Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Αυτόνομη βαλίτσα ρομπότ από την Piaggio

04 Φεβ 2017

Αυτόνομη βαλίτσα ρομπότ από την Piaggio

Η αυτόνομη τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, όπως όλα δείχνουν, θα μπούνε δυναμικά στη ζωή μας από το 2020 και μετά, αλλά η τεχνολογία τους θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους. Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμού δημιουργώντας μόδες και ανάγκες χωρίς πολλές φορές να είναι αναγκαίες.

Εκτός από τα αυτόνομα αυτοκίνητα, που θέλουν λίγα χρόνια ακόμα για να βγουν μόνα τους στους δρόμους, έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα τα γνωστά drones που ίπτανται στον ουρανό και κάνουν μεταφορές μικρών εμπορευμάτων, αλλά και πίτσας.

piaggio-gita-and-kilo (3)

Σήμερα όμως, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την αυτόνομη βαλίτσα-προσωπικό μεταφορέα και η έκφραση “πού θα πάει αυτή η βαλίτσα” αποκτάει άλλο νόημα. Το Piaggio Group παρουσίασε δύο μοντέλα βαλίτσας που θα σε ακολουθούν παντού χωρίς να χρειάζεται να τις σέρνεις. Ο Gita και ο Kilo όπως ονομάστηκαν οι βαλίτσες, είναι προϊόν εξέλιξης της Piaggio Fast Forward (PFF), θυγατρικής εταιρείας της Piaggio, που εδρεύει στη Βοστόνη των Η.Π.Α.

piaggio-gita-and-kilo

Οι βαλίτσες έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν τον κάτοχο τους όπου πηγαίνει, αρκεί να φοράει την ειδική ζώνη, και να κουβαλά τα πράγματα του. Επίσης υπάρχει και πλήρως αυτόνομη λειτουργία και μπορεί να πάει σπίτι μόνη της. Χάρη στην κάμερα 360 μοιρών που διαθέτει μπορεί να αναγνωρίζει και να αποφεύγει αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο της.

piaggio-gita-and-kilo (11)

Ο πρόεδρος της PFF, Michele Colaninno, δήλωσε σχετικά με το θέμα:
“Καταλάβαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε προϊόντα σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες του ανθρώπου και θα το πραγματοποιήσουμε με γνώμονα τον άνθρωπο. Η επιτυχία προέρχεται από τους ανθρώπους και τις ομάδες που αποτελείται η PFF, οι οποίοι μας επιβεβαιώνουν. Είναι νέοι, ενθουσιώδεις, χωρίς να φοβούνται τις προκλήσεις. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών και επαγγελματισμού που έχουν δημιουργήσει μια τέλεια μείξη της ρομποτικής, της μηχανικής και του σχεδίου”.

piaggio-gita-and-kilo (5)

Η επανάσταση που προσφέρουν οι δύο βαλίτσες-ρομπότ έγκειται στην ικανότητά τους να βοηθούν τους ανθρώπους στις διάφορες καθημερινές τους δραστηριότητες βοηθώντας και παρέχοντας τους μια πιο άνετη κίνηση στο αστικό περιβάλλον και όχι μόνο.

piaggio-gita-and-kilo (2)

Ο πρόεδρος της Piaggio, Roberto Colaninno, δήλωσε για το πώς βλέπει το μέλλον της PFF:

“Ο Όμιλος Piaggio, μέσω της PFF, κοιτάει και πάλι στο μέλλον, στους νέους ανθρώπους, στις μελλοντικές γενιές και δεν θέλει απλώς να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτού του ολοένα και πολυπλοκότερου σεναρίου της κινητικότητας, αλλά θέλει να οδηγήσει τις εξελίξεις. Η καινοτομία, η έρευνα και η περιέργεια είναι η βάση αυτού του προγράμματος και αυτό μας οδηγεί”.

piaggio-gita-and-kilo (9)

Η Gita, είναι το μικρότερο από τα δύο μοντέλα και έχει χωρητικότητα 18 κιλά. Μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για 24 ώρες και έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει το έδαφος και τη διαδρομή. Επίσης μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 35 χιλιόμετρα την ώρα.

piaggio-gita-and-kilo (7)

Ο Kilo, που θεωρείται ο μεγάλος αδελφός του Gita, έχει αποθηκευτικό χώρο 120 λίτρα και μπορεί να μεταφέρει έως 100 κιλά.

piaggio-gita-and-kilo (1)

Δεν μπορώ να πω πως είμαι fun της αυτόνομης τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, αλλά αυτή η τεχνολογία στη βαλίτσα έχει αρχίσει να μου αρέσει σαν ιδέα, καθώς μπορεί να αποδεσμεύσει αρκετούς άντρες από τα καθήκοντα τους στα εβδομαδιαία ψώνια, δίνοντας απλά τη θέση τους στον Gita. Τον Kilo βέβαια τον φοβάμαι λίγο, γιατί με τα 120 λίτρα χώρο που διαθέτει δεν θα ήθελα να βλέπω τη γυναίκα μου να γυρνάει από την αγορά με αυτόν γεμάτο.

Δες παρακάτω τα σχετικά βίντεο με το πώς κινείται και λειτουργεί η Gita.

 

 

 Facebook Comments