Menu

McLaren Speedtail εναντίον F-35 JET (video)

12 σπορ αυτοκίνητα στην καλύτερη ίσως κόντρα της χρονιάς (video)

Αυτή η Urus θα σου πάρει τα μυαλά (+video)

Αυτή η Alpina B12 5.7 δεν χάνεται με τίποτα

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

6ο Χορτιάτης Trail Run 2016

11 Μαρ 2016

6ο Χορτιάτης Trail Run 2016

Και ξαφνικά ο Χορτιάτης πήρε ζωή!

Την πρώτη Κυριακή του Μάρτη συγκεντρώθηκαν στην γραμμή εκκίνησης μπροστά στην Κοινότητα του χωριού 336 δρομείς μέσα σε ανοιξιάτικο καιρό, σ΄έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο αγώνα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα βουνού!

xortiatis trail run 2016 (2)

Αθλητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αγωνίστηκαν στα μονοπάτια των ¨Παγοποιών¨, μέσα στο ¨Ρέμα του Λαγού¨, στο ¨Μονοπάτι της Αρκούδας¨, στις ανηφόρες με τα ¨Κόκκινα χώματα¨.

Ονομασίες και περιοχές που εντυπωσίασαν τους αγωνιζόμενους και γνώρισαν στον κάθε αθλητή τις περιοχές που ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Ο καλός καιρός και η καθαρή ατμόσφαιρα έδωσε πολύ ωραίες εικόνες στους αθλητές ειδικά στα ψηλά σημεία του αγώνα.

Το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου, ο Στυλιανός Καιάφας, τεχνικός διευθυντής του αγώνα, έδωσε την εκκίνηση σε 313 αθλητές και 23 αθλήτριες. Το τερέν φέτος ήταν ιδανικό για γρήγορη κούρσα.

xortiatis trail run 2016 (4)

Πρώτοι στον τερματισμό έφτασαν μαζί χέρι χέρι οι πολύ δυνατοί και φέτος αθλητές Διαλεκτός Γιώργος και Φωτιάδης Αλέξανδρος (με χρόνο 1.40.04) .Τους ακολούθησε τερματίζοντας με μικρή διαφορά μεταξύ τους ο Πλακετάς Κοσμάς (με χρόνο 1.41.43) κατακτώντας τη τρίτη θέση.

Η πρώτη κυρία του αγώνα Μπογιατζή Χριστίνα έφτασε στον τερματισμό πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση σπάζοντας το ρεκόρ αγώνα στις γυναίκες με (χρόνο 2.09.31), ρεκόρ που κρατούσε από την περσυνή διοργάνωση η Cekoska Katarzina (με χρόνο 2.11.18),την ακολούθησε η Repsenco Lora (με χρόνο 2.19.43) κατακτώντας την δεύτερη θέση, την ακολούθησε η Ελευθεριάδου Αναστασία (με χρόνο 2.25.59) κατακτώντας την τρίτη θέση.

Φέτος η διοργάνωση σχεδίασε την διαδρομή με αλλαγή στην εκκίνηση και τερματισμό βάζοντας τον αγώνα στην καρδιά του χωριού, (τιμώντας έτσι τον Μαρτυρικό Χορτιάτη, με τις απονομές να γίνονται μπροστά στο μνημείο των πεσόντων απο τους Ναζί), μια διαδρομή όσο το δυνατόν βουνίσια, αξιοποιώντας άγνωστα και γνωστά μονοπάτια του βουνού, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό, σε έναν από τους δυσκολότερους αλλά και ομορφότερους «μικρούς» αγώνες του είδους του στην Ελλάδα.

xortiatis trail run 2016 (3)

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για τον σεβασμό που έδειξαν στο όμορφο βουνό, ένα βουνό (που εκτός από το πάρκο κεραιών και τους κυνηγούς) τελευταία βάλεται απο την άναρχη υλοτόμηση, κάτι που βάζει την ισορροπία του Χορτιάτη σε κίνδυνο. Είναι ένα βουνό που ακόμη αντέχει και μας δίνει την δυνατότητα (επιτρέπει) να κινηθούμε πάνω του να απολαύσουμε τις ομορφιές του και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Πολύ μεγάλη ήταν η συνεισφορά του Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης που στελέχωσε με μέλη του τον σταθμό τροφοδοσίας, την Γραμματεία αλλά και άλλα σημεία του αγώνα, χάρη στην προσφορά των οποίων όχι μόνον υλοποιήθηκε ο αγώνας, αλλά έδωσαν και την δική τους “νότα” στον φιλικό χαρακτήρα του. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον Δημήτρη Λαμπρινίδη που είχε την ευθύνη του σταθμού τροφοδοσίας και την ομάδα του που τον στελέχωσαν.

Τοπικοί επιχειρηματίες έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους με πρωτοστάτες το εστιατόριο τα ¨Κιόσκια¨ που για έκτη συνεχόμενη χρονιά με την απολαυστική κοτόσουπα κάλυψε τις διατροφικές ανάγκες τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών, η οποία και φέτος απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, το Κατάστημα Οπτικών Κάρμεν για τη χορηγία δυο δωροεπιταγών με κλήρωση σε δυο αθλητές για αγορές απο το κατάστημα,το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Γεωργακούδας για τα υπέροχα σιροπιαστά που παρείχε, το κατάστημα Performance Store για την ενεργειακή κάλυψη των αθλητών, τη Συσκευαστική Καλαμαριάς με υλικά για τον σταθμό και τον τερματισμό, τον Φούρνο του ¨Λογκού¨ για τα ψωμιά που διέθεσε.

xortiatis trail run 2016 (1)Facebook Comments