Menu

McLaren Speedtail εναντίον F-35 JET (video)

12 σπορ αυτοκίνητα στην καλύτερη ίσως κόντρα της χρονιάς (video)

Αυτή η Urus θα σου πάρει τα μυαλά (+video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

AMG G63 G65 Exclusive Edition

06 Σεπ 2017

AMG G63 G65 Exclusive Edition

Το σημείο G του πλουτοκράτη

Πάνω που είχε καταλαγιάσει η συγκίνηση από το άρθρο για τις AMG S63 S65 Coupe/Convertible, έρχεται και η ανακοίνωση για τη νέα έκδοση Mercedes-AMG G Wagen. Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος;

Για τους περισσότερους η σειρά G είναι μια πολύ ειδική κατηγορία αυτοκινήτων, που κοστίζουν πολλά, χωρίς να δικαιολογείται το κόστος ιδιοκτησίας και χρήσης τους…ή μάλλον ΜΗ χρήσης τους. Γιατί ελάχιστοι θα επιλέξουν να βρεθούν σε τόσο δύσβατα μέρη, ώστε πραγματικά να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες που κρύβονται κάτω από το τετράγωνο αμάξωμα.

Για κάποιον όμως που έχει περάσει ώρες ατελείωτες (απόγευμα παραμονής πρωτοχρονιάς) φτυαρίζοντας λάσπες και χιόνια σε απέλπιδες προσπάθειες να φανούν οι τροχοί, που έχει – σχεδόν – γλιστρήσει σε νεροφάγωμα προς τον γκρεμό δύο φορές, για κάποιον που βλέπει την ευρυτανική φύση να επεκτείνεται προς την αυλή του σπιτιού του μέρα με τη μέρα, το G-spot είναι το σημείο που καταλαμβάνει το «θηριάκι» της Mercedes στην καρδιά του.

AMG_G63_Exclusive1

Πρόσφατα η AMG προσέθεσε ένα ακόμα «καμάρι» στις G63 και G65. Πρόκειται για την Exclusive Edition. Δυστυχώς, τίποτα το exclusive δεν αφορά τις δύο μονάδες ισχύος, οπότε μιλάμε πάλι για τη θηριώδη V8 και την τερατώδη V12. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτο.

AMG_G63_Exclusive3

Πρώτη διαφορά είναι η ανοξείδωτη ποδιά που κάνει το G να ξεχνά τη στρατιωτικοποίηση και να «σουλουπώνεται» για βραδυνή έξοδο στο Κολωνάκι. Στη βελτιωμένη «πολιτική» εμφάνιση βοηθούν οι ρίγες της AMG στις πόρτες, καθώς και το «κουστουμάκι» της ρεζέρβας στο χρώμα του αμαξώματος.

AMG_G63_Exclusive2

Η ζάντα από ελαφρύ κράμα αλουμινίου της G63, αποτελείται από 5 διπλές ακτίνες, σε μαύρο ματ υψηλής λείανσης, ενώ η αντίστοιχη στη G65 υφίσταται κεραμική λείανση. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επιλογής της ζάντας 21 ιντσών σε μαύρο, με επιθέματα carbon-fibre στις νευρώσεις και την εσωτερική περιφέρεια.

AMG_G63_Exclusive4

Αν η Exclusive Edition είναι κομψή εξωτερικά, ο εσωτερικός της κόσμος «ηδονίζει». Δέρμα δύο τόνων «ντύνει» καθίσματα, πίνακα οργάνων και επένδυση θυρών, με πρωτοφανή πολυτέλεια. Τα σπορ καθίσματα AMG διαθέτουν κλιματισμό και στηρίζουν απόλυτα τους επιβάτες στις περιέλξεις των διαδρομών τους.

Στην Ευρώπη η τιμή είναι €163.125,20 για την G63 και €287.658,70 για την G65. Στην Ελλάδα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση, το Exclusive Edition της Mercedes-AMG G Wagen δεν αφορά τον γνώστη και χρήστη οχημάτων εκτός δρόμου. Ο πιο πιθανός ιδιοκτήτης του είναι ο κοσμοπολίτης πλουτοκράτης, ο οποίος επιθυμεί ένα ιδιαίτερο, επιβλητικό όχημα μεγάλου όγκου, με δυνατότητες τετρακίνησης, αποφυγής εμποδίων, διεμβολισμού άλλων οχημάτων και εξωτερική εμφάνιση που να συνάδει με τη «αστική γεωμορφία» στην οποία κινείται. Για τον ιδιοκτήτη, το εμφατικά πολυτελές εσωτερικό είναι απλά το φυσικό του περιβάλλον.Facebook Comments