Αναβολή παίρνει το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale

Αναβολή παίρνει το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale

ευτυχώς όχι για πολύ…

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την εμφάνιση του concept της πολυαναμενόμενης Alfa Romeo Tonale και ακόμη το μικρό SUV δεν έχει εμφανιστεί επίσημα από την ιταλική φίρμα. Μάλιστα κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει πληροφορίες λέγοντας πως θα είχαμε επίσημο λανσάρισμα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δυστυχώς όμως, η συνένωση PSA και FCA φαίνεται πως έβαλε κάποιο φρένο στις εξελίξεις γύρω από την Tonale. Και αυτό γιατί ο “πολύς” Jean Phillipe Imparato, νυν CEO της Alfa Romeo και πρώην της Peugeot, ζητά καλύτερη ενεργειακή απόδοση του plug-in hybrid συστήματος του νέου μοντέλου.

Με λίγα λόγια, ο Imparato έχοντας στην πλάτη του την επιτυχία του Peugeot 3008 PHEV των δύο ηλεκτροκινητήρων και των 300 ίππων με την μεγάλη σχετικά αυτονομία των 60 χιλιομέτρων, ζητά κάτι αντίστοιχο και για το ιταλικό μοντέλο.

Να θυμίσουμε οτι η Tonale θα βασίζεται στο πλαίσιο του νέου Jeep Compass το οποίο κυκλοφορεί και αυτό ως PHEV σε δύο επιλογές. Η πρώτη με θερμικό turbo κινητήρα 1.3 λίτρων συνδυαστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνολική απόδοση 190 ίππων και η δεύτερη με ισχύ 240 ίππων. Η αυτονομία όμως του Jeep αρκείται σε μόλις 49 χιλιόμετρα, γεγονός που μάλλον δεν ικανοποιεί τον Imparato.

Το θετικό της είδησης είναι δεν προβλέπεται μεγάλη καθυστέρηση για την εμφάνιση της Tonale, παρά μόνο 3 μήνες. Αυτό σημαίνει πως το μικρό SUV της Alfa θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ας ελπίσουμε αυτή να είναι και η τελευταία καθυστέρηση.

Team E.T

Contact Us