Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Ατύχημα στο Τour de France

08 Ιούλ 2015

Ατύχημα στο Τour de France

Aν δεν σε θέλει η τύχη σου , τότε……

γράφει ο Παντελής Τζερτζεβέλης

Πραγματικά άγιο είχε ο αγαπητός μας Fabian Cancellara καθώς ενεπλάκη σε μια σύγκρουση υψηλής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να φέρει πέρα από τις εκδορές και 2 εγκάρσια κατάγματα σε οστά της σπονδυλικής του στήλης όμοιο με αυτόν που υπέστη τον περασμένο Μάρτιο.

gettyimages_479698500_670

 

Μόλις 60 χλμ είχανε καλύψει οι ποδηλάτες κατά την διάρκεια του 3ου εταπ του φετινού Γύρου Γαλλίας. Η μοίρα όμως επεφύλασσε να παίξει ένα άσχημο κυριολεκτικά παιχνίδι στην πλάτη 40 και πλέον ποδηλατών. Δεν ήταν στην τύχη του μεγάλου αυτού ποδηλάτη να χαρεί την κυριαρχία και την δύναμη της πρωτοπορίας της κίτρινης φανέλας[ του πρωτοπόρου] ,καθώς εγκατέλειψε τον γύρο ,άδοξα και ομοίως όπως και στην αρχή της προετοιμασίας του. Η ψυχολογία του μεγάλου Cancellara χαντακώθηκε , εκεί που με την βοήθεια της ομάδος του έφτασε και πάλι στα ουράνια μετά τον τελευταίο του τραυματισμό! Αμέσως μετά το χτύπημα που όπως είδαμε στις οθόνες μας, οι διοργανωτές του αγώνα διέκοψαν την διεξαγωγή της κούρσας καθώς έπρεπε οι πάντες να προσφέρουνε τις πρώτες βοήθειες σε μία ακόμη ομάδα ποδηλατών που έπεσε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από το σημείο του πρώτου ατυχήματος.

gettyimages_479698446_670

 

Η σύγκρουση των αναβατών ξεκίνησε έπειτα από την πτώση που είχε ο Tom Ντιμουλίν (Giant-Alpecin), William Bonnet (FDJ.fr), Dmitrii Kozonchuk (Katusha) και Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) όπερ και παρέσυραν τους υπολοίπους αναβάτες σε μία μάζα που σταμάτησε επάνω σε μία κολώνα του άδειου από αυτοκίνητα επαρχιακού δρόμου που διεξαγόταν ο αγώνας. Λίγο αργότερα ο Fabian Canselara κατά την προσαγωγή του στο νοσοκομείο περιέγραψε την εμπειρία που έζησε ως εξής. «Ήταν σε μια μικρή κατηφορική ευθεία όπου ξαφνικά μπροστά και δεξιά μου είδα το πέσιμο Ήλπιζα ότι θα μπορούσε να ξεφύγω ανάμεσα από τους ποδηλάτες αλλά ήδη βρισκόμουν στα δεξιά του οδοστρώματος όπου ένα αρδευτικό κανάλι εμπόδιζε την διαφυγή μου.Την στιγμή εκείνη ξοπίσω μου ήρθε και έπεσε πάνω μου με μεγάλη ταχύτητα ένα γκρούπ αναβατών που με εκτίναξε στα ύψη όπου και προσγειώθηκα πολύ άκομψα καθώς δεν μπόρεσα να ξεφύγω από το ποδήλατό μου.

sptdw763_670

 

Μετά το ατύχημα ο Cancellara δεν ήταν σε θέση να ποδηλατήσει. Λίγο αργότερα όμως ανέκτησε τις δυνάμεις του και τερμάτισε με πολλούς πόνους μόλις 11.43 λεπτά πίσω από τον νικητή του 3ου εταπ Joaquim Rodriguez (Katusha], Ο Cancellara.δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Αλυτάρχη του αγώνα όπου πήρε την πρωτοβουλία να διακόψει τον αγώνα ,έτσι ώστε και οι κομισάριοι του γύρου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις είχαν ανάγκη καθώς το υπάρχον ιατρικό team ήταν ήδη απασχολημένο.

Τερματίζοντας οι πρωτοπόροι του αγώνα δήλωσαν πολύ απογοητευμένοι για το ατύχημα που συνέβη, δεν πανηγύρισαν την νίκη τους παρά μόνον εξέφρασαν την λίπη τους για την άδικη έξοδο από τον αγώνα του Ελβετού Fabian Canselara.

gettyimages_479698372_670

gettyimages_479696242_1_670Facebook Comments