Menu

Τα 9 πιο όμορφα πεντάλ οδήγησης που έχουμε δει

Επίσημο: O Sainz στη Ferrari, o Ricciardo στη McLaren

Η μία και μοναδική αστυνομική Ferrari 250 GTE

Βελτιωμένη Supra εναντίον BMW M4 (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

90 χρόνια μαζί οι Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz&Cie

04 Ιούλ 2016

90 χρόνια μαζί οι Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz&Cie

μια συνεργασία που κρατά από το 1926

Κρατάει χρόνια αυτή η «συμφωνία» μεταξύ των εταιρειών Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) και η Benz &Cie όπου από το 1886 έχουν θέσει τα θεμέλια για την οικοδόμηση της αυτοκρατορίας του σήμερα.

Οι κύριοι Carl Benz και Gottlieb Daimler κατασκεύαζαν αυτοκίνητα ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, πρίν ενώσουν τις δυνάμεις τους το 1926. Το 1886 ο κ. Benz είχε κατασκευάσει από το μηδέν ένα τρίκυκλο όχημα ενώ την ίδια περίοδο, ο κ. Daimler τοποθέτησε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μία τετράτροχη άμαξα που μέχρι τότε την έσερναν άλογα.

1885Benz

Το πρώτο μηχανοκίνητο τρίκυκλο του Carl Benz το οποίο παρουσιάστηκε το 1896.

c23227-w600xh0

Gottlieb Daimler με τον γιό του Adolf επάνω στη δική του μηχανοκίνητη άμαξα που παρουσιάστηκε επίσης το 1886

Μετά από πολλές πρωτοτυπίες που κατασκεύασαν και οι δύο, δεν άργησε να έρθει η συγχώνευση τους η οποία και σήμανε τη γέννηση της DaimlerAG που σαν χαρακτηριστικό της γνώρισμα έχει το τριάκτινο αστέρι το οποίο δεσπόζει μέσα σε ένα δάφνινο στεφάνι. Η συγχώνευση είχε σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη μιας εταιρεία η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στον κόσμο της αυτοκίνησης, της Mercedes-Benz.

Οι οικονομικές συνθήκες στην τότε Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, κάτι που επηρέαζε τις αυτοκινητοβιομηχανίες με μεγάλες παραγωγές, όπως ήτανε οι DMG και Benz& Cie, δύο από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Λίγο πριν ενώσουνε τις δυνάμεις τους, οι δύο εταιρείες είχαν ήδη κατασκευάσει σχεδόν 6.000 αυτοκίνητα με ένα εργατικό δυναμικό το οποίο απαριθμούσε 15.000 άτομα και είχε κέρδη που έφθαναν περίπου τα 104 εκατ.Reichsmark.

classic_historie_fusion_03_1281x436-1280x436

Η ιστορία του εμπορικού σήματος που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μελλοντική τους επιβίωση. Οι λέξεις κλειδιά ήταν: μία τυποποιημένη γκάμα μοντέλων και από κοινού τεχνολογική εξέλιξη, σχεδιασμός, παραγωγή και πωλήσεις. Οι δύο κατασκευαστές σταδιακά ευθυγραμμίζονταν όλο και περισσότερο με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά πλέον σε όλους.

Το στοίχημα κερδήθηκε αμέσως μετά από τη συγχώνευση, καθώς η εταιρεία παρ όλη την μεγάλη οικονομική κρίση της εποχής κατασκεύασε πιο μικρά οχήματα με δυνατά μοτέρ και συμπαγές σχήμα, όπως το Mercedes-Benz 170 (W 15), που βγήκε στην παραγωγή το 1931. Επιπλέον, εκείνη την εποχή καθιερώθηκε και το νέο εμπορικό σήμα της εταιρείας, το τριάκτινο αστέρι μέσα σε δάφνινο στεφάνι, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις στις διαφημίσεις της εποχής και όλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα από τα νέα μοντέλα της εταιρείας που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από πλέον αναγνωρίσιμα σήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παντελής Τζερτζεβέλης

Mercedes-Benz-170-1947-1600-02

Η Mercedes-Benz 170 του 1947

Archivnummer: D184263

Η συμφωνία για τη συγχώνευση που υπεγράφει το 1926.

Archivnummer: D184257

Μια διαφήμιση της εποχής που προαναγγέλει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

2048_13C378_008

Η Mercedes-Benz με την πλούσια ιστορία της, συμβάλλει στην εξέλιξη της αυτοκίνησης, αφού είναι μια από τις εταιρείες που πρωτοπορούν στους τομείς της ασφάλειας και της τεχνολογίας.

Mercedes Daimler

Το εντυπωσιακό μουσείο της γερμανικής εταιρείας που λειτουργεί στη ΣτουτγκάρδηFacebook Comments