-BMW507-38

Στο εσωτερικό η BMW τοποθέτησε νέο ταμπλό, ανακατασκεύασε τα δερμάτινα καθίσματα χρησιμοποιώντας τον πρωτότυπο σκελετό, ενώ με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών κατάφερε να κατασκευάσει από το μηδέν μοναδικές λεπτομέρειες όπως οι χειρολαβές στις πόρτες.

Elvis-BMW507-39

Η γερμανική εταιρεία κατάφερε επίσης να ανακατασκευάσει έναν γνήσιο V8 κινητήρα 3.2 λίτρων με απόδοση 150hp, πανομοιότυπο με αυτόν που εξόπλιζε το αρχικό μοντέλο.

Elvis-BMW507-31

Ακόμη και η απόχρωση “Feather White” τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο με τεχνικές της δεκαετίας του ’50 ώστε το αυτοκίνητο να μη διαφέρει καθόλου από αυτό που άφησε το εργοστάσιο παραγωγής στις 13 Σεπτεμβρίου του 1957

Elvis-BMW507-33

Την BMW 507 με το ιδιαίτερο “βιογραφικό” θα μπορέσουν να θαυμάσουν οι επισκέπτες του Concours d’Elegance στο Pebble Beach της California από τις 18 Αυγούστου.Facebook Comments